שתף קטע נבחר

בדרך: דירקטור בלתי תלוי יצהיר על כשירותו

לפי הצעת החוק של גלעד ארדן ואבישי ברוורמן, הדירקטורים יצהירו כי הם בעלי הכישורים והזמן הנדרשים למילוי התפקיד. חה"כ ארדן: "החוק יעלה את הרמה המקצועית של הדירקטורים בחברות ציבוריות"

ועדת החוקה אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק המסדירה את הליך מינוים של דירקטורים בלתי תלויים בחברות הציבוריות. את הצעת החוק יזמו ח"כים גלעד ארדן (ליכוד) ואבישי ברוורמן (עבודה). דירקטורים בלתי תלויים אמורים, בדומה לדירקטורים חיצוניים, לייצג את כלל בעלי המניות ולפקח על החברה מטעם הציבור. דירקטור בלתי תלוי אמור לענות על הקריטריונים הנדרשים מדירקטור חיצוני. בנוסף, תקופת כהונתו בחברה לא תעלה על תשע שנים.

 

לפי הצעת החוק, החברות הציבוריות לא יהיו מחויבות למנות דירקטורים בלתי תלויים, אך יחויבו לגלות לציבור האם החליטה למנות כאלה, ובמידה שכן - מהו מספרם. עוד עולה מהצעת החוק, כי כל דירקטור בלתי תלוי יידרש, לפני מינויו, להצהיר שהוא בעל הכישורים והזמן הנדרשים לביצוע התפקיד.  

החברות הציבוריות יוכלו לקבוע בתקנון שלהן הוראה בדבר מספר הדירקטורים הבלתי תלויים. בחברה שאין בה בעל שליטה, מרבית חברי הדירקטוריון יוכלו להיות דירקטורים בלתי תלויים. בחברה שיש בה בעל שליטה, לפחות שליש מחברי הדירקטוריון יהיו בלתי תלויים. החוק ייכנס לתוקף חודשיים לאחר אישורו במליאת הכנסת בקריאה שניה ושלישית. באשר לדירקטורים מכהנים, החוק יחול במועד הארכת כהונתם או בישיבה הכללית השנתית הראשונה שתתקיים לאחר כניסתו לתוקף.

 

ח"כ ארדן: "החוק יעלה את הרמה המקצועית של הדירקטורים בחברות ציבוריות. כמו כן הוא יגרום לכך שהציבור יעדיף להשקיע בחברות בהן מכהנים דירקטורים שאינם תלויים בבעלי השליטה, ולא מחלקים בונוסים על חשבון הציבור גם כאשר החברה מפסידה".  

 

ח"כ ברוורמן הוסיף: "לאור חוסר האמון שקיים כיום בציבור כלפי חברות ציבוריות, במיוחד בתקופה זו של משבר כלכלי סביבנו, חוק זה מחזק את האיכות והאמינות של החברות הציבוריות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
חה"כ ברוורמן: "ההצעה תחזק את האיכות והאמינות של החברות הציבוריות"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים