שתף קטע נבחר

 

קרובי הרוגים בפיגוע תובעים מהרשות 559 מיליון

בני משפחתם של דורון יוסף סוורי ויניב ושרון בן שלום ז"ל הגישו תביעה נגד הרשות הפלסטינית, אש"ף ושישה מחבלים, שעמדו מאחורי פיגוע ירי ב-2001. "לא ניתן לתאר, להכיל את הכאב, הצער, האובדן והחרון שהפכו למנת חלקם של התובעים - והכל כתוצאה ממעשיהם הנפשעים של בני בליעל", נכתב בתביעה

קרובי משפחתם של הרוגי פיגוע ירי באוגוסט 2001 הגישו תביעה נגד הרשות הפלסטינית, אש"ף, ושישה מחבלים פלסטינים האסורים בישראל בסך 559 מיליון שקל. "לא ניתן לתאר, להכיל את הכאב, הצער, האובדן והחרון שהפכו למנת חלקם של התובעים בתביעה זו, והכל כתוצאה ממעשיהם הנפשעים של בני בליעל", נכתב בדברי המבוא לתביעה.

 

על פי הנטען בתביעה, שניים מהנתבעים סיפקו כלי נשק ותחמושת לחבריהם - ואלו יצאו מרמאללה לכיוון כביש 443 במטרה לבצע את הפיגוע.  כשהגיעו לאזור תחנת הדלק "דור אנרגיה", הבחינו ברכב פולקסווגן פאסאט שבו נסעו בני הזוג יניב ושרון בן שלום עם שתי בנותיהם, ועמם גם דורון יוסף סוורי.

 

הנתבעים עקפו את מכוניתם של הזוג ופתחו באש אוטומטית לעבר המכונית. מספר רב של הקליעים פגעו ברכב ובנוסעיו וגרמו למותם של יניב בן שלום ז"ל, רעייתו שרון ז"ל, אחיה דורון יוסף סוורי, ולפציעתם של הקטינות - אפרת ושחר שפונו לבית החולים תל השומר במצב קשה ביותר. בתביעה נטען כי בני משפחותיהם לא ידעו את נפשם מצער ומדאגה - ולא ידעו אם לקבור את מתיהם או לסעוד את יקיריהם. ארבעה מהנתבעים "השתכרו" ב-500 דולר עבור הפיגוע. 

 

בתביעה נטען בנוסף כי לקרובי המשפחה של הקורבנות נודע על הטרגדיה מצפייה במבזק חדשות בטלוויזיה. אחיו של דורון סוורי הבחין לאימתו כי המכונית הצולמת הינה זו של אביו, לאחר שזיהה את משקפי השמש שנפלו על המושב החל לצעוק "אמא זה האוטו של אבא"... ומיד נזעק לאביו ואמר: "אבא זה האוטו שלך... שרון דורון יניב והבנות באוטו....".

 

רגעים של אימה

פרקליטיהם של התובעים, עזרא וחנה כהן, פנו לשופטים וכתבו:  "לא ניתן לדמיין את רגעי האימה אשר עברו על בני המשפחה, עת כדורי הרשע ניקבו את מכוניתם וגופם. לא ניתן לדמיין את רגעי האימה של האם המגוננת בגופה על שתי בנותיה הפעוטות לא ניתן לתאר, להכיל את הכאב, הצער, האובדן והחרון שהפכו למנת חלקם של התובעים בתביעה זו -

והכל כתוצאה ממעשיהם הנפשעים של בני בליעל".

 

כחלק מתביעת הפיצויים מזכירים פרקליטי המשפחה כי בעבר כבר נקבעו פיצויים לקרובי קורבנות פיגוע - הן בישראל והן בארצות הברית. כך למשל פסק השופט אזר פיצוי בסך 72 מיליון שקל לבני משפחות פלד וקינן על מות יקיריהן. פסקי דין דומים ניתנו בוושינגטון, כמו למשל פיצויים בגובה של 327 מיליון דולר לקרובים של משפחות קורבנות הפיגוע באוטובוס קו 18 בירושלים.

 

בסך הכל דורשים התובעים מבית המשפט לקבוע פיצויים עבור בני המשפחה בסך של 349 מיליון שקל, ועוד 210 מיליון שקל כעונש הרתעתי. התובעים דורשים להורות לממשלה להפעיל את סמכותה "ולקזז מכספי הרשות את סכום הפיצויים".

 

טרם הוגש כתב הגנה, וברשות הפלסטינית טוענים כי מעולם לא הופחתו להם כספי סיוע בשל תביעות מעין אלה.

 

בהכנת הידיעה השתתתף עלי ואקד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום ידיעות אחרונות
יניב בן שלום ז"ל
צילום ידיעות אחרונות
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
שרון בן שלום ז"ל. בשמם
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים