שתף קטע נבחר
 

סקירה: My Passport Elite - כונן בכריכה רכה

כונן החיצוני של Western Digital, בשם My Passport Elite, מתהדר במראה של ספר כיס בכריכה דמויית עור. אך מה מסתתר מתחת לכריכה? בדקנו

הכוננים הקשיחים החיצוניים צוברים תאוצה. התחום שעד לפני כמה שנים סבל מתדמית מיושנת, עם קופסאות כעורות למראה שכבלים מגושמים משתלשלים מהן, משנה את פניו – הכוננים הפכו דקים יחסית, קטנים ואלגנטים – ובעלי נפח גדול. דוגמה טובה לכך הוא כונן My Passport Elite של Western Digital, בגודל שבאמת לא עולה על גודלו של דרכון ממוצע, בעובי של פחות משני סנטימטרים ועם נפח של 320 ג"ב אחסון – מדובר בספינת הדגל של הכוננים החיצוניים של Western Digital בישראל.

 

עיצוב

הכונן מעוצב ושוקל כספר כיס (180 גרם), עם פינות מעוגלות, וה"כריכה" שלו היא דמויית עור – רכה ונעימה למגע. בתחתית הכונן נמצאת דלת הזזה קטנה, שמאחוריה מסתתר שקע ה-USB Mini A, המחבר את הכונן למחשב, באמצעות כבל. אך החלק הכי אסתטי, הוא ארבע הנוריות

הלבנות אשר מעידות על פעילות הכונן - ועל כמות הנפח שבשימוש. הכונן אגב, מגיע בארבעה צבעים: חום, אפור, אדום וכחול.

 

חיבור וממשק

החיבור של הכונן הוא קל ומהיר: פשוט מחברים את הכבל המצורף לשני הקצוות – והכונן כבר מזוהה ומותקן באופן אוטומטי, תחת מערכות ההפעלה Vista ו-XP. הכונן מזוהה ומותקן גם תחת לינוקס, אבל בלינוקס אין אפשרות מיידית לעשות שימוש בכל התכונות המורחבות שלו. הכונן הזה לא תואם למק מבחינת מערכת הקבצים (מפורמט ב-FAT32 ולא HFS).

 

למקינטוש, ווסטרן דיגיטל מייעדים גירסה אחרת, דומה, שנקראת סטודיו, ומיועדת יותר לשוק המקצועי.

 

הממשק גם הוא מאוד פשוט. מעבר לכונן חדש שמופיע תחת "המחשב שלי", יופיע ממשק ההתקנה של WD שמתקין את כל התוכנות של הכונן – מתוך הכונן עצמו. פשוט ואלגנטי.

 

תוכנה

מה שמבדיל את ה-Elite מכוננים אחרים בסדרה, הוא חבילת התוכנות העשירה שמגיעה עם הכונן הזה. מלבד תוכנה חביבה ופשוטה כמו "מד נפח", שמודיע לכם בכל רגע נתון כמה מהכונן תפוס ותוכנת חיפוש מבית גוגל, ה-Passport Elite מגיע עם שלוש תוכנות מעניינות: WD Sync, Anywhere Backup ו-MioNet – תוכנת גישה מרחוק.

 

ה-Anywhere Backup וה-Sync, פועלות מצויין. הראשונה, מגבה את תוכן הכונן הקשיח שלכם, ולאחר מכן שומרת רק את השינויים בקבצים (דלתא). היא עושה זאת באופן שקט ובלתי מורגש ברקע, שגם לא מעמיס על המערכת בעבודה יומיומית.

 

השנייה, Sync, שומרת את המידע שלכם מוצפן בהצפנת 128 ביט, ותאפשר לכם לגשת אליו מכל מחשב שבו תתקינו את תוכנת ה-Sync, וגם תסנכרן את המידע בין המחשבים השונים. מלבד הצורך המעצבן משהו בהתקנת התוכנה כדי לגשת למידע, גם כאן, התוכנה עושה עבודתה נאמנה.

 

הכלי השלישי, MioNet, על אף היותו המסקרן מכולם, הוא גם המאכזב שבהם. עקרונית, MioNet (בגירסת ניסוי), מציעה לכם את האפשרות לגישה מרחוק לכל מחשב שעליו התקנתם את התוכנה – דרך האינטרנט. על הנייר זה נשמע מצוין, אבל בפועל, עם קצבי החיבור (ובמיוחד קצבי ההעלאה) בישראל – השירות פשוט לא עובד. קצבי ההעברה הנמוכים פשוט מסכלים כל אפשרות לעבוד על תחנה מרוחקת.

 

ביצועים

הביצועים של ה-Elite מצדיקים את שמו. כונן ה-2.5 אינץ' במהירות 5400 סל"ד, לא נופל בביצועיו מכוננים פנימיים מקבילים. מהירות הכתיבה המקסימלית שלו הגיעה ל-27 מגהבייט בשניה, ומהירות הקריאה והכתיבה הממוצעת במבחן H2Bench, עמדה על 21.1 מגהבייט לשניה. כתיבה של קובץ בנפח של גיגהבייט, ארכה 47 שניות.

 

סיכום

ה-My Passport Elite הוא אחד הכוננים החיצוניים הטובים שאפשר למצוא כיום בשוק. עם גודל זעיר, עיצוב נאה ונעים ליד ולא רק לעין, ביצועים סולידיים ויותר מכך, וכמה תוכנות שימושיות לגיבוי אישי.

 

החיסרון היחיד הוא תוכנת ה-MioNet שלא ממש שמישה בישראל – אבל את התלונות בעניין הזה צריך להעביר לבזק ולכבלים. מחירו מעט גבוה (גירסת ה-250 ג"ב משתלמת יותר מה-320), אבל אם מסתכלים גם על חמש שנות האחריות המלאה – מדובר בתמורה טובה מאוד לכסף.

 

My Passport Elite 320 GB 

ציון:


 

יתרונות:  עיצוב נאה, ביצועים טובים, חבילת תוכנות עשירה, קל משקל

חסרונות: תוכנת גישה מרחוק לא שימושית, מחיר מעט גבוה לגירסת ה-320 ג"ב

שורה תחתונה: כונן מצוין

 

מחיר מומלץ לצרכן: 899 שקלים

להשוואת מחירים

 

אחריות ושירות: לייף מחשבים

הפצה: באג

 

מפרט טכני

נפח: 250 או 320 ג"ב 

תקן חיבור: USB 2.0

קצב העברה תיאורטי: 480 מגהביט לשניה

מידות: 15 על 126.15 על 79.5 מ"מ

משקל: 0.18 ק"ג

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים