שתף קטע נבחר
 

מחקר: גם לפגים כואב - למרות שאינם מראים זאת

חוקרים בריטיים מצאו כי הבדיקות והדקירות שעוברים פגים מכאיבים להם, גם אם התינוקות הרכים אינם מראים סימני מצוקה

פגים עוברים מדי יום בדיקות דם רבות הכוללות לעתים דקירות מרובות עקב הקושי במציאות ורידים מתאימים . מרבית הפגים אינם מגיבים בבכי לדקירה, אולם מחקר חדש מגלה כי הכאב שהם חשים הוא רב. המחקר החדש פורסם בגליון החדש של כתב העת Public library of science.

 

החוקרים מלונדון קולג' מצאו כי שינויים ברמת החימצון באזור המגיב לכאב במוח היו משמעותיים בעת הדקירות. החוקרים הסבירו כי יש צורך במציאת דירוג כאב שונה אצל פגים, העלולים לסבול מכאבים מבלי להראות סימנים חיצוניים ברורים.

 

יכולתם של הפגים לחוש בכאב והצורך במשככי כאבים נדונו במחקרים רבים. חלק מהתינוקות אינם בוכים כלל בתגובה לבדיקות ובהן בדיקת דם מעקב הרגל המתבצע באורח קבע במחלקות התינוקות. לעתים נסמכים הרופאים לא רק על הבעות הפנים אלא על הפרעות שינה, שינויים בקצב הלב או ברוויון החמצן (סטורציה) כדי לחזות אם התינוק שרוי בכאב. 

 

במחקר החדש נכללו 12 תינוקות. הם עברו בדיקות דם מעקב הרגל, ובזמן זה נבדקו שינויים בזרימת החמצן של קליפת המוח באיזור המגיב לכאב. החוקרים מצאו כי בעת הדקירה נמדדו שינויים בצריכת החמצן באיזור זה, אף שהילודים לא הגיבו לכאב בהבעות פנים או בסימנים חיצוניים בולטים אחרים. 

 

"אף שהמחקר קטן, הוא מעלה את החשש שהרופאים אינם משתמשים בכלים המזהים כאב אצל הילוד", אמרה ראש צוות החוקרים ד"ר רבקה סלייטר. "ילודים עשויים להיראות כאילו אינם חשים כאב, אך למעשה סובלים מכאב רב".
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תינוק בגודל כף היד של הרופא. וכואב לו
צילום: indezx open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים