בר-און מאמין: ישראל ב-OECD עד סוף 2009
ישראל השלימה אתמול (ב') צעד נוסף בדרכה להצטרפות לארגון לשיתוף פעולה כלכלי ולפיתוח, עם הגשת תזכיר ראשוני של ועדת ההיגוי המקצועית להצטרפותה של ישראל לארגון; בחודש יוני ישתתף שר האוצר לראשונה בכנס מועצת השרים של מדינות ה-OECD
ועדת ההיגוי המקצועית להצטרפותה של ישראל לארגון ה-OECD סיימה את הכנת התזכיר הראשוני בהתאם למפת הדרכים להצטרפות ישראל לארגון, ובכך השלימה ישראל שלב נוסף בדרך להצטרפות לארגון.
התזכיר הוגש אתמול (ב') לשר האוצר, רוני בר-און, שנפגש עם ראשי ועדת ההיגוי והצוותים המקצועיים. לפני חודשיים נחשפו ב"כלכליסט" הסתייגויות ישראל לסטנדרטים הנדרשים על ידי הארגון, ובראשם סוגיות הקשורות לאנרגיה אטומית, זכויות של עובדים זרים ואיכות הסביבה.
"אני מאמין שישראל תסיים את הליך ההצטרפות עד סוף שנת 2009" אמר היום בר-און. במאי 2007 הזמינה מועצת השרים של ה–OECD את ישראל להתחיל בהליך ההצטרפות לארגון. הממשלה אישרה את הליך ההצטרפות והחליטה על הקמת צוות היגוי מקצועי בין-משרדי, בראשות משרד האוצר לשם מימוש ההצטרפות.
בהתאם להחלטת הממשלה, יתכנן צוות ההיגוי תשתית מקצועית לקביעת מדיניות ישראל מול ה–OECD. שר האוצר ישתתף בכנס מועצת השרים של מדינות ה-OECD, אשר יערך בפריז בתחילת חודש יוני. זוהי הפעם הראשונה ששר האוצר של ממשלת ישראל מוזמן להשתתף במפגש הרשמי של מועצת שרי ה-OECD.
ה-OECD, או הארגון לשיתוף פעולה כלכלי ולפיתוח, הוא ארגון בינלאומי בין-ממשלתי שנוסד ב-1961 כדי לקדם את שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות המפותחות בעולם. עיקר פעילותו מתבטאת בייעוץ והכוונה, בהצגת חזית מאוחדת של חברותיו בפני ממשלות יחידות מזה ובפני ארגונים בינלאומיים כמו קרן המטבע הבינלאומית או ארגון הסחר העולמי מזה, ואולי יותר מכול, באיסוף מידע ונתונים ובפרסומם