פקיסטן: הסכם בין הממשלה לחמושים איסלאמים
שר בממשלה האזורית במחוז הסמוך לגבול עם אפגניסטן הודיע כי נציגי ממשלת פקיסטן ונציגי החמושים האיסלאמים חתמו אחר הצהריים על הסכם שלום. על פי ההסכם, החמושים יפסיקו לבצע פיגועים ויסגירו את הלוחמים הזרים המסתתרים בשטחם - ואילו הממשלה תשחרר אסירים ותפגין גמישות באשר לדרישותיהם של החמושים
נציגים מטעם ממשלת פקיסטן וארגון חמושים איסלאמי הודיעו הערב (יום ד') כי הושג הסכם שלום בין כוחות הממשלה לחמושים בעמק סוואט באזור הגבול עם אפגניסטן בצפון-מערב המדינה.
הלחימה באזור הסלימה בסוף השנה שעברה, אז שיגר צבא פקיסטן 2,500 חיילים לעמק כדי להילחם בנאמניו של המטיף האיסלאמי הקיצוני מעולנה פזלוללה, שקרא לכינונו של משטר איסלאמי בנוסח הטליבאן. פזלוללה קרא לאנשיו לנהל ג'יהאד בממשלת פקיסטן, כדי להקים בסוואט - ואחר כך במדינה כולה - מדינת הלכה איסלאמית.
באשיר בילור, שר בממשלה האזורית של מחוז הגבול הצפון-מערבי, אמר כי הממשלה והחמושים הגיעו להסכמה על הסכם שלום בן 15 נקודות, וחתמו עליו היום אחר הצהריים בפשאוואר. לדבריו, על פי ההסכם, החמושים יפסיקו את פיגועי ההתאבדות והטרור - ויסגירו את כל הלוחמים הזרים הזרים השוהים באזור. בתמורה, תשחרר הממשלה אסירים, ותתפשר במידת-מה בנוגע לדרישתם של החמושים להטיל על האזור משטר איסלאמי.
ממשלת פקיסטן מנסה זה כמה שבועות להגיע להסכמה עם המורדים האיסלאמים, שמבצעים פיגועים נגד חיילים כמעט מדי יום. ואולם, ממשלות המערב חוששות שהסכם שכזה יחזק את לוחמי הטליבאן ואל-קאעידה הנאבקים בכוחות הקואליציה באפגניסטן.
ארה"ב חוששת מפיגועים
אתמול הזהירה ארצות הברית את פקיסטן שלא לנהל משא ומתן לקראת הסכם עם החמושים - בטענה שהסכם שכזה יאפשר לחמושים לתכנן פיגועים בתוך שטחה של פקיסטן ובחו"ל. ממשל בוש חושש שהסכם יקנה לחמושים יד חופשים באזורים השבטיים, שנמצאים במידה רבה מחוץ לשליטתה של הממשלה.
האמריקנים סבורים כי באזורים צפון ודרום ווזיריסטן נהנים פעילי אל-קאעידה - וכן לוחמי טליבאן - ממקומות מחסה. גורמי מודיעין מעריכים כי ראש ארגון הטרור אוסאמה בן-לאדן מסתתר אף הוא באזור הגבול בין אפגניסטן לפקיסטן.
סגן מזכירת המדינה האמריקנית, ג'ון נגרופונטה, הביע בשימוע בקונגרס האמריקני את חששותיו של הממשלה מפני האפשרות שפקיסטן תגיע להסכם עם החמושים באזורים השבטיים. "אני מקווה שהשלטונות הפקיסטניים ינהגו בזהירות ולא יקבלו תוצאה שתעניק לגורמים קיצונים את הזכות או היכולת לנצל את האזורים השבטיים כדי לבצע פיגועים בפקיסטן או באפגניסטן - או פיגועים במקומות אחרים בעולם, בהם ארה"ב", אמר נגרופונטה. נשיא פקיסטן פרבז מושארף השיג ב-2006 הסכם דומה - אך הוא לא יושם.