אבו-מאזן: נאום בוש בכנסת "מכעיס"
ברמאללה ובמצרים לא אהבו את הנאום הציוני של הנשיא האמריקני בירושלים. בוועידה הכלכלית בשארם א-שייח' אמר המנהיג הפלסטיני: "אנחנו לא רוצים שהאמריקנים ינהלו את השיחות במקומנו. כל שנבקש הוא שיציגו מינימום של נייטרליות". ח"כ ביילין: אבו מאזן אמר כי אם לא נגיע להסכם תוך חצי שנה - אין טעם להמשך כהונתו
הרבה חיוכים נראו בשבוע שעבר בירושלים, עת נשא הנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש, את נאומו הפרו-ישראלי במשכן הכנסת. באותו הזמן בו הבטיח כי "שנית מצדה לא תיפול", ברשות הפלסטינית ובעולם הערבי, מתברר, הורמו לא מעט גבות.
הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, התייחס בצהריים (יום א') במהלך הוועידה הכלכלית בשארם א-שייח' לתוכן הנאום - וכינה אותו "מכעיס". גם נשיא מצרים מובארק, שפגש אותו בשארם, הביע תרעומת על תוכן הדברים, כשנועד עם האורח בוש.
אבו-מאזן מצידו דוחק בבוש ללחוץ על ישראל, כדי שתקדם את המשא-ומתן ברצינות רבה יותר. "אין אנו רוצים שהאמריקנים ינהלו את השיחות במקומנו. כל שאנחנו מבקשים הוא שיציגו מינימום של נייטרליות", אמר המנהיג הפלסטיני לעיתונאים בוועידה הכלכלית.
הנשיא הפלסטיני נפגש בשארם א-שייח' גם עם ח"כ יוסי ביילין. לדברי ביילין, אבו מאזן אמר לו כי חצי השנה הקרובה היא קריטית ביותר, וכי אם במהלכה לא יהיה הסכם בין ישראל לפלסטינים - לא יהיה בעיניו טעם להמשיך בתפקידו.
"לא יהיה לישראל שותף טוב יותר מהקבוצה שבהנהגת אש"ף היום, המאמינה שהאינטרס הפלסטיני הוא פשרה היסטורית עם ישראל ומדינה פלסטינית לצידה", אמר אבו מאזן והוסיף כי מבוי מדיני סתום עלול להחזיר את המזרח התיכון ל"אסון של 2000 בעקבות כישלון קמפ דייוויד".
לא רק על תוכן הנאום של בוש קבלו מנהיגים באזור. לפי
דיווחים בכלי-תקשורת ערביים, הם הביעו מורת רוח גם על כך שהנשיא האמריקני נמנע הפעם מלבקר בשטחי הרשות, וזאת חרף הביקור המקיף שערך בישראל.
הנאום הנשיאותי במשכן הכנסת, שגרר תשואות ומחיאות כפיים סוערות מצד הח"כים - לפחות היהודים שבהם, הצליח לעורר גם את חמתו של המועמד הדמוקרטי לנשיאות: הסנאטור ברק אובאמה טען שהגינוי שהשמיע בוש לאלה שמוכנים לשאת ולתת עם טרוריסטים - כוון אליו במישרין.
בוועידת שארם משתתפת גם שרת החוץ, ציפי לבני, ששמעה מעבדאללה מלך ירדן טענות קשות בדבר המצור הישראלי על רצועת עזה.