שתף קטע נבחר
 

"בני גאון היה מורה לתעשייה ולעסקים"

בכירי עולם העסקים והפוליקה הישראלית מבכים את בני גאון, שנפטר אמש ממחלת הסרטן. נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש: "שם ספרו, 'רק המעז מנצח', הוא האדם שהיה". עופרה שטראוס: "בני גאון היה המורה שלי". איזי בורוביץ': "הוא היה ראוי לפרס ישראל" ראש הממשלה אולמרט הצהיר אמש כי: "גאון היה פטריוט ובעל רגישות חברתית יוצאת דופן. דמותו תחסר בציבוריות הישראלית"

עולם העסקים הישראלי וצמרת הפוליטיקה הישראלית מבכים את בני גאון, שהלך לעולמו אמש (מוצ"ש) ממחלת הסרטן.

 

התעשיין סטף ורטהיימר מסר כי: "אף פעם לא עבדתי עם בני גאון, אבל מהכרותי עם עולם התעשייה הישראלית אני יודע שהוא היה אדם נהדר, אדם ישר וללא רבב, אדם שעשה דברים גדולים למען המדינה, וחבל שאין הרבה כמוהו בתעשייה הישראלית".

 

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר הבוקר כי "בני גאון היה אחד המנהלים המוכשרים במשק. אדם עם חזון והעזה. כולנו זוכרים את שיקום כור שהיה מאתגר ומסובך. שם סיפרו הראשון, 'רק המעז מנצח' מעיד על האדם שהיה, ועל מה שהאמין בו והנחיל למנהלים - להעז, לחלום ולהצליח". 

 

בעל השליטה באל על, איזי בורוביץ', שהיה בעבר שותף של גאון, אמר ל-ynet הבוקר: "בני גאון היה ראוי, לדעתי, לפרס ישראל. בעבר ניסיתי להביא לכך שיקבל את הפרס. מגיע לו פרס לא רק בגלל כל מה שעשה למען המשק הישראלי, אלא גם על כל מה שלימד אותנו, הדור שאחריו. הוא היה המנטור של דור שלם של אנשי עסקים ישראלים. הוא היה פשוט אדם גדול".

 

בעלת השליטה בשטראוס, עופרה שטראוס, אמרה ל-ynet: "מבחינתי בני גאון היה מורה. גדלתי ולמדתי לאורו ולאור התורה שלו. אין ספק שהוא אחד מהענקים של עולם העסקים הישראלי, יחד עם חבורה גדולה של אנשים שהאמינו בתעשייה. לאורך השנים נוצר קשר אישי בינינו לבין המשפחה, כך שבאמת הוא היה חלק מהדרך שבה למדתי איך עושים תעשייה ואיך עושים עסקים במדינת ישראל".

 

"בני גאון היה קודם כל אדם יוצא מן הכלל", אמר ל-ynet גם נשיא מוטורולה ישראל, אלישע ינאי, "אדם מלא אהבת ישראל בכל נימי נפשו. תמיד אפשר היה לשמוע ממנו עצה טובה. כאיש עסקים הוא היה הצלחה יוצאת מן הכלל ודוגמא לכל אחד. חבל שלא הספיק להוציא לפועל את היוזמות הנפלאות שהיו לו בקשר לקשרים עסקיים עם שכנינו, הירדנים והפלסטינים".

 

נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, הצהיר הבוקר כי: "איגוד לשכות המסחר מרכין ראש על מותו של בני גאון, שהיה אחד מאנשי העסקים המובילים במגזר העסקי וממעניקי ההשראה ליזמות הישראלית. לבני גאון תרומה ייחודית למשק הישראלי. הוא הוכיח לכולם איך ,בניגוד למוסכמות, על-פי תפיסה ניהולית נכונה ומתוך הבנה שצריך לשמור על נכסי הלאום, הוא הציל את קונצרן כור. זה היה אחד מהמהלכים שהיוו ציון דרך בכלכלה הישראלית".

 

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הצהיר אמש כי: "גאון היה פטריוט, יזם, איש עסקים פורה ובעל רגישות חברתית יוצאת דופן. הכרתי אותו במשך 30 שנים והרבתי להתייעץ בו. שמרנו על קשר קבוע ממש עד לשבועות האחרונים. דמותו תחסר בציבוריות הישראליות".

 

גם עמיר פרץ, ממקורביו של בני גאון, הצהיר אתמול כי: "אני כואב את לכתו. הלך מאיתנו היום אדם ענק רוח, אחד מבוני הארץ, סמל לעשיה פורצת גבולות ותחומים. מעל הכל, האמין בערך האדם ובחברות אמת. דרכו וזכרו ילוו אותי תמיד".

 

נפטר מהמחלה שניהל את המלחמה בה

גאון (73), בעל השליטה ויו"ר דירקטוריון "גאון אחזקות", נפטר אמש, לאחר שאושפז במצב קשה במחלקה פנימית בבית החולים איכילוב. גאון שימש נשיא האגודה למלחמה בסרטן, מחלה ממנה אף נפטר. הלווייתו של גאון תתקיים היום אחה"צ במושב בית הלוי. מחלת הסרטן התפרצה אצל גאון פעמיים, בטרם הכריעה אותו.

 

לגאון עבר מפואר בניהול חברות מרכזיות במשק הישראלי, ביניהן חברת כור תעשיות, בה שימש כנשיא ומנכ"ל במשך עשור, וכן, המשביר לצרכן, תדיראן, הריבוע הכחול, ואיקאה ישראל, בהן שימש כיו"ר. בתחילת דרכו שימש גאון כאיש אמונו של מזכ"ל חברת העובדים (הסתדרות העובדים הכללית כיום), ישראל קיסר,שלאחר מכן כיהן כסגן ראש הממשלה, שר התחבורה, וכחבר כנסת מטעם מפלגת העבודה .

 

"גאון אחזקות" הוקמה בשנת 1998 ופועלת בשלושה תחומי פעילות עיקריים,אגרו תעשיות, קמעונאות וסחר ושירותים פיננסיים.שבאוגוסט 2007 התרחבה החברה לתחום הרביעי, נדל"ן. החברה נסחרת בבורסה בת"א ושווי השוק שלה מוערך ב-64 מיליון דולר. גאון ייזכר לטוב כמנכ"ל אשר מנע את פירוק חברת "כור תעשיות".

 

בסוף שנות השמונים, עמדה חברת כור בפני פשיטת רגל כשהבנק האמריקני, בנק טראסט, שהיה נושה של החברה, הגיש בקשה לבית המשפט הישראלי לפירוקה. גאון, שמונה למנכ"ל החברה בשנת 1988, הצליח למנוע צעד זה על ידי כך שהגיע להסדר תשלום חובות עם הבנקים הישראלים, אשר היו אף הם מנושי החברה. גאון סיים את תפקידו בכור לאחר עשור פעילות על רקע חילוקי דעות עם בעלי השליטה בחברה.

 

גאון לא נמנע מלעסוק בנושאים החורגים מעסקיו הפרטיים, שקל כניסה לפוליטיקה, וההעביר ביקורת לא פעם על נקודות חולשה שלראייתו קיימים במדינה, ובכלכלה. כך לדוגמא, יצא נגד הפנייה לגורמים חיצוניים לתרומות לצה"ל, באומרו שבכך יוצרים לצבא תדמית של בית תמחוי. גאון אף הביע חששו מהנתק שחל בין המגזר העסקי שפניו לשווקים הגלובליים, לבין המצב הכלכלי-חברתי במדינה. לאחר מלחמת לבנון השנייה, קרא גאון למגזר העסקי וכן לממשלה לפעול לתגמול הוגן של חיילי המילואים.

 

מלבד תפקידו כנשיא האגודה הישראלית למלחמה בסרטן, אליו התמנה ב-1993, שימש גאון כיו"ר הליגה לידידות אמריקה ישראל. גאון אף זכה במספר תארים בשל פעילותו העניפה במשק הישראלי, כגון פרס נשיא המדינה מהתאחדות התעשיינים בישראל, ומגן ירושלים ע"י ראש הממשלה, ראש העיר והפורום הבינלאומי למען ירושלים מאוחדת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בני גאון, זכרונו לברכה
צילום: קובי קנטור
מומלצים