שתף קטע נבחר

מיאנמר: רק מטוס סיוע אחד קיבל אישור לנחות

גם ממדיו העצומים של אסון הטבע לא גרמו לחונטה הצבאית במיאנמר לשתף פעולה עם הקהילה הבינלאומית. באו"ם מתלוננים כי השלטונות בינגון אפשרו רק לטיסת סיוע אחת לנחות, שני מטוסים נוספים מלאים במזון עדיין ממתינים לאישור. בינתיים מאות אלפי מחוסרי הבית נשארים רעבים וללא טיפול רפואי

למרות הכאוס והדיווחים על 100 אלף הרוגים מסופת הציקלון "נארגיס", הרשויות במיאנמר עדיין מסרבות לקבל עזרה. הממשל המקומי אפשר היום (ה') לנציגי האו"ם להנחית רק טיסה אחת עם מזון עבור נפגעי אסון הטבע הזקוקים נואשות לסיוע.

 

דובר מטעם תוכנית המזון של האו"ם, פול ריסלי, סיפר כי שלוש טיסות ממתינות לצאת מדובאי, בנגלדש ותאילנד לכיוון מיאנמר על מנת לספק סיוע. על המטוסים הועמסו כ-50 טונות של ביסקוויטים עשירים באנרגיה. עד כה דווח רק על טיסה אחת שנחתה במיאנמר.  

 

לדבריו האו"ם, נמצא במגע קבוע עם החונטה הצבאית במיאנמר על-מנת לקבל אישור להנחתת הטיסות. "אנחנו נמצאים במגעים עם הממשל בינגון וממתינים לאישור", סיפר, "זה מספיק שמונעים מאנשי רפואה בינלאומיים מוסמכים מלקבל ויזות, אבל זה מתסכל עוד יותר שמזון לו זקוקים באופן קריטי מעוכב".

 

אנתוני באנדורי, אחד ממנהלי תוכנית המזון, הוסיף: "אנחנו לא רק נזרוק את האספקה בשדה התעופה ונעזוב. זו אחת הסיבות שבגללן יש עיכוב. אנחנו רוצים לוודא שהאספקה תגיע לאנשים".

 

משלוחי מזון קטנים יותר הועברו לאזורי האסון ממדינות שכנות ומדיווחים קודמים עלה כי החונטה הצבאית כבר אישרה הנחתה של משלוחי מזון גדולים יותר על ידי מדינות המערב. 

 

אפילו סין, הנוהגת להגן על הממשל במיאנמר, ביקשה מהרשויות לשתף פעולה עם גורמי הסיוע הבינלאומיים. "אנחנו מקווים שמיאנמר תשתף פעולה עם הקהילה הבינלאומי ואנחנו מקווים שהיא תתאושש מהאסון בקרוב", אמר שר החוץ הסיני קין גאנג.

 

התקשורת המקומית במיאנמר מדווחת כי באסון הטבע נהרגו לפחות 23 אלף בני אדם, כאשר עוד 42 אלף מוגדרים כנעדרים. למרות זאת הערכות קודמות קבעו כי האסון גבה 100 אלף קורבנות.

 

במקביל לטרגדיה הבינלאומית נערכים חיפושים אחרי שני ישראליים הנעדרים באזור מיאנמר. חברת הביטוח הראל הודיעה שתשגר היום משלחת איתור וחילוץ, בניסיון לאתר את עמית אפרתי בן 26 מצור הדסה. במקביל, נמשך המאמץ לאתר את מעיין קאלו בן ה-23.

 

בתוך כך, דיווח שכנה של מנהיגת האופוזיציה אונג סאן סו צ'י הנמצאת במעצר בית, כי גג ביתה הועף כתוצאה מהציקלון וכי היא חיה בחשיכה לאחר שנותקה מרשת החשמל. השכן, שמסר את הדיווח בעילום שם, הוסיף כי סו צ'י נאלצת להשתמש בנרות כדי להאיר את ביתה בשעות החשיכה, מכיוון שאין לה גנרטור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזורי האסון. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים