בנק הפועלים יקלוט כאלף עובדי חברות כוח אדם
גם בנק לאומי קולט בימים אלה מאות עובדי כוח אדם. הסיבה: בינואר 2008 נכנס לתוקפו חוק הקובע כי עובדי כח אדם המועסקים באותה חברה תשעה חודשים ומעלה, יהפכו להיות עובדים שלה
בנק הפועלים הודיע היום (ב') כי יקלוט בשבועות הקרובים יותר מ-1,000 עובדים שהועסקו עד כה באמצעות חברות כוח אדם. זאת, לאחר שבינואר 2008 נכנס לתוקפו חוק חברות כוח אדם, המחייב את כל המעסיקים במשק לקלוט כעובדים קבועים את כל העובדים שהם מעסיקים באמצעות חברת כוח אדם מזה תשעה חודשים ומעלה. בבנק לא חיכו עד אוקטובר, והחליטו לקלוט את העובודים כבר עתה.
מבנק הפועלים נמסר, כי בשלב הראשון מעמד העובדים יהיה זמני, ובשלב השני, על בסיס כישוריהם וצרכי הבנק, יוענק להם מעמד של עובדים קבועים. השינוי במעמדם התעסוקתי יבוא לידי ביטוי בשיפור תנאיהם, מאחר שלא יהיה צורך לשלם על התיווך לחברת כח האדם. מהלך הקליטה של העובדים כעובדי הבנק זורז הודות להסכם שנחתם בין הנהלת בנק הפועלים לארגון עובדי הבנק, בראשות שרלי אמזלג.
בנק לאומי החל לקלוט כבר ב-1 ביוני עובדי כוח אדם כעובדי בנק, כאשר עד היום נקלטו 200 ובזמן הקרוב צפויים להיקלט עוד כ-400.
מהבנק הבינלאומי ומהמזרחי-טפחות נמסר, כי מאז ומתמיד לא השתמשו שם בעובדי חברות כוח אדם אלא בעובדים שנקלטו ישירות בבנק. בבנק דיסקונט עובר כל עובד בחברת כח אדם בחודשי עבודתו הראשונים תהליך של בחינה והתאמה, כך שבתום תשעה חודשים מתקבלת החלטה, בהתאם לכישוריו, לגבי המשך העסקתו.
צבי זיו, מנכ"ל בנק הפועלים, אמר כי "מדובר במהלך חדשני ראשון מסוגו במערכת הבנקאות, ואנו רואים במהלך זה חשיבות אסטרטגית בבניית תשתית יחסי העבודה בבנק לזמן ארוך. עובדי בנק הפועלים היו תמיד שותפים מרכזיים להתפתחותו העסקית, ואני בטוח כי מהלך הקליטה של העובדים כעובדי הבנק יוכתר בהצלחה".
האם הממשלה תקלוט את העובדים או תפטר אותם?
חוק חברות כוח אדם אמור לחול גם על המעסיק הגדול ביותר במשק - הממשלה, המעסיקה אלפי עובדים בחברות כוח אדם (בנוסף לאלפי עובדי קבלן, שהחוק אינו חל עליהם). אלא שיו"ר ההסתדרות, עופר עיני, טוען כי הממשלה עלולה לנסות לעקוף את החוק באמצעות פיטורי עובדים. כך עולה ממכתב שהעביר עיני בשבוע שעבר לשר האוצר, רוני בר-און. לטענת עיני, הוציא החשב הכללי במשרד האוצר, שוקי אורן, חוזר הקובע כי על משרדי הממשלה לסיים עד חודש אוגוסט 2008 את העסקתם של עובדי חברות כוח אדם המועסקים במשרדים.
יו"ר ההסתדרות דורש משר האוצר וכן משר התמ"ת, אלי ישי, ומראש הממשלה, אהוד אולמרט, להודיע להסתדרות באופן מיידי על ביטול הנחיות החשב הכללי. עוד דורש עיני כי תינתן התחייבות כתובה לקליטת העובדים. עיני הודיע כי אם לא יעתרו השרים לבקשתו, לא מן הנמנע כי ההסתדרות תפעיל את כל האמצעים העומדים לרשותה.
במשרד האוצר, לעומת זאת, טוענים שאין כל כוונה לפטר עובדים. ממשרד האוצר נמסר כי: "חוזר החשכ"ל בא להנחות את משרדי הממשלה כיצד לפעול כדי לקיים את הוראות החוק. בחוזר אין כל הנחיה לפטר עובדים".