"הציבור זועק - אבל שני האֵהוּדים בבועה שלהם"
העבודה הסכימה שלא להצביע בעד פיזור הכנסת - ובאופוזיציה ממהרים לתקוף: "ברק יצטרך להסביר איך הוא שוב בורח מאחריות, כמו בווינוגרד 2". יו"ר מרצ, לעומת זאת, לא נזעק: "זה היה מחויב המציאות"
המפלגות הגדולות הצליחו לדחות את הקץ ובאופוזיציה מיהרו לשגר הבוקר (יום ד') חצי ביקורת לעבר ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ושר הביטחון, אהוד ברק, נוכח הסיכום שאליו הגיעו. לפי ההסכם, קדימה תערוך בחירות מקדימות לפני 25 בספטמבר ומפלגת העבודה לא תתמוך בהצעת החוק לפיזור הכנסת שהייתה אמורה להתקיים היום, וכעת תבוטל.
במהלך היום היו אמורות לעלות להצבעה שמונה הצעות חוק לפיזור הכנסת, שהוגשו על-ידי חברי כנסת שונים, אלא שנוכח התנגדות העבודה - נראה כי הן יוסרו מסדר היום. ועדת ההיגוי של מפלגת קדימה תתכנס הבוקר לדון במועד קיום הפריימריז, וכעת נראה כי ראש הממשלה צלח משוכה נוספת בדרך לחקירה הנגדית בחקירת משה טלנסקי בפרשת "מעטפות הכסף".
"אהוד ברק שוב ברח וזיגזג, תוך יריקה בפרצופם של אזרחי ישראל", אמר יושב ראש המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב. "מקבל המעטפות ומפר ההתחייבויות שברו את כל שיאי הציניות בתרגיל המסריח שרקחו יחדיו. 'האהוּדים' חיים בתוך בועה ולא שומעים את הציבור צועק 'מושחתים - נמאסתם', אבל גזר דינם הפוליטי קרוב".
בכירים בליכוד אמרו כי "העבודה תצטרך להסביר איך היא יכולה לשבת בממשלה לא-מתפקדת, וברק יצטרך להסביר איך הוא שוב בורח מאחריות, כמו בווינוגרד 2".
ח"כ לימור לבנת אמרה: "מפלגת העבודה, והעומד בראשה, הוכיחו שכוח המשיכה שלהם לשלטון עולה על כל שיקולי המוסריות. ממשלת השום-דבר המסוכסכת והמפולגת עד צוואר, תמשיך להתקמבן ולזגזג - ובדרך תהפוך את ניהול המדינה ואזרחיה להפקר".
יושב ראש מרצ, ח"כ חיים אורון, דווקא ראה את הסיכום בין העבודה וקדימה בחיוב: "המהלך שהושג היה מחויב המציאות, רק חבל שהגיעו אליו ברגע האחרון. המבחן הגדול אינו בדחיית ההצבעה על פיזור הכנסת, אלא ביכולת לכונן ממשלה שלא תהווה המשך לממשלה הקודמת".
ואילו יושב ראש ש"ס, השר אלי ישי, התייחס פחות לשיקולים הפוליטיים גרידא ויותר לנושאים שמפלגתו מקדמת. לדבריו,
"ש"ס לא תאפשר הקמת קואליציה חלופית שלא תגדיל את קצבאות הילדים.
"בקדימה ובעבודה השיגו היום הארכה, אבל הם שכחו שעם ישראל נמצא היום בגלל מתנגדי הקצבאות בזמן פציעות", אמר. "יש פה התנגשות של אידאולוגיות: אלו שבעד הילדים ובעד הקצבאות, ואלו שנגד הילדים. כנראה שהציבור יכריע בין האידאולוגיות האלה".
ברקע הדברים, ראש הממשלה יישא היום דברים בדיון מיוחד שייערך במליאה לבקשתם של 40 חברי כנסת. העילה בגינה התבקשה הישיבה על-ידי חברי הכנסת היתה "ממשלה שהגיעה לסוף דרכה", אלא שנראה כי נכון להיום, הכותרת הזו לא ממש רלוונטית.