שתף קטע נבחר
 

השכר הממוצע עלה ל-8,045 ש' ברבעון הראשון

מספר המשרות במשק ירד ב-0.3% ברבעון, אך בחישוב שנתי צפוייה דווקא עליה של 1.2%. היצע העובדים במגזר הפיננסים גדול מהביקוש: השכר החודשי הממוצע במגזר הפיננסים ירד ב-2.6% אך מספר המשרות עלה ב-1.6%

הרבעון הראשון של 2008 הביא איתו עלייה בשכר הממוצע בשיעור של 1.3%, לסך של 8,045 שקל לחודש, לעומת הרבעון האחרון של 2007. בחישוב שנתי, קצב הגידול של השכר הממוצע לשכירים הוא 2.4%. כך נמסר מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

מנתוני הלשכה עולה עוד, כי על-פי נתוני מגמה של העובדים הישראלים, ברבעון הראשון ירד מספרן הכללי של משרות השכירים ב-0.3%, אולם בכל זאת נתוני המגמה מצביעים על עלייה של 1.2% בחישוב שנתי במספר המשרות. סך מספר המשרות במשק ברבעון הראשון היה 2.759 מיליון.

 

את העלייה המרשימה ביותר בשכר עשה דווקא ענף החינוך, עם 3% (בין השאר בגלל הסכמי השכר החדשים במגזר) כאשר, לעומתו, הירידה הגדולה ביותר נרשמה בענף שירותי הבנקאות ובענפי הביטוח והפיננסים, עם 2.6%. עם זאת, עדיין, אנשי החינוך נמצאים בתחתית רשימת מרוויחי השכר, עם שכר ממוצע של 6,270 שקל לחודש, בעוד אלו ממגזר הפיננסים מרוויחים בממוצע 15,361 שקל לחודש.

 

את טבלת מקבלי השכר מובילים כרגיל עובדי חברת החשמל ומקורות, עם שכר ממוצע של 18,563 שקל לחודש. עובדי התעשייה הרוויחו ברבעון הראשון שכר חודשי ממוצע של 11,242 שקל. עובדי ענף שירותי האוכל והאירוח סוגרים, כצפוי, את הטבלה עם 3,691 שקל לחודש.

  

הירידה הגדולה ביותר במספר המשרות ברבעון הראשון נרשמה בענף הבנייה, עם 2.8%. בענפי הפיננסים, לעומת זאת, נרשמה עלייה של 1.6%. נתון זה, יחד עם הנתון שמראה על ירידה בשכר במגזר הפיננסים, יכול להיות מוסבר בכך שלמרות משבר הסאב-פריים והשפעתו על התוצאות העסקיות של החברות במגזר, היצע העובדים גדול מהביקוש.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים זיו
תלוש משכורת, שאינו מהמשופרים
צילום: חיים זיו
מומלצים