מקור סורי: השיחות עם ישראל "טובות ורציניות"
מקור סורי המעורה בפרטי השיחות באיסטנבול אמר לעיתון "אל-קודס אל-ערבי" כי המשא ומתן הלא ישיר עשוי "לפתוח את הדלת בפני השגת צעדים נוספים". לדבריו, מטרת השיחות היתה בחינת עמדתה של ישראל בנוגע לשלום ומידת עמידתה של ישראל במחויבויותיה
המגעים באיסטנבול בין ישראל לסוריה והשיחות הלא-ישירות היו "חיוביות, טובות ורציניות ועשויות אף לפתוח את הדלת בפני השגת צעדים נוספים" - כך אמר מקור סורי המעורה בפרטי השיחות לעיתון "אל-קודס אל-ערבי" שהתפרסם הבוקר (יום ב') בלונדון.
לדברי המקור, מטרת השיחות היתה בחינת עמדתה של ישראל בנוגע לשלום ומידת עמידתה של ישראל במחויבויותיה. אותו מקור לא שלל את ההודעה האחרונה, כי השיחות צפויות להתחדש בתוך כשבועיים בטורקיה.
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, התייחס אתמול למו"מ בתיווך טורקיה. לדברי אולמרט, "אנו עומדים בפני תהליכים היסטוריים עם סוריה, וזה עשוי להסיר את האיום מצפון".
בהתייחסו להודעה הדרמטית על חידוש המגעים, אמר ראש הממשלה: "מאז פרסום ההודעה התעוררו ספקולציות רבות ופרשנויות. אני רוצה לומר כבר עכשיו, שאין לנו כוונה לנהל משא-ומתן באמצעות התקשורת או הפרחת סיסמאות, אלא בזהירות המתחייבת ובאחריות הנדרשת".
לעומתו, שר הביטחון, אהוד ברק, הביע אמנם תמיכה במהלך, אך העריך שלנשיא הסורי יש "סדר עדיפויות אחר". לדבריו, "צריך להכין את עצמנו למשא-ומתן ארוך. חשוב לקיים אותו מעמדת כוח וביטחון עצמי".
יו"ר ש"ס, השר אלי ישי, הזהיר כי "כל עוד אסד לא משתחרר מ'ציר הרשע' ומחובר לאיראן ולחיזבאללה, דיבורים איתו נותנים לו לגיטימציה ורק משחררים אותו מהמצוקות שלו - זאת טעות".
גם בדמשק חלוקות הדעות בכל הנוגע למו"מ. במאמר המערכת שפרסם עורך "אל-קודס אל-ערבי", עבד אל-בארי עטואן, נכתב כי המו"מ הלא-ישיר הביא לשיא את המחלוקת בין שני הקטבים בצמרת המשטר הסורי. בקצה האחד - סגנו של אסד, פארוק א-שרע, המוביל קו ניצי. בקוטב השני - שר החוץ, וליד אל-מועלם, התומך בהידברות עם ישראל ועם ארה"ב.