שתף קטע נבחר
 

הפסד ראשון לכלל פיננסים - 13.6 מיליון שקל

ההפסד נובע מירידה חדה בעמלות החיתום. תוצאות כלל עלולות לרמז על ביצועי ענף ההשקעות כולו

בית ההשקעות כלל פיננסים מקבוצת אי.די.בי הפסיד ברבעון הראשון של השנה 13.6 מיליון שקל, לעומת רווח של 39.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. מדובר בפעם הראשונה שכלל פיננסים מציגה הפסדים מאז הקמתו, כשהסיבות העיקריות לכך הן הפסד כבד של 8 מיליון שקל מפעילויות בהשקעות עצמיות, הוצאות מימון גבוהות, ירידה בהכנסות מדמי ניהול קרנות נאמנות ובעיקר קריסה בהכנסות חיתום.

 

ההפסד מפעולות רגילות לאחר מימון היה 6 מיליון שקל, לעומת רווח של 67.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. שוקי אברמוביץ', מנכ"ל כלל פיננסים, הסביר את החולשה בנפילות החדות בשוקי הארץ והעולם. "הרבעון הראשון של 2008 התאפיין כתקופה קשה בשווקי המניות בארץ ובעולם וזה היה רבעון קשה של מפולת. אולם החברה ממשיכה לפעול להרחבת מוקדי ההכנסות שלה, דרך פיתוח פעילות ורכישות נכסים בחו"ל" אמר אברמוביץ'.

 

"להערכתנו, הפעילות בחו"ל תתרום ליציבות בהכנסות, אשר באמצעותן ניתן יהיה למנוע באופן חלקי את התנודתיות הקיימת כיום. הייתה לנו פגיעה בהכנסות אך במקביל הצלחנו להוריד את הוצאות החברה. אנו פועלים לכניסה לתחום חיסכון ארוך טווח כחלק מאסטרטגיית החברה", כך לדברי אברמוביץ'.

 

הדו"ח החלשים של כלל פיננסים עשויים, אולי, לרמז על חולשה בפעילותם של בתי השקעות נוספים. פעילות ניהול השקעות הקבוצה (נוסטרו) הניבה הכנסות של 6 מיליון שקל בלבד, המשקף קיטון של 48% לעומת הרבעון המקביל. עקב כך יצרה פעילות זאת, הפסד תפעולי גבוה של 7.8 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של 11.2 מיליון שקל אשתקד.

  

עם זאת, עיקר ההפסד נבע מירידה חדה בהכנסות מעמלות חיתום שצנחו ב-87% ל-5 מיליון שקל. ברבעון הראשון של 2007 נהנתה החברה מהכנסות חיתום גבוהות במיוחד של 38.5 מיליון שקל, בעיקר הודות להנפקה הגדולה של בתי הזיקוק (בז"ן חיפה), שהניבה כמחצית מהכנסות אלו. 

 

בנוסף, איבדה כלל פיננסים בשנה האחרונה, כמעט מחצית מנכסי קרנות הנאמנות שהיא מנהלת. בין מרץ 2007 למרץ 2008 התכווץ שווי נכסי הקרנות מ-18.9 מיליארד שקל ל-11.7 מיליארד שקל בלבד, כאשר חלקן של הקרנות הכספיות, שאינן משלמות דמי ניהול, מתוך סך הנכסים מסתכם ב-2.4 מיליארד שקל. בסך ההכנסות הכל, איבד מגזר הקרנות והתיקים המנוהלים 23% מהכנסותיו ל-76.1 מיליון שקל ברבעון הראשון.

 

הכנסות החברה עמדו על 217 מיליון שקל לעומת 224 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. סך הכנסים המנוהלים על ידי כלל פיננסים הסתכם בסוף מרץ ב-56.7 מיליארד שקל, מתוכם 24.8 מיליארד שקל המנוהלים בחו"ל. שווי תיקי ההשקעות המנוהלים עבור לקוחות מוסדיים ופרטיים הסתכמו בכ-8 מיליארד שקל, היקף נכסי קרנות הנאמנות עמד על 11.7 מיליארד שקל ואילו השקעות הציבור בתעודות הסל מבט, שהנפיקה החברה, הסתכמו ב-12 מיליארד שקל.

 

 

 בתחום הנפקת מכשירים פיננסים (תעודות סל, אגרות חוב ותעודות פיקדון) הכנסות החברה גדלו ב-136% ועמדו ברבעון הראשון על 102.8 מיליון שקל לעומת 43.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. אולם, החברה הציגה הפסד תפעולי של כ-5 מיליון שקל מהמגזר בגלל התחרות בשוק שהביאה לירידה בדמי הניהול ולגידול בהוצאות הפרסום.

  

ההכנסות מתחום השירותים הפיננסים (שרותי מסחר בני"ע, במט"ח ועשיית שוק) גדלו ב-19% והסתכמו ב-26.8 מיליון שקל לעומת 22.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בגידול של 19% בין היתר בגלל הגידול בפעילות חברת הבת, אווא פרוקס, שעוסקת במסחר במט"ח ושתרמה לרווחיות כמיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים