מקורות ממשלתיים בזימבבווה: מוגאבה הפסיד
הבחירות לנשיאות זימבבווה נערכו לפני יותר מחודש - אך תוצאות רשמיות טרם התפרסמו. מקורות ממשלתיים מסרו היום לסוכנות הידיעות רויטרס כי מועמד האופוזיציה מורגן צ'נגיראי גרף 47 אחוזים מהקולות, לעומת 43 אחוזים שגרף הנשיא רוברט מוגאבה. מוגאבה מסרב להודות בהפסדו
מנהיג האופוזיציה בזימבבווה מורגן צ'נגיראי גרף 47 אחוזים מהקולות בבחירות לנשיאות - בעוד שבעבור הנשיא רוברט מוגאבה הצביעו 43 אחוזים בלבד. כך אמרו היום (ד') מקורות ממשלתיים בכירים בהרארה.
אחד המקורות מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי לאור העובדה שצ'נגיראי לא השיג רוב מוחלט של יותר מ-50 אחוזים, יהיה צורך לערוך סיבוב שני בבחירות לנשיאות. גורם בכיר במפלגת השלטון Zanu-PF מסר לכתב העיתון הבריטי "דיילי טלגרף": "מפלגת האופוזיציה יודעת שאלה האומדנים הרשמיים אך היא מפריזה בניצחונה".
הבחירות לנשיאות נערכו ב-29 במרס - אך מאז לא התפרסמו תוצאות רשמיות. כבר בליל הבחירות הכריז צ'נגיראי כי ניצח את מוגאבה, המכהן בתפקידו זה 28 שנים, ומשקיפים עצמאיים שהשגיחו על הבחירות אישרו כי הוא גרף את מרבית הקולות. עם זאת, גם המשקיפים ציינו כי סביר להניח שיהיה צורך בסיבוב בחירות שני, משום שמועמד האופוזיציה לא הצליח לגרוף יותר מ-50 אחוזים מהקולות.
לפני כשבועיים עתרה מפלגתו של צ'נגיראי, התנועה לשינוי דמוקרטי, לבית המשפט, בדרישה שהתוצאות יפורסמו לאלתר. עם זאת, בית המשפט העליון במדינה דחה את עתירתה. צ'נגיראי דרש שמוגאבה יפרוש מתפקידו באופן מיידי, אך ועדת הבחירות המרכזית במדינה טענה כי ספירת הקולות עדיין נמשכת, וכי יש צורך לאמת את התוצאות.
המבוי הסתום עורר את החשש מפני התלקחות האלימות במדינה. היום הודיעה מפלגת האופוזיציה כי בהתקפות אלימות שאירעו במדינה מאז הבחירות נהרגו 20 מתומכיה. תושבי זימבבווה קיוו כי הבחירות יביאו לשיפור במצב הכלכלי הקשה במדינה - אך במקום זאת, המחסור החמור במזון, דלק ובמטבע זר רק החריף, ואין כל סימנים ששיעור האינפלציה האימתני, העומד על 165,000 אחוזים, צפוי לרדת.
אתמול קיימה מועצת הביטחון של האו"ם דיון דחוף במשבר הבחירות בזימבבווה - ודחקה לשגר למדינה שליח מטעם האו"ם בדחיפות כדי לפעול לפרסום תוצאות הבחירות. ממשלתו של מוגאבה כינתה את הדיון שקיימה מועצת הביטחון "מרושע, גזעני וקולוניאליסטי", וטענה כי לא תהיה לו כל השפעה על הנעשה במדינה.
"הדיון של האו"ם מסמל את יאושם של הבריטים ושל בני-חסותם, התנועה לשינוי דמוקרטי. ניסיונה של בריטניה לגרום לעולם כולו לתמוך באג'נדה הניאו-קולוניאליסטית שלה בזימבבווה הוא מרושע, גזעני וקולוניאליסטי, והוא נידון לכישלון", אמר
סגן שר ההסברה של זימבבווה, ברייט מטונגה.
למרות שנציגי המדינות האירופיות, מדינות אמריקה הלטינית וארצות הברית תמכו בשיגור דחוף של שליח מטעם האו"ם לזימבבווה, הנשיאה התורנית של המועצה, דרום אפריקה, סיכלה את הכוונה וטענה כי אין זה חלק מהמנדט של מועצת הביטחון.