שתף קטע נבחר

 

האו"ם: לא ניתן לקיים בחירות הוגנות בזימבבווה

15 חברות מועצת הביטחון גינו את ממשלת זימבבווה על כך שהיא מנהלת "מסע של אלימות" לקראת הסבב השני של הבחירות לנשיאות. המדינות קבעו כי יהיה זה בלתי אפשרי לקיים בחירות הוגנות במדינה, אך שגריר זימבבווה באו"ם הבהיר: "הבחירות יתקיימו כמתוכנן"

מועצת הביטחון של האו"ם הכריזה הלילה (ג') פה-אחד כי "בלתי אפשרי" לערוך בחירות הוגנות בזימבבווה בנסיבות הקיימות. זאת, על רקע האירועים האלימים שפרצו במדינה וההגבלות שהוטלו על אנשי האופוזיציה.

 

המשבר בזימבבווה - סיקור מורחב:

 

15 המדינות החברות במועצת הביטחון - בהן סין, רוסיה ודרום אפריקה - הסכימו על נוסח ההכרזה, אך היא אינה מחייבת מעשה מצדן. המדינות גינו את ממשלת זימבבווה, בראשותו של הנשיא רוברט מוגאבה, על כך שהיא מנהלת "מסע של אלימות והפחדה".

 

שגריר זימבבווה באו"ם, בוניפס צ'ידיאוסיקו, התייחס בביטול להכרזת המועצה וקבע כי ממשלתו אינה מתכוונת לשנות את מועד הבחירות. "מבחינתנו, הסבב השני של הבחירות יתקיים ביום שישי הקרוב כמתוכנן", הדגיש השגריר.

 

מנהיג האופוזיציה של זימבבווה, מורגן צ'נגיראי, קרא אתמול למנהיגי האזור ללחוץ לדחיית הסיבוב השני של הבחירות. זאת כדי שניתן יהיה לערוך את הבחירות בהתאם לסטנדרטים המקובלים. דבריו באו פחות מיממה לאחר שהצהיר על פרישתו מהבחירות לנשיאות.

 

צ'נגיראי קרא למנהיגי מדינות אפריקה לשכנע את הנשיא מוגאבה להכיר בהפסדו בסיבוב הבחירות הראשון, שנערך בסוף מרס. ואולם הממשלה הודיעה

כי הבחירות יתקיימו כמתוכנן. "הוא הודיע על פרישתו מאוחר מדי", טען שר המשפטים פטריק צ'ינמאסה. "לא ניתן עתה לבטל את ההתמודדות ב-27 ביוני, כך שגם אם יפרוש בכתב או לא, הבחירות יתקיימו ביום שישי", הוסיף.

 

בינתיים, האלימות הפוליטית המשיכה להשתולל: גורמים במפלגת האופוזיציה מסרו כי שוטרים חמושים פשטו אתמול על מטה המפלגה בבירה הרארה ועצרו עשרות מתומכי המפלגה, שביקשו מקלט במבנה. לאחר מכן הודיע משרד החוץ של הולנד כי צ'נגיראי קיבל מקלט בשגרירות הולנד בעיר, וכי אף בילה במתחם השגרירות את הלילה האחרון. עם זאת, הוא לא ביקש במדינה מקלט מדיני. שר החוץ של הולנד מקסים פרהגן אמר כי ארצו מוכנה להעניק לו מקלט מדיני אם רק יבקש.

 

לדברי צ'נגיראי, הוא ביקש מקלט בשגרירות ההולנדית מכיוון שש מאוים. נשיא סנגל, עבדולליה ווייד, אמר כי צ'נגיראי חיפש מקלט משום שנרדף בידי חיילים. ווייד הוסיף כי הוא מנסה להשיג "הסכם ג'נטלמני" בין מוגאבה לצ'נגיראי, שייאפשר את צאתו בשלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלימות והפחדה. מוגאבה
צילום: AP
מקלט מדיני. צ'נגיראי
צילום: AP
מומלצים