תשובה: אנשי עסקים ישקיעו בתעלת הימים
יצחק תשובה הודיע היום בוועידת הנשיא בירושלים כי שורה של אנשי עסקים בכירים התחייבו להשקיע בפרויקט תעלת הימים השאפתני; בין אנשי העסקים: סטף ורטהיימר, שרי אריסון, בני שטיינמץ ונוחי דנקנר. תשובה: "רק שיתוף פעולה כלכלי יוכל להביא את השלום האזורי ואת השגשוג"
"שורה של אנשי עסקים, בהם סטף ורטהיימר, שרי אריסון, בני שטיינמץ ונוחי דנקנר הביעו את הסכמתם להשקיע בפרויקט תעלת הימים. גם הנסיך הסעודי אבן-טלאל הביע את נכונותו לסייע לפרויקט דרך האפיק הירדני", כך גילה היום (ה') יצחק תשובה, איש הנדל"ן העומד מאחורי ההחייאה מחדש של פרויקט תעלת הימים, בוועידת הנשיא בירושלים.
תעלת הימים: הפן הסביבתי
ארגוני הסביבה מוחים
מורן ראדה
לקראת ביצוע סקר מטעם הבנק העולמי, שיבדוק את השפעותיה של כריית התעלה בין ים המלח לים סוף, נערך שימוע פתוח בו השתתפו פעילים המתנגדים לתוכנית. "מתחילים מסיסמה קליטה ופופולרית - וסביבה בונים מדיניות שלמה", מתריע ח"כ דב חנין
מאוחר יותר שיתף תשובה את איש העסקים עידן עופר, בעלי השליטה בחברה לישראל שמחזיקה במפעלי ים המלח, בפרטי הפרויקט. בנאום שנשא בוועידה קרא תשובה למדינות האזור לאמץ את רעיון תעלת הימים: "רק שיתוף פעולה כלכלי יוכל להביא את השלום האזורי ואת השגשוג". לקראת תום דבריו נשא תשובה דברים בערבית ובאנגלית: "לכולנו אב אחד, ולכולנו מטרות משותפות ולכן עלינו לשלב ידיים ולפעול בשיתוף פעולה לרווחת כולנו".
לטענתו, בתוך שנתיים יכולה להתאפשר הזרמת מים מהים האדום אל ים המלח, הנמצאים בהפרש גבהים של כ-400 מ'. תשובה ציין כי הפרויקט יאפשר התפלה של מיליארד קוב מים בשנה, כמות שמהווה כ-30% יותר מתצרוכת המים המשותפת של ישראל, מצרים, ירדן והרשות הפלסטינית.
יצחק תשובה ושמעון פרס בוועידת הנשיא היום (צילום: לואיז גרין)
עוד סיפר תשובה כי לאורך תעלת הימים מתוכננים לקום פארקים רבים וכן כ-200 אלף חדרי מלון - פי שלושה מכלל חדרי המלון בישראל כיום. בנוסף ציין תשובה כי הקמת התעלה תיעשה בשיתוף פעולה מלא עם גורמי איכות הסביבה ועם מפעלי ים המלח, על מנת שלא לפגוע במפעלים או בסביבה. "אזור התעלה יוכרז כאזור סחר חופשי, על מנת למשוך לכאן תעשייה וחברות רבות. למהלך פוטנציאל ליצירת מיליון מקומות עבודה חדשים", אמר תשובה.
יצחק תשובה - " שיתוף פעולה למען השלום"
צילום: לואיז גרין
מומלצים