בג"ץ דחה את עתירת סנ"צ ארליך נגד אי-קידומו
אפרים ארליך (קרמשניט) והתנועה לאיכות השלטון טענו כי מינויו כסגן מפקד מרחב חברון, מונע מנקמה על חשיפת שחיתויות. השופטים לא השתכנעו שההחלטה אינה עניינית: "אם ימשיך בשלו, הוא יקודם בהמשך"
בג"צ דחה הערב (יום א') את העתירה שהגישו סגן ניצב אפרים ארליך והתנועה לאיכות השלטון, בדרישה לבטל את החלטת המשטרה להציבו בתפקיד סגן מפקד מרחב חברון ולא לקדמו לדרגה ולתפקיד בכירים יותר.
טרם קבלת ההחלטה שופטי בג"ץ הפנו את הסוגייה לפרקליט המדינה, כדי שיפשר בין הצדדים. הפרקליט, משה לדור, סירב למהלך וטען כי הוא מעדיף להשאיר את ההכרעה בפרשה "בידיו האמונות של בית המשפט".
סגן ניצב ארליך (קרמשניט) והתנועה לאיכות השלטון טענו בעתירה בין היתר כי המינוי נעשה משיקולים לא ענייניים ומתוך רצון לבוא עמו חשבון, אחרי שהתריע על ליקויים בעבודת המשטרה וחשף שחיתות שהובילה להקמת ועדת זיילר, שחקרה את "תיק פריניאן" ופרשת השוטר-הרוצח צחי בן אור.
הדיון בבג"ץ הניב כמה כותרות עסיסיות, כאשר בין היתר הוצגה בדיונים קלטת וידאו בת כמה שנים שבה, על פי הנטען, מתועד המפכ"ל דודי כהן כשהוא נוהג במכוניתו "בפראות, ובמהירות של מעל 180 קמ"ש". הקלטת, שהוגשה גם למחלקה לחקירות שוטרים, צורפה לעתירה שהוגשה נגד המפכ"ל.
בהחלטתם ציינו השופטים אדמונד לוי, מרים נאור ואליקים רובינשטיין, כי לא השתכנעו שהחלטת המשטרה היתה לא עניינית במידה הנדרשת לפסול את המינוי. עוד טענו השופטים כי לדעתם הצבת הקצין בגזרת חברון הוא מינוי לתפקיד מגוון, שמשלב היבטי שיטור קלאסיים עם שאלות מורכבות של סדר ציבורי.
עוד כתבו השופטים כי הם מקווים שסגן ניצב ארליך יקבל על עצמו את התפקיד והוסיפו כי בהנחה שהערכותיו המקצועיות יהיו דומות לאלה שהתקבלו בעבר - אז אפשר שהקדנציה שלו בתפקיד תימשך פרק זמן קצר יחסית ולאחר מכן הוא ימשיך הלאה.
בתגובה להחלטת בג"ץ מסרו העותרים ארליך והתנועה לאיכות השלטון: "אנחנו לומדים את פסק הדין. נשקול את צעדינו בפני הגורמים המקצועיים השונים. חשוב לציין כי בבית המשפט אף שנמנע מלפסול החלטת הממשלה, הבהיר משמעית כי ראוי שמינוי ארליך בחברון, קצין מצטיין, יהיה לזמן קצר ובסופו יישקל עניינית קידומו".
ארליך. קיבל "תפקיד מגוון"
צילום: יריב כץ
המפכ"ל דודי כהן. יקדם את קרמשניט?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים