המשטרה החלה לאסוף דגימות DNA מאסירים
אחרי התיקון לחוק ותוכנית הניסוי המוצלחת יצאה המשטרה לבתי הכלא השונים כדי לאסוף טביעות אצבעות ורוק מאסירים שהורשעו בפשעים חמורים ועבירות מין. שב"ס נערך מראש מחשש להתנגדות האסירים, אך האיסוף נערך ללא התנגדות
שירות בתי הסוהר פתח היום (ב') במבצע רחב היקף שבמסגרתו ילקחו דגימות DNA מאסירים שהורשעו בעבירות חמורות. המבצע נערך בעקבות תיקון לחוק שהתקבל ב-2005 ולאחר שתוכנית ניסוי נערכה לפני חצי שנה.
קודם ללקיחת הדגימות פעלו בשב"ס לערוך הסברה בקרב האסירים כדי להבהיר להם שהם מחויבים על פי חוק לתת דגימה. לפי החוק, ניתן להפעיל כוח כדי לקחת דגימת DNA מאסירים שיסרבו לתת מרצונם. במסגרת ההסברה חולקו בבתי הכלא מנשרים בחמש שפות.
שוטרים לוקחים טביעות אצבעות מהאסירים (צילום: משטרת ישראל)
שוטרים ואנשי הזיהוי הפלילי במשטרה התפרסו היום בבתי הסוהר השונים כדי לאסוף את הדגימות. הפעולה נעשית לרוב בתאיהם של האסירים בבית הכלא, פרט למקרים מיוחדים, שבהם מדובר באסירים מסוכנים או באסירים הנמצאים הפרדה.
בשב"ס אומרים כי מתוך תשעת אלפים אסירים פליליים, כששת אלפים הורשעו בעבירות של פשיעה חמורה, עבירות מין, סמים ורכוש. לכן, הדגימות נלקחו רק מהאחרונים. השוטרים הגיעו לבתי הכלא עם ערכה לאיסוף DNA, ואספו מכל אסיר טביעות אצבעות ודגימת רוק מהפה. מאז תחילת המבצע נאספו כבר 2,500 דגימות.
מהשב"ס נמסר המבצע עובר בשקט וללא בעיות. האסירים לא מתנגדים ואינם מסרבים להליך האיסוף.
מאגר ה-DNA מאפשר למשטרה לאסוף דגימות מעבריינים, ולהקל על חקירות המשטרה. בשלב תוכנית הניסוי, הזכירו במשטרה את יעילות המאגר והעלו כדוגמה את פרשת הירצחה של הנערה נועה אייל, שנאנסה ונרצחה בשנת 1998. גופתה של אייל התגלתה כשהיא כפותה ופיה סתום בנייר דבק, וחלק מבגדיה נמצאו מפוזרים סמוך לגופה. על-אף הזמן הרב שחלף מאז המקרה, לא הצליחה המשטרה לפענח את הרצח ולהעמיד את האחראים לדין.