הוקמה שדולת נפגעי חפציבה בכנסת
השדולה הוקמה למען 120 משפחות מנפגעי קריסת חפציבה בפרויקט מצליח ברמלה ונותרו עם חובות ענקיים וללא קורת גג קבועה. יוזם השדולה, חה"כ יורם מרציאנו הפגיש את נציגי המשפחות עם 15 ח"כים מרוב הסיעות, שהתחייבו לסייע
בכנסת הוקמה היום שדולה למען 120 משפחות מנפגעי קריסת חפציבה שרכשו דירות בפרויקט מצליח ברמלה ונותרו עם חובות ענקיים וללא קורת גג קבועה. יוזם השדולה, ח"כ יורם מרציאנו (עבודה) זימן היום לכנסת את נציגי המשפחות למפגש עם 15 ח"כים מרוב סיעות הבית, שהתחייבו לסייע להם בכל דרך אפשרית לקבלת דירותיהם.
הכינוס נועד לגייס את הח"כים להפעיל לחצים על בנק לאומי, שהוא הבנק המלווה את הפרויקט, ליישב את המחלוקת שלו עם הקבלן הבונה בפועל (חברת אלקטרה-בניה) להשלים את בניית הדירות. זאת, על פי המתווה שקבע המנהל המיוחד מטעם האפוטרופוס הכללי, עו"ד יצחק מולכו, שפתר את הבעיות של רוב הנפגעים בפרויקטים האחרים של חפציבה. בית המשפט אמור להכריע במחלוקת ביום ראשון הקרוב והנפגעים חוששים שיהיו קרבן לסחבת נוספת.
ייאוש הלקוחות
רוכשי דירות בחפציבה: "איבדנו הכל"
נעמה סיקולר
"איבדנו את היציבות... בחיים לא נוכל לרכוש דירה... הלכו מאות אלפי שקלים". כך אומרים רוכשי דירות בפרויקטים של חברת חפציבה בכל רחבי הארץ. במקביל, בקרית השרון בנתניה פרצה תגרה ורוכשים מנסים לפרוץ לדירות החצי גמורות. החברה ריתכה את דלתות הכניסה לדירות בלוחות מתכת כדי למנוע את כניסתם של קונים זועמים
ח"כ מרציאנו נרתם לעזרתם בעקבות ההפגנה שערכו מול בנק לאומי בסוף השבוע שעבר. הם התקוממו אחרי שהבנק הודיע לבית המשפט בשבוע שעבר שהוא מתלבט אם בכלל כדאי לו להמשיך בבניית הפרויקט. "העסק לא כלכלי", טען שם סמנכ"ל הבנק משה אינגביר. היום נאלצים רוכשי הדירות לשלם את המשכנתא על הדירה שאיננה ולהתגורר בדירות שכורות יקרות.
כל זה לאחר מו"מ שקט בין פרקליטם עו"ד אלי שמילביץ' ממשרד עו"ד ויינרוט לבנק לאומי, במסגרת המתווה של המנהל המיוחד, שבמהלכו אילצו אותם להסכים על כיסוי 30% מהכספים האבודים החסרים להשלמת הפרויקט (100-200 אלף שקל למשפחה)ולהתחייב שלא יתבעו את הבנק. אלא שבמקביל התפוצץ המו"מ בין הבנק לקבלן הבונה באשר לסכומים שכל צד ישקיע בתשתיות הפרויקט. בהעדר פתרון ביניהם לא יושג ההסדר המשולש והמיוחל ובית המשפט יידרש להכריע.
"היום אנחנו כורעים תחת נטל המשכנתאות והשכירויות", אמרו הנפגעים בכנסת, כשהסיפורים קורעי הלב חוזרים על עצמם: אנשים נפטרו ממחלות שהחמירו, אחרים מאיימים להתאבד, זוגות על סף גירושין. "המצב הנפשי של כולנו מתחת לאדמה", זעקה רונית לוי שעומדת בראש ועד הפעולה. היא תבעה בשם כולם שהמדינה תממן את התוספת הכספית שנדרשת מהם, וכמובן שהבנק והקבלן יסיימו את הבנייה.
יו"ר ועדת הכספים ח"כ סטס מיסז'ניקוב (ישראל ביתנו) הבטיח לדבר הערב עם מנכ"ל לאומי גליה מאור, ולכנס את הוועדה לדיון מיוחד ביום ב' הבא אם המשבר לא ייפתר בבית המשפט ביום הקודם. זאת לאחר שהוועדה בראשותו כבר קיימה 9 ישיבות במטרה למצוא פתרון לאלפי נפגעים אחרים. "מזלכם שיש מולכם בנק", אמר לנפגעי רמלה. "יש מלבדכם 250 משפחות אחרות ששום בנק לא מוכן לקחת אחריות עליהם".
ח"כ ריבלין הזכיר כי "גם הממשלה הבינה שהיא נושאת באחריות לקריסת חפציבה ולכן שרי האוצר והשיכון התחייבו להקצות 15 מיליון שקל לקרן סיוע לנפגעים, אבל פקידי האוצר בלמו את התקצוב בטענה שאין זה מתפקידה של המדינה להציל מפעלים כושלים. אלא שכאן מדובר בהצלת נפשות בעקבות רשלנות שגם המדינה שותפה לה".
ח"כ מרציאנו סיכם את המפגש בהבטחה, ש"אתם לא לבד, אנחנו אתכם ונעשה הכל כדי שתקבלו את המפתחות לדירות לפני ראש השנה". לאחר המפגש הוא כינס את ועד הפעולה לנסח במכתב את דרישתם מבנק לאומי ומשרי האוצר והשיכון עליו יחתמו חברי השדולה וראשי הסיעות בכנסת. מרציאנו הבטיח להיות נוכח בבית המשפט וקרא לכל ח"כי השדולה לבוא איתו להפגנת תמיכה בנפגעים לעיני השופטים והצדדים. "זה לא עניין פוליטי אלא אנושי שמזכיר לנו כי עלינו להיות ערבים זה לזה", אמר מרציאני.
ומי מסייע שהפרוייקט לא מצליח? - נפגעי פרוייקט מצליח
צילום: אינגה חן
מומלצים