שתף קטע נבחר

תושבי ת"א נאבקים בבניית מגדל במתחם אסותא

תחת הכותרת "המאבק שיכריע את הכף", נאבקת קבוצת פעילים תל-אביבית כנגד תוכנית להקים מגדל בן 40 קומות באזור המיועד לשימור. "מניעים שאינם האינטרסים של התושבים מאיצים את חדוות בניית המגדלים בעיר", הם מוחים

"האם אנחנו משמרים את הצפון הישן והשקט של תל-אביב - או נותנים דרור לשינוי בלתי הפיך?", שואלת ענת ברקאי-נבו מנהלת קהילת ת"א-יפו בחברה להגנת הטבע. "יש לנו הזדמנות אחרונה לפעול לפני שהתקדים יהפוך לעובדה", היא מתקוממת, ומתכוונת למחאה הציבורית כנגד הכוונה להקים בניין בן כ-40 קומות, בינות לבנייני מגורים בני שלוש או ארבע קומות משנות ה-30 וה-40.

 

לדברי התושבים, תוכנית הפיתוח תפגע חמורות באזור המיועד לשימור, המתכנה "מתחם גדס" (על-שם מתכנן הערים הסקוטי סר פטריק גדס, שטווה את תוכנית המתאר הראשונה של תל-אביב). במכתב ההתנגדות שלהם, הם כותבים כי "התוכנית האסטרטגית לעיר, שפורסמה במאי 2005, קובעת שהאזור מיועד 'לפיתוח תוך שימור המרקם' - ושבו 'יישמר המרקם הקיים ללא בנייה חריגה'. אין ספק שמגדל בגובה 155 מטר, יחרוג באופן מהותי מהמרקם האחיד הקיים".

 

עוד מציינים התושבים כי בסביבת המתחם ייבנו בשנים הקרובים פרויקטי נדל"ן דוגמת מתחם סומייל ומגדלי כיכר המדינה, שלא נלקחו בחשבון בעת אישור תוכנית מגדלי אסותא. לדבריהם, אלה יעצימו את עומסי התנועה, הרעש וזיהום האוויר.

"העירייה לא הציגה לציבור תוכנית כוללת, החוזה ומעצבת את עתידו של רובע שלם בעיר, בעוד שהיא יזמה לאחרונה תוכנית שאמורה לבחון את הסוגיות האלו ממש", הם מוחים.

 

וכך, בחסות הכותרת "המאבק שיכריע את הכף", החתימו ביום שישי האחרון פעילי "קואליציית אסותא" את תושבי השכונה כנגד התוכנית. ההתנגדויות, מוסיפים הפעילים, יוגשו לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. עד כה, כאלף איש חתמו על ההתנגדות ושותפים למאבק. "כגובה החמדנות כך עוצמת ההתנגדות", מכריז ניר קלינר, ממובילי המאבק. "קיים קונצנזוס גורף בקרב תושבי תל-אביב, כי מניעים שאינם האינטרס שלהם הם שמאיצים את חדוות המגדלים המקודמים כיום".

 

מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה כי, "המגרש מוחזק בבעלות פרטית, ובמסגרת הפרויקט מתוכננת בניית מגדל מגורים בגובה של 35 קומות. חשוב לציין כי התוכנית המוצעת תואמת את מדיניות הוועדה המקומית ואינה נמצאת במתחם העיר הלבנה - ועל כן אושרה. בנוסף, היזם חויב במספר תוספות מהן ייהנו התושבים: מרבית המבנים במתחם ישומרו וישופצו; במרכז המגרש תוגדר גינה לשימוש ציבורי; מתוכנן חניון ציבורי תת-קרקעי שיכלול 100 מקומות חנייה לרווחת תושבי הסביבה". 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות החברה להגנת הטבע
באדיבות החברה להגנת הטבע
מומלצים