"מכבדים את משפחת שליט - נשיב להם בבג"ץ"
בלשכת ראש הממשלה מיהרו להסביר כי פתיחת מעבר רפיח עדיין כרוכה בשחרור החייל החטוף וכי "התשובות לטענות בעתירת המשפחה תינתנה בתגובת המדינה". עוד מבהירים כי ההקלות במעברים אינן סותרות את קידום עניינו של שליט
"פתיחת מעבר רפיח כרוכה בשחרור גלעד שליט". כך צפויה המדינה להשיב לעתירתה של בני משפחת שליט, שדרשו לעכב את פתיחת המעברים לרצועת עזה, עד אשר יוחזר החייל החטוף או יינתנו ערבויות להשבתו. דיון ראשון בעתירה נקבע לשעה 10:00 בבוקר (יום א').
עתירה למען הבן החטוף:
- משפחת שליט לבג"ץ: לא להקלות בלי גלעד
- פרשנות: בג"ץ לא יתערב בשחרור גלעד שליט
- לקריאת מכתבו של גלעד שליט - לחצו כאן
בכירים בירושלים הדגישו לאחר הגשת העתירה שהמעברים שעליהם מדובר בעתירה פתוחים - ומעולם לא נסגרו. "מה שמדובר בו הוא הגברת העברת הסחורות דרכם ולא פתיחתם מחדש. כך או כך,
עניין שחרורו של החייל החטוף עומד בסדר עדיפות גבוה שלנו, ולראייה - חידוש המשא ומתן באמצעות המצרים לשחרורו, אשר יחל השבוע עם נסיעתו של השליח המיוחד של ראש הממשלה עופר דקל לקהיר", הבהירו בירושלים.
הגורמים בירושלים הוסיפו כי "קידום שחרור החייל הוא חלק מההסכמה על הרגיעה, ויעלה בהתאם לסיכום בעת הדיון על פתיחת מעבר רפיח". בתגובה הרשמית של לשכת ראש הממשלה נאמר: "התשובות לטענות תינתנה בתגובת המדינה, שם יפורט מה הוחלט בקבינט, ומה נאמר למשפחה ואיך הדברים האלה אכן משולבים זה בזה, ואינם סותרים זה את זה. כך או כך, אנו מכבדים את משפחת שליט. אף אחד אינו מתכוון לפתוח בקרב משפטי. ממשלת ישראל פעלה ופועלת ללא לאות לשחרור החייל החטוף".
במקביל לדברים, התברר כי השליח המיוחד, עופר דקל, עתיד לצאת לקהיר בנפרד מראש הממשלה. בלשכת אולמרט לא יכלו למסור את המועד המדויק, בנימוק שלוח הזמנים של דקל נפרד, ומתואם מול המצרים. דקל בנסיעתו זאת, יבקש לקבוע את סידורי המשא ומתן מול שר המודיעין המצרי, עומאר סולימאן. הדיונים המהותיים יחלו לאחר מכן, כשישראל דורשת משא ומתן אינטנסיבי ואינה שוללת אפשרות להותיר את השליח דקל בקהיר לפרק הזמן שיידרש, כדי לקדם את המשא ומתן במהירות האפשרית.
גורמים מדיניים בכירים, הבקיאים בפרטי המשא ומתן, הבהירו כי המחלוקת הקשה אינה מול משפחת שליט, או המצרים. "המחלוקת היא סביב תביעות החמאס, אשר תבעו שחרורם של 450 אסירים, רובם ככולם עם דם על ידיהם. מדובר בגרועי המחבלים שרק אפשר לתאר,
ממתכנני הפיגוע במלון פארק, מאלה שהיו מעורבים בפיגועי הדמים בקווי האוטובוסים ובשוק מחנה יהודה בירושלים, ראשי תשתיות החמאס באיו"ש ובעזה, חלקם אסירים השפוטים עד ל-40 שנות מאסר על רצח עשרות ישראלים", אמרו.
"שחרור אותם רוצחים היה תביעה בלתי נסבלת מבחינה אסטרטגית לישראל. לאחר העברת ישראל את הסתייגויותיה מהרשימה למצרים, ומהם לחמאס - הפסיקו אלה את המשא ומתן. זה היה לפני שנה, לאחר שישראל הגמישה את הקריטריונים ונאותה לשחרר כ-70 אסירים מתוך הרשימה שהגיש החמאס", אמר הגורם הבכיר. לדבריו, כעת יהיה צורך לבקש שוב רשימות מעודכנות, כדי לראות במה ישראל תוכל לעמוד. "זה הנושא החשוב, זה המשא ומתן שמצפה לנו", הבהירו בירושלים.
גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 728 ימים.