גורם ברצועה: למרות ההסלמה - הרגיעה בדרך
לדברי גורם באחד מארגוני הטרור, ירי הפצמ"רים והתגובה הישראלית לא יפגעו בסיכוי להגיע לרגיעה. "אנו מבינים מההנהגות בכל הארגונים, שלמעשה הרגיעה היא עניין של זמן, זה יכול לקחת יום-יומיים וזה יכול לקחת עוד קצת זמן", אמר הגורם ל-ynet. ראש חטיבת מחקר באמ"ן: בחמאס מודאגים מהרוחות הנושבות בישראל
יורים ומדברים. גורם בכיר באחד מארגוני הטרור, מעריך היום (ג') כי מטח הפצמ"רים והתגובה של צה"ל לירי, לא יפגעו בסיכויים להשגת רגיעה באזור. "אנו מבינים מההנהגות בכל הארגונים שלמעשה הרגיעה היא עניין של זמן", אמר הגורם ל-ynet.
לדבריו, המסר שהגיע לפעילי השטח מהנהגות הארגונים, הוא שהרגיעה קרובה וכי הירי שהיה היום הוא הדרך של כל אחד מהצדדים להבהיר, שהרגיעה אינה רק אינטרס שלו. הגורם הוסיף כי הארגונים הפלסטינים מנסים להראות לכולם מי היה האחרון לירות.
"אנו מבינים מההנהגות בכל הארגונים שלמעשה הרגיעה היא עניין של זמן, זה יכול לקחת יום-יומיים וזה יכול לקחת עוד קצת זמן אם הישראלים ירצו להמשיך לשחק אדישים ולהראות שהם לא רוצים רגיעה", אמר הגורם, "הרגיעה, ברור לכולם, היא אינטרס של שני הצדדים וסופה שתושג גם אם ברור שהיא לא תחזיק הרבה מאוד זמן וגם אם היא תקח עוד קצת זמן".
גם ראש חטיבת מחקר באגף המודיעין בצה"ל, תת-אלוף יוסי ביידץ, סבור שהפלסטינים מעוניינים ברגיעה. בישיבת הממשלה אמר כי, "הם מודאגים מהרוחות הנושבות בישראל. הם חוששים ומאיצים את ההיערכות המגננה שלהם. אנו מזהים סקפטיות המגבירה את היכולת שלהם ליזום מהלך נגד המצרים או נגד ישראל". ביידץ הדגיש כי בתקופה האחרונה יש ביקורת גוברת כלפי חמאס ברצועה, למרות שמעמדו עודנו איתן.
יורים יותר פצמ"רים
ביידץ התייחס גם לתחמושת שאותה יורים הפלסטינים. לדבריו, "לאחרונה הוגבר השימוש בפצצות מרגמה 120 מ"מ, קטלניות יותר. בשבוע שעבר ירתה חמאס רקטה תקנית ראשונה בקוטר 107 מ"מ". הפלסטינים ירו בצהריים 18 פצצות מרגמה לעבר ישראל. הפצצות נורו בשני מטחים, אך כולן נפלו בשטחים פתוחים באזור נחל עוז ואיש לא נפגע.
חלק משרי הממשלה טענו בישיבה כי אין לדבר על פעולה עתידית בעזה. שר המשפטים, דניאל פרידמן, אמר: "אל תדברו על פעולה בעזה, כי זה כבר מראה שכאילו מחכים למשיח, הוא כבר מגיע, הוא כבר מגיע, הוא כבר יבוא".
גם שר הביטחון, אהוד ברק, מחזיק בדעה דומה. "כשיגיע הרגע נעשה. אני חוזר ואומר ששרי הממשלה לא יתחרו מי פחות או יותר אוהב את חמאס. מערכת הביטחון עוסקת בעניין. חשוב שחברי הממשלה מתוקף אחריותם הקוקלטיבית יקשיבו היטב לגבי מה שהרמטכ"ל והמטכ"ל אומרים לגבי מה שניתן או לא ניתן להשיג בפעולה צבאית בעזה".