מכה לממשלת פקיסטן: שותפה קואליציונית פורשת
ראש מפלגת הליגה המוסלמית של פקיסטן, ראש הממשלה לשעבר נוואז שריף, הודיע במסיבת עיתונאים כי מפלגתו תפרוש מהממשלה הצעירה, שהושבעה רק לפני שישה שבועות. עם זאת, הוא הבטיח כי בשלב זה תתמוך המפלגה בממשלה מבחוץ: "בשלב זה, לא נשב באופוזיציה"
שוב אי-ודאות פוליטית בפקיסטן: מפלגתו של ראש הממשלה לשעבר, נוואז שריף, הודיעה היום (ב') כי היא פורשת מממשלת הקואליציה, שהושבעה אך לפני שישה שבועות.
מפלגתו של שריף, הליגה המוסלמית של פקיסטן, היתה המפלגה השנייה בגודלה בקואליציה בת ארבע המפלגות שהוקמה בפקיסטן. שריף החליט לפרוש לאחר שלא הצליח להגיע להסכמה עם השותפה העיקרית בקואליציה, מפלגת העם הפקיסטני, בנוגע להשבתם של 60 שופטים שהודחו על ידי נשיא פקיסטן פרבז מושארף בנובמבר. שריף הכריז כי סוגיית השופטים היא עקרונית בעבורו, וכי יישאר בקואליציה שבראשה עומדת מפלגתה של ראש ממשלת פקיסטן המנוחה בנזיר בוטו רק אם תתקבלנה דרישותיו. עם זאת, לאחר שלושה ימי דיונים שנערכו בלונדון בין שריף לבין ראש מפלגת העם הפקיסטני, אלמנה של בוטו אסיף עלי זרדרי, לא הושגה הסכמה בין הצדדים.
"שרינו יפגשו מחר עם ראש הממשלה ויגישו את התפטרותם", אמר שריף במסיבת עיתונאים שכינס. תשעה מבין 24 שרי הממשלה הפקיסטנית משתייכים למפלגתו של שריף, בהם שר האוצר איסחאק דאר. שריף ציין עם זאת כי מפלגתו מתעתדת לתמוך בממשלתו של יוסף רזא גילאני מבחוץ. "בשלב זה, לא נשב באופוזיציה".
לאחר שהושג ההסכם הקואליציוני בין מפלגתו של שריף למפלגת העם הפקיסטני התעוררה תקווה שממשלה זו תוכל להחזיר את המדינה - שמאז הקמתה ב-1947 בילתה כמחצית מימיה תחת משטר צבאי - לשלטון אזרחי. בני בריתה המערביים של פקיסטן חוששים שהמדינה, שלה נשק גרעיני, תיקלע לתקופה ארוכה של חוסר יציבות פוליטית.
פרשנים העריכו כי אם מפלגתו של שריף תפסיק לתמוך בממשלה, תיאלץ מפלגת העם הפקיסטני לפנות למפלגות התומכות במושארף ולבקש מהן להצטרף לקואליציה - או להקדים את הבחירות. המשבר החדש צפוי להתקבל בברכה על ידי מושארף, שעלה לשלטון ב-1999 בהפיכה צבאית ופרש מתפקידו כמפקד הצבא בנובמבר שעבר. בבחירות הכלליות בפברואר נחל מפלה קשה.