"דו"חות חברות הביטוח הם 'סלט' אחד גדול"
באי.בי.אי טוענים כי התקינה החשבונאית הבינלאומית מערפלת את דו"חות החברות, ומסתיר מידע מהמשקיעים; "התקינה החדשה היא בשורה רעה עבור המשקיעים"; באי. בי. אי אף החליטו להוריד את מחיר היעד למניית כלל מ-115 שקל ל-105 שקל
לא עבר זמן רב מפרסום דו"חות כלל, ויש כבר מי שמבקר את השיטה החשבונאית החדשה. "הדו"חות של חברות הביטוח הם 'סלט' אחד גדול, ונתונים חשובים חסרים בדו"חות החדשים", ציינו אתמול בבית ההשקעות אי.בי.אי שבחן את תוצאות כלל. "הפרסום לפי תקינת ה־IFRS הוא בשורה רעה עבור המשקיעים, והתמונה החשבונאית על חברות הביטוח הפכה מעורפלת מתמיד. קשה להשוות את הדו"ח הנוכחי של כלל לשנים קודמות, וגם במודלים של האנליסטים יש צורך לבצע התאמות".
באי.בי.אי הרחיקו לכת והזהירו כי בעקבות המעבר לדיווח החדש ייתכנו שינויים בהמלצות ומחירי יעד. "בימים אלה אנחנו מתאימים את המודלים שלנו לתקינה החדשה, וכבר ניתן להניח כי יהיו שינויים במודלים, שישפיעו גם על מחירי היעד ואולי אף על ההמלצות", ציין האנליסט ליאור רבינוביץ' בסקירה מיוחדת.
בתוך כך ולאור התוצאות החלשות, שהציגה השבוע כלל ביטוח, החליטו באי.בי.אי להוריד את מחיר היעד למניה מ-115 שקל ל-105 שקל - 60% מעל מחיר השוק.
"בהתחשב בתנאי שוק ההון ובהוצאות המימון הכבדות, מניית כלל ביטוח מתאימה בתקופה הנוכחית למשקיעי ערך בלבד, ופחות מתאימה למשקיעים שרגישים לתנודתיות במניה בטווח הקצר. הורדת מחיר היעד משקפת את הורדת תחזית הרווח שלנו לכלל וכן את הירידה המתמשכת ברווחים מפעילות הפיננסים", אומר רבינוביץ'.
כלל סיימה את הרבעון בהפסד של 17.1 מיליון שקל לעומת רווח של 330 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2007. להערכת רבינוביץ', יש להגדיל את הפוזיציה בתחום הביטוח כאשר שוק ההון רגוע יותר עם כיוון יותר ברור. "כרגע הכלכלה העולמית מעכלת את המיתון בארצות הברית והשפעותיו על שוק ההון ידועות ודרמטיות. העיכול יוצר תנודתיות גבוהה במניות, וזו פוגעת ישירות ברווחי חברות הביטוח", סיכם.