סקר BDI: גידול של 13% בצריכת רפואה משלימה
הישראלים אוהבים רפואה משלימה: בשנה החולפת נרשם גידול של כ-13% בהכנסות שוק הרפואה המשלימה מטיפולים, רובן – מקרב הנשים. כיום מטופלים ברפואה משלימה רבע מהישראלים. הטיפולים השכיחים ביותר הם רפואה סינית, הומאופתיה ורפלקסולוגיה. מחירו הממוצע של טיפול עומד על כ-150 שקלים
בשנים האחרונות חל גידול בביקוש לטיפולי רפואה משלימה בישראל, זאת במקביל למגמת צמיחה כלל עולמית בשוק זה, כך עולה ממחקר מיוחד שערכה חברת המידע העסקי BdiCoface. הכנסות שוק הרפואה המשלימה מטיפולים ב- 2007, הסתכמו בכ- 525 מיליוני שקלים, גידול של כ- 13% ביחס ל- 2006.
מהמחקר עולה כי, כ-1,750,000 לקוחות, המהווים כ- 25% מאוכלוסיית ישראל, טופלו בשנה החולפת בטיפולי רפואה משלימה. כלכלני BDICoface מוסיפים, כי בקרב נשים קיימת מודעות גבוהה יותר לרפואה המשלימה וכן פתיחות גבוהה יותר להתנסויות בשיטות בטיפול השונות, והן מהוות את מירב הלקוחות בשוק- כ-60%, בעוד הגברים מהווים כ-40% בלבד.
הפופולריים ביותר: טיפולי הרפואה הסינית
בשוק הרפואה המשלימה קיימים כ-200 סוגים שונים של טיפולים. עם זאת, קיימות מספר שיטות טיפול פופולאריות אשר מהוות את עיקר הפעילות בשוק בהן: הרפואה הסינית (הכוללת, בין היתר, אקופונקטורה וצמחי מרפא סיניים) האוחזת בכ- 20% מהטיפולים בענף, טיפולי הומיאופתיה המהווים כ- 15% מהטיפולים בענף וטיפולי רפלקסולוגיה אשר נתחם עומד על כ- 12% מהטיפולים בשוק.
טיפולי הרפואה המשלימה ניתנים בשלוש מסגרות טיפול עיקריות: מסגרת פרטית, במסגרת שירותי קופות החולים או בבתי חולים. במסגרת הפרטית ניתנים טיפולים על-ידי מטפלים פרטיים בעלי השכלה או ניסיון, בדרך כלל במרפאות פרטיות או בבית הלקוח. טיפולים הניתנים במסגרת קופות החולים הפועלות בישראל מתבצעים בסניפי הקופה או במרפאות ייעודיות המתמחות ברפואה משלימה. כמו- כן, קיימים בתי חולים אשר מפעילים מחלקות ויחידות לרפואה משלימה בהן לרוב, המטופלים הינם חיצוניים ולא מאושפזים.
עלות טיפול ממוצע: 150 שקלים
טווח המחירים בשוק הרפואה המשלימה הוא רחב, ומשתנה בהתאם לסוג הטיפול, משך הטיפול והמסגרת בה הוא ניתן- פרטי, קופת-חולים או בית חולים. מחירו הממוצע של טיפול מוערך בכ-150 שקלים. הטיפולים היקרים ביותר, הם טיפולים הומיאופתיים, פסיכותרפיים וטיפולי רפואה סינית, אשר ניתנים בשוק הפרטי, ומחירם עלול להגיע ל- 400 שקלים.
מהמחקר עולה בנוסף כי ב- 2007 חל גידול של כ- 8% בהיקף ההכנסות של בתי הספר לרפואה, והוא מוערך בכ- 80 מיליוני שקלים, כאשר אחת הסיבות המרכזיות לגידול זה היא העלייה במספר הסטודנטים בכל שנה., במקביל חל גידול של כ- 9% במספר המטפלים הפעילים בשוק ב- 2007, כתוצאה מגידול במספר הסטודנטים המסיימים לימודיהם בהצלחה במסלולי ההכשרה השונים וכן, כתוצאה מגידול במספר האנשים הבוחרים לעבור קורסי טיפול שונים בתחומי הרפואה המשלימה.
רבע מהאוכלוסייה בישראל התנסתה בטיפולים משלימים
צילום: איי פי
מומלצים