האם התמכרות לאינטרנט תיכנס למגדיר הפסיכיאטרי?
ד"ר ג'רנד בלוק, פסיכיאטר בעל שם, תומך בהכנסת התופעה של התמכרות לאינטרנט למגדיר הפסיכיאטרי DSM, ומסתמך על מחקרים קשים
האם התמכרות לאינטרנט היא מחלת נפש? המחלוקת סביב הנושא מתנהלת מזה מספר שנים, ודעות המומחים לפסיכיאטריה אינן אחידות, אך אחד מהבכירים שבהם סבור שכן.
לפי דיווח של Wired, בגיליון חודש מרץ של ביטאון הפסיכיאטריה האמריקני כתב ד"ר ג'רלד בלוק מפורטלנד, אורגון, כי לפי דעתו, המבוססת על מחקרים דרום-קוריאניים מקיפים, ההתמכרות לאינטרנט כוללת סימפטומים של התנהגות כפייתית-אימפולסיבית, אובדן תחושת זמןסימני גמילה כשהצריכה נשללת מהגולש והשלכות שליליות עליו. בנוסף, ב-86% מהמקרים שנבדקו, אובחנו אצל הנבדקים מחלות פסיכיאטריות נוספות להתמכרות לאינטרנט.
קוריאה, יש לציין, נחשבת למדינה שאחוז המכורים בה לאינטרנט ולמשחקי מחשב גבוה במיוחד, והממשלה הקוריאנית מנסה להילחם בתופעה ושוקלת שימוש בתרופות פסיכוטרופיות. משך הזמן הממוצע שתלמיד קוריאני מבלה במשחקי מחשב עומד על כ-20 שעות בשבוע.
בהסתמך על המחקר הקוריאני, ד"ר בלוק מציע כי יש להוסיף את התופעה לספר Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, שמכונה ה-DSM ונחשב לתנ"ך של הפסיכיאטרים. מי שלא אוהב את הרעיון הזה הם הבלוגרים, שחושבים אחרת ולא מקבלים את ההשוואה בין התחביב שלהם למחלות נפש אחרות. "אנשים הנוטים לשימוש מוגזים באינטרנט הם בעלי אישיות גבולית ממילא, ויש להם נטייה להתנתק מהחברה", כתב לזלי פוטסון.