להייטקיסטים דואגים - ולסטודנטים?
באגודת הסטודנטים של אוניברסיטת ת"א זועקים נגד האפשרות לבנייה לעובדי הייטק בלבד בלב ת"א. הסטודנטים, הנאבקים נגד פינוי מעונות מילמן בשנה הבאה, מתרעמים על הכוונה, לדבריהם, להפוך את ת"א ל"אליטיסטית וסגורה"
ההודעה בשבוע שעבר, כי במתחם השוק הסיטונאי בת"א יוקם פרויקט יוקרה המיועד לאנשי שוק ההון וההיי-טק בלבד עוררה סערה רבתי בקרב שכבות אוכלוסיה שונות, הסובלות ממצוקת הדיור ממנה סובלים תושבי ת"א.
אחת הקבוצות שנפגעות ממצוקה זו היא הסטודנטים, הנאלצים לנדוד מדירה לדירה בחיפוש אחר דירת מציאה, לשרוב אינה קיימת. גם המשכורת החלקית שמקבלים רוב הסטודנטים, בגלל העובדה שהם נאלצים לעבוד בחצאי משרות, אינה מקלה על מציאת דירה במצב ראוי למגורים.
בתגובה לידיעה על הפרויקט, הגיבו בזעם באגודת הסטודנטים של אוניברסיטת ת"א:"הידיעה על בניית המתחם לעובדי הייטק בלבד בלב ת"א תופסת אותנו, הסטודנטים, בעיצומו של מאבק עיקש נגד פינוי מעונות מילמן, המאכלסים כ-250 סטודנטים, בשנה הבאה.
דווקא כעת, כשמצוקת הדיור היא קשה מנשוא, לאחר שבשנים האחרונות נסקו מחירי הדיור בעיר, בונים מגדלי סגורים לעשירים בשטח כל כך גדול בלב העיר? האם מישהו העלה על דעתו לבנות באזור מגורים לצעירים בתחילת דרכם? יזמי הנדל"ן של הפרוייקט, כמו גם אנשי ההיי-טק אשר יתגוררו במגדלים הללו כבר ביססו את עצמם ורכשו השכלה בכבוד. אני מציע לתת הזדמנות שווה גם לאלפי הסטודנטים הלומדים באוניברסיטה הגדולה בארץ לעשות זאת".
מוקדם יותר השנה החליטה עיריית ת"א כי תאתר מבני ציבור שונים בכל רחבי העיר ותבחן אפשרות להפוך את המבנים הללו למעונות לסטודנטים. מדובר בשיתוף פעולה בין עיריית ת"א לאגודת הסטודנטים של אוניברסיטת ת"א, במטרה לעזור לאוכלוסיית הסטודנטים הסובלת ממצוקת דיור קשה.
מצוקה זו צפוייה להפוך לקשה אף יותר, לאחר שלאחרונה הוחלט על סגירת מעונות מילמן, פעולה שתותיר 250 סטודנטים ללא מקום מגורים בשנת הלימודים הבאה. בנוסף נערכים שיפוצים במבני מעונות אחרים, כך שבסופו של דבר מדובר במחסור של כ-450 מיטות.
אוניברסיטת תל אביב - מחסור של 450 מיטות (צילום: דנה קופל)
בצל החשש לסגירת המעונות באוניברסיטת ת"א למגורים בפני סטודנטים, עקב דרישה של הסוכנות היהודית לאפשר לה לשכן שם נוער מחו"ל, מתרעם אלכס מרזל, סטודנט לסוציולוגיה בשנתו השלישית באוניברסיטה ורכז המעונות באגודת הסטודנטים, על כך שעיריית ת"א מקצה את השטח בשוק הסיטונאי לבעלי תפקיד ומעמד מסויים. "עיריית ת"א לא נותנת שום מענה ושום עזרה בפתרונות דיור לצעירים. המגמה היא להפוך את ת"א לאליטיסטית לסגורה, לעיר ששוכנת במגדל השן, לא עיר של צעירים וסטודנטים. זה רק משקף את המגמה הזו", אמר מרזל.
ענבל סינגר, סטודנטית שנה ראשונה באוניב' ת"א בחוג לקולנוע, גרה במעונות מילמן באוניברסיטה שצפויים לאכלס בשנה הבאה את העולים בחסות הסוכנות. "הם החליטו לשים את הכסף מול העיניים ולהביא יהודים אמריקנים על חשבון יהודים שגרים פה ועושים צבא, זה קצת אירוני, כל אחד מהסטודנטים שנמצא כאן זה אנשים שאין להם אפשרות לשכור דירה במרכז תל אביב ומנגד לאנשי ההי טק עשו פיתרון ומסדרים להם מגדלים שם איפשהו במרכז העיר". ענבל, שמנסה לתאם בזמנה הפנוי בין עבודה ללימודים, לא מוצאת דרך אחרת לסכם את המצב - "נורא יקר בעיר הזאת, באמת יקר".