שתף קטע נבחר
 

אלטרנטיב שיק

מי שאמר שפריז, מילאנו, ניו יורק ולונדון הן בירות האופנה – צדק. אבל מתחת לאף שלנו צצות גם בירות אופנה אחרות, משופעות במעצבים שאסור לפספס, בחנויות סופר־מדליקות ובמחירים שפויים. בביקור הבא בחו"ל, לתשומת לבך

טוקיו - גן עדן לגבעוליות

טוקיו היא השוק הגדול בעולם לאופנת עילית, וכל בתי האופנה המובילים, בהם "הרמס", "ברברי", "שאנל" ו"לואי ויטון", מחזיקים כאן חנויות ענק בלוק מוקפד ובסדרי גודל של מוזיאון. קחי, למשל, את חנות הדגל של "גוצ'י" ברובע היוקרה של טוקיו, גינזה. בעוד חנות הדגל הישראלית של מותג העור האיטלקי מצטופפת על פני כ־50 מ"ר, זאת שבגינזה ממוקמת בחלל גדול פי 60 – 3,000 מ"ר שמתחלקים על פני שש קומות. ואם זה לא מספיק לך כדי להבין את כוחה של השופרית היפנית, רשמי לפנייך שקולקציות שלמות מעוצבות במיוחד בעבורה: הפריטים אדג'יים ואופנתיים יותר מאלה הסולידיים שמעוצבים בשביל הקהל האירופי, הם מותאמים למידות גופן הקטן והצר של היפניות, והם נמכרים רק כאן. בקיצור, מדובר בגן עדן לגבעוליות שביניכן.

 

בנוסף למעצבים הזרים שחולשים על העיר, טוקיו היא עיר המוצא של כמה ממעצבי־העל המשפיעים בעולם, כמו ריי קוואקובו ("קום דה גארסון"), יוז'י יממוטו, איסי מיאקי, ג'וניה וואטאנבי ומעצב־העל בדימוס קנזו טקאדה. אלה בנו את המוניטין שלהם על גישה מהפכנית לאופנה, שכוללת סקאלת צבעים אחרת וגזרות שונות מהמקובל במערב (ביפן לא נהוג ללבוש בגדים שמדגישים את חמוקי הגוף), והפריטים האיכוצ'יים שלהם מוערכים ונמכרים היטב בארץ מוצאם.

גם סצנת אופנת הרחוב המפותחת והביזארית בטוקיו מעידה על תפיסה ייחודית בכל הנוגע לסגנון אישי: תושבי העיר ידועים בחיבתם להדפסים צעקניים, משבצות ברוח "ברברי", לוגואים שמרוחים בענק על כל פריט לבוש אפשרי, עגילים בכל מיני חורים, קעקועים בשלל גדלים ומגוון צבעי שיער קיצוניים.


 

רובע הרג'וקו הוא המקום שבו תוכלי להצטייד באביזרים ובבגדים שלהם תזדקקי כדי להיראות כמו אחותה המטורללת של "הלו קיטי" – כלומר, אחת מנערות ה"Fruits". זהו הרובע שעל שמו קרוי השיר של גוון סטפאני, והוא בהחלט המקום הנכון ביותר בעיר מבחינה אופנתית. בנות הרובע מתלבשות בסגנון שמוכר בשם "Fruits Fashion": סטייל פסיכדלי משהו, ששואב השראה מהפאנק, רק ללא האג'נדה הפוליטית או החברתית שמזוהה איתו. עוד סגנון, קיצוני לא פחות, מכונה ה"לוליטה", והוא מתבסס על הלבוש הוויקטוריאני של סוף המאה ה־19. מדובר בלוק נשי במיוחד, שכולל שמלות תפוחות באווירת רקדניות קאן־קאן, שמשיות תחרה ומה לא. חכי, זה הולך ומסתבך. מתברר שסטייל ה"לוליטה" מתחלק לכמה קטגוריות: הקלאסית בסגנון בריטי תקופתי נטול כל תוספות מודרניות; הגותית שכוללת בגדים שחורים ואיפור לבן (משהו שמזכיר קצת את אביב גפן בניינטיז); והפאנקיסטית, אשר מתאפיינת בניטים לרוב ובשיער צבעוני. מטורללות, כבר אמרנו?

 

מדרחוב טאקישיטה (Takeshita-dori) הוא הרחוב המרכזי ברובע וסביבו ניתן למצוא חנויות שמתמחות באופנת רחוב, ובפרט בסגנונות ה"פרוטס" וה"לוליטה", כמו "Sexy Dynamite London", "Nudy Boy", "Daiso" ו"Popland". היפנים נוטים חיבה רבה למותגי ספורט וסטריט־וור אמריקאיים כמו "נייקי", "קונברס", "ניו באלאנס" ו"ליוויס", ואלה גומלים להם בייצור פריטים סופר־מעוצבים שנמכרים אך ורק בארץ השמש העולה, ובפרט ברובע הרג'וקו. חוצמיזה, באזור תוכלי למצוא גם המון חנויות יד שנייה ענקיות וזולות למדי, שבהן מותגי־על ומותגי ספורט שוכנים תחת קורת גג אחת בסדר מופתי.


אם ממש תתגעגעי למשהו כחול-לבן בטוקיו, אז יש שם גם את זה

 

צאי לדרך:

Hermes – 5-4-19 Ginza, Chuo-Ku,

Tel: +81.3.32896811

Louis Vuitton at Matsuya Ginza – 3-6-1 Ginza, Chuo-Ku, Tel: +81.3.35671211

Gucci Ginza – 4-4-10 Ginza, Chou-ku,

Tel: +81.3.35628111

 

http://www.daiso-sangyo.co.jp/english/index.html

 

קופנהגן - סטייל שפוי

קופנהגן היא האלטרנטיבה השקולה והעל־זמנית לטירוף של פריז, ניו יורק ומילאנו. כאן אף אחד לא מצוי במרדף אחרי טרנדים חולפים, והקו הפשוט והנקי שמאפיין את העיצוב הסקנדינבי המפורסם ("איקאה", אני־וואן?) מחלחל בנינוחות גם לבגדים. בשנים האחרונות הצליחה סצנת האופנה בקופנהגן למצב את עצמה כאחת המעניינות באזור, ושבוע האופנה שנערך בעיר כבר למעלה מ־40 שנה זוכה לסיקור נרחב ולתהודה הולכת וגוברת בעולם. מאז שהממשלה הדנית החליטה לעודד את פיתוח עסקי האופנה המקומיים באמצעות תמיכה כלכלית במעצבים, יותר ויותר שמות דניים מתבלטים ועושים כותרות בארץ מוצאם וגם בארצות אחרות: מעצבי פרט־א־פורטה כמו מאלן בירגר וסוזן רוטזו עושים חיל בשוק הסקנדינבי, ורשתות אופנה דניות כ"Inwear" (שאף פתחה וסגרה סניף בקניון איילון שלנו), "B.Young" ו"Designer’s Remix", שמציעות בגדי קז'ואל סולידיים ולא מתחנחנים, נהנות מרישות מרשים בעיר וגם במדינות הסמוכות.


צילום: דני שדה 

 

סיפור הצלחה אופנתי? בהחלט. אם את מסתובבת בסטרוגייט, המדרחוב הראשי של קופנהגן, תני הצצה במותג הרחוב הבועט "WoodWood", שמשלב חומרי גלם מתכלים וידידותיים לסביבה עם לוק פיפטיזי ומזכיר את "מיו מיו", רק בחצי המחיר. "WoodWood" ידוע גם בשיתופי הפעולה שלו עם מותגי לייף סטייל מובילים כמו "נייקי" ו"פרד פרי", כך שאם את חובבת אופנת ספורט־קז'ואל צפויה לך פה הנאה מרובה. לאורך אותו המדרחוב, המשתרע על פני לא פחות משישה (!) קילומטרים, חפשי גם את לייבל הנעליים "טוקלום", שמתמחה בסטילטו מפוסלות על עקבים גבוהים במיוחד. גם כאן שווה לפשפש בחנויות היד שנייה הרבות שמצטיינות במיוחד בפריטי וינטג', הגם שאינם זולים.

 

חוצמיזה, בקיץ צצים בעיר שלל שוקי פשפשים עמוסים בכל טוב. שוק הבגדים הגדול מכולם מתקיים בפרדריקסברג מדי שבת, מאפריל עד אוקטובר. הילידים מציעים כאן שלל פריטי מעצבים יד שנייה (וקצת וינטג') מעליית הגג הביתית ובמחירים סבירים.

 

צאי לדרך:

Malene Birger – Antonigade 6

www.bymalenebirger.com

www.inwear.com

 

WoodWood – Krystalgade 4

www.woodwood.dk

www.toklum.com

 

איסטנבול - האימפריה מכה שנית

עד לפני כמה שנים, בירת האימפריה העות'מאנית הייתה גם בירת המציאות האזורית שלנו. הבזארים השוקקים והשווקים של איסטנבול היו מצע פורה לדיג ג'ינסים, טי־שירטים וכמובן מעילי עור במחירי רצפה, וזה עוד לפני ההתמקחות המסורתית. כיום, וכמעט מבלי משים, נהפכה עיר הענק הזאת למגרש השעשועים של האוליגרכיה, ותיירים עשירים מארצות חבר העמים לשעבר מבקרים בה על בסיס קבוע. העלייה ברמת החיים בטורקיה, המלונות המפוארים שאיסטנבול מציעה והתיירים הפזרנים שמשוטטים בה, הם רק כמה מהגורמים שהביאו את ראשי תעשיית היוקרה העולמית לסמן את העיר כיעד הבא מבחינתם.


בזאר באיסטנבול. עדיין מקום טוב למציאות (צילום: גלית קוסובסקי)

 

בשבע השנים האחרונות הוקמו כאן חנויות ענק של מיטב מותגי האופנה, ובכל שנה מופיע בעיר קניון חדש ומעוצב בטירוף ששם את קודמו בכיס הקטן. וכך, נכון לקיץ 2008, הפכה איסטנבול לגן עדן עיצובי ולמרכז הקניונים המרשים והמפנק ביותר באזורנו (אם לא סופרים את דובאי). המתחמים המוצלחים ביותר להתפלשות במותגי־על ובבוטיקים מהודרים הם "Istinye Park", העצום בגודלו, "Kanyon" (שמעוצב בצורת קניון), "Astoria" ו"Akmerkez". שווה בהחלט גיחה בפעם הבאה שיש לך וויקאנד פנוי.

 

בנוסף, מאז שאיסטנבול הוכרזה כבירת התרבות העולמית לשנת 2010, נרשמת פריחה בסצנת עיצוב האופנה המקומית. חלק ניכר מהמעצבים מטפח אמנם חיבה לא ברורה לצווארונים מרובעים ולעקבי שפיץ, אך בכל זאת ניתן למצוא כאן גם כמה הברקות. המעצבת הצעירה סאפאק אטהאן היא אחת המסקרנות שבין המעצבים הטורקיים, ואטיל קוטאולו, עוד שם חדש, כבר מציג בשבוע האופנה בניו יורק לגאוות המקומיים. המקום הטוב ביותר לצפות באיזי בסצנת העיצוב הלוקלית, ועל הדרך גם בחנויות הדגל המושקעות של "ברברי" ואחרים, הוא בשדרות בעדאת (ובעברית: בגדד) שבצד האסייתי של העיר. לצד שלל חנויות שמחזיקות מותגי סטריט ומותגים בינלאומיים כ"זארה", "בנטון" ו"מנגו", ניתן למצוא כאן גם חנויות בוטיק שיש בהן בגדי מעצבים מקומיים. נסי ותיהני! 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני שדה
קופנהאגן. גם שם תמצאו בגדים שווים
צילום: דני שדה
כתבו לנו
מומלצים
מומלצים