עוטף עזה: אחרי הרגיעה יהיה הרבה יותר גרוע
ביישובי עוטף עזה לא מאמינים בהסכם הרגיעה שהולך ונרקם בין ישראל לחמאס. "אני חושב שאנו הוזים וחולמים, היינו כבר בסרט הזה", אומר ראש העיר שדרות, אלי מויאל. תושבים באזור מוכה הירי סבורים שחמאס ינצל את השקט להתחמשות. ניר וקנין משדרות ישן כבר שנתיים במקלט עם אחיו הקטנים - והוא לא מתכוון לשנות את השגרה הזו
אחרי שנים של קסאמים, ממאנים להאמין שתהיה רגיעה. בחמאס הכריזו על הרגיעה שתחל לדבריהם ביום חמישי ב-6:00 בבוקר, אולם ביישובים הסובבים את רצועת עזה ממאנים להאמין, ואומרים כי שגרת החירום תימשך גם לאחר שהרגיעה תיכנס לתוקף.
ראש העיר שדרות, אלי מויאל, אמר ל-ynet שהוא לא מאמין ברגיעה.
"אני חושב שאנו הוזים וחולמים, היינו כבר בסרט הזה. זה יסייע להם להתחמש ואנו מצדנו ממשיכים לשמור על שגרה מתוחה. אני גם מקשיב לראשי מערכת הביטחון שגם הם כנראה לא ממש מאמינים ברגיעה ומורים לנו להמשיך באותה שגרה".
ראש מועצת חוף אשקלון, יאיר פרג'ון, מנדב ניתוח סמנטי של הסכם התהדיה המתגבש בתיווך מצרי. "עצם העובדה שאנו משתמשים במונחים בערבית ולא במונח הפשוט של הפסקת אש, מעיד משהו על התהליך הזה - על כך שאנו נגררים ועד כמה אנו חושבים בעיניים ערביות ולא כישראלים".
לדבריו, רגיעה תועיל רק לפלסטינים. "אסור לעשות עמם הפסקת אש, זה יעשה להם טוב. הם יתחמשו וזה רק יביא להסלמה חמורה יותר ביום שזה ייפסק. הפלסטינים גם רואים בכך ניצחון שלהם". גם ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, סבור כך. "הסכמנו כולנו שזה הזמן להחיש את המיגון, ואני מניח שחמאס ינצל את הרגיעה להתעצמות והתחמשות".
לא סומכים ולא מאמינים ברגיעה
ארגוני הטרור ברצועה ירו אתמול בשעות הערב שבע רקטות לעבר שדרות ושער הנגב, לאחר שצה"ל תקף פעמיים ברצועה והרג שישה פלסטינים. ניר וקנין, זמר בן 22 משדרות, ישן כבר שנתיים במקלט הסמוך לביתו. לדבריו, הוא ימשיך לישון עם אחיו הקטנים במקלט גם בימים הקרובים. "אני לא סומך על הרגיעה ולא מאמין שהיא תהיה".
"מה שיותר מפחיד זה הזמן הזה עד לרגיעה, כי במלחמת לבנון השנייה בשעות האחרונות לפני הפסקת האש נהרגו לא מעט חיילים", אומר וקנין שסבור כי הרגיעה יכולה להסתיים בבת-אחת. "הרגיעה הזו שברירית מאוד ובטח יקום איזה ארגון שיגיד שהוא לא מקבל את זה וכך זה ייגמר. כתושב האזור, מאוד חורה לי שעניינו של גלעד שליט לא מספיק בא לידי ביטוי בהקשר הזה".
וקנין ימשיך לישון במקלט (צילום: זאב טרכטמן)
לטענת דודו כהן, בעל עסק בעיר, המהלך נועד לשרת פוליטית את ראש הממשלה, אהוד אולמרט. "זו הטעות הכי גדולה עכשיו לעשות הפסקת אש עם חמאס. הרבה יותר מפחיד אותי מה יהיה אחרי הפסקת האש הזו. כבר שמונה שנים אנחנו חווים את זה, ובכל פעם כשחזרנו מהפסקות אש זה היה הרבה יותר גרוע. הבעיה היא שאין הנהגה, אין ביטחון ואנחנו כבר כנראה לא מעניינים הרבה אנשים".
מיכאל אמסלם ונתי אוחנה לא מאמינים שהצדדים יינצרו את נשקם.
"קשה לי לאמין שזה יכול להתממש", אמר אמסלם. אוחנה נשמע החלטי: "לא תהיה שום רגיעה, שום הפסקת אש. אנחנו מספיק שנים פה בשדרות בשביל לדעת את זה. כל פעם שהיתה הפסקת אש, הבלגן רק נהיה הרבה יותר גרוע. לכן, אני חושב שמלכתחילה זה מיותר ולא צריך ללכת על זה".
ויש גם מי שלא יושפע מהרגיעה. שירן אבינועם משדרות: "זו תהיה כנראה הפסקת האש האחרונה שלי בשדרות, כי אני נשברתי ובקרוב אני עוזבת לאילת. ניסינו להיות חזקים ואספנו כוחות, אבל מתישהו נשברים".