ישראלים בסין: ברחנו מהבניין שלא יתמוטט עלינו
"כל הבניינים התחילו לרקוד. ברקע שמענו חפצים שמתנפצים והבנו שצריך לברוח החוצה", מספר ליאור לוין, סטודנט ישראלי שלומד באוניברסיטה במחוז סצ'ואן
רעידת האדמה העוצמתית שפקדה הבוקר (יום ב') את סין גרמה למותם של אלפי בני אדם ופציעתם של יותר מעשרת אלפים. שתי סטודנטיות ממכללת "רידמן", שנסעו עם חבריהן ללימודים בדרום-מזרח אסיה, הן היחידות מבין הקבוצה שטרם יצרו קשר עם משפחותיהן. שאר הסטודנטים התקבצו בדירה אחת.
רעידת האדמה בסין:
"הרגשנו את הרעידה החזקה כמו רעם שמתגלגל מתוך האדמה", סיפר ל-ynet ליאור לוין, סטודנט לרפואה סינית באוניברסיטת צ'ינגדו שבמחוז סצ'ואן. "זה קרה בסביבות השעה 14:30, בדיוק כשהתכוננו ללכת להרצאה. כל הבניינים התחילו לרקוד. אתה מרגיש כמו שיכור ואתה מסוחרר מהרעידה. ברקע שמענו חפצים שמתנפצים והבנו שצריך לברוח החוצה. יצאנו מהמבנה וחיכינו בחוץ עם המוני סינים מפחד שהמבנים יתמוטטו".
מחפשים ניצולים (צילום: AFP)
לוין מספר שקבוצת הסטודנטים הישראלים באוניברסיטה התקבצה כדי לוודא שכולם בריאים ושלמים. "באזור צ'ינגדו לא נגרם יותר מדי נזק", הוא מספר, "הבנו מהסינים שמוקד הרעש היה רחוק 100 קילומטרים מפה. כאן, מלבד חלונות מנופצים ורעפים שנשברו, לא ראינו נזקים גדולים".
ואולם, גם אם לא רחוק מהם אכן אירעו נזקים רציניים, לוין אומר כי לא היו יודעים על כך. לדבריו, מאז רעש האדמה נמצאים תושבי סין באפילה תקשורתית: "ערוצי התקשורת נסגרו, והטלוויזיה הוחשכה כמו בזמן האירועים בטיבט. אנחנו מנסים ללקט פרטים ממי שכן יודע אנגלית, אבל לא ממש מצליחים להבין את גודל האירוע. אנחנו קצת נרגשים, אבל מרגישים בסדר".
שמרית עזרן, סטודנטית נוספת מהאוניברסיטה, סיפרה כי למרות החשש מרעידה נוספת, מפלס הלחץ באזור ירד: "הרשויות הזהירו מפני רעידת משנה בשעות הקרובות, שאמורה להיות יותר חלשה. רבים מהסינים שמתגוררים בגורדי
שחקים לא לקחו סיכון - ונשארו לישון ברחוב. זה מחזה מאוד מיוחד".
באשר לסטודנטים הישראלים, מדווחת עזרן, אלו בחרו לחזור לדירה ולהעביר את הלילה ביחד. "כולנו התאספנו פה בדירה כדי לחוות את החוויה הזו ביחד, ואם תהיה אכן רעידת משנה, נצא כולנו לרחובות. אנחנו גרים בקומה הראשונה ולכן לא חוששים להישאר במבנה".
רעש האדמה, בעוצמה 7.8 דרגות בסולם ריכטר, היכה במחוז סיצ'ואן בשעה 14:28 בצהרים. הרעש הורגש היטב ברחבי סין, ובכלל זה בערים בייג'ינג ובשנגחאי. אפילו בבנגקוק, השוכנת במרחק של 3,300 קילומטר ממוקד הרעש, הורגשה הרעידה.