מדד יוני צפוי לעלות ב-0.5%
כתוצאה מכך צפוי קצב האינפלציה השנתי במשק לרדת מ-5.4% ל-5.2%, יותר מ-2% מעל לגבול העליון של יעד הממשלה. סעיפי המזון והאנרגיה צפויים להמשיך לתת את הטון במדד יוני
מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, שיתפרסם היום (ג') לפנות ערב, צפוי לעלות לפי ההערכות בשוק ב-0.5%. כתוצאה מכך צפוי קצב האינפלציה השנתי במשק לרדת מ-5.4% ל-5.2%, יותר מ-2% מעל לגבול העליון של יעד הממשלה, העומד על 1%–3%.
סעיפי המזון והאנרגיה צפויים להמשיך לתת את הטון במדד יוני, כפי שאירע גם בחודשים האחרונים.
מחירי המזון ממשיכים לעלות (בחודשים ינואר עד מאי השנה עלה סעיף המזון בכל חודש בשיעורים שנעו בין 1.2% ל-1.9%).
עם זאת, המשך ההתייקרות של מוצרי המזון והאנרגיה עדיין מהווה סיבה לדאגה עבור בנק ישראל, מאחר שקרוב לוודאי שמדובר בירידה זמנית בלבד באינפלציה.
המדד הקודם
מדד חודש מאי עלה ב-0.7%
אדריאן פילוט, "כלכליסט"
עלייה של 5% במחירי הדלק, המחירים הגבוהים של פירות הקיץ והתייקרות הבשר והדגים הובילו את מדד מאי לעלייה חדה. קצב האינפלציה השנתי עומד על 5.4% - הרבה מעל ליעד שקבעה הממשלה - 1% עד 3% בשנה
בישיר בית ההשקעות סבורים כי קצב התייקרות מחירי המזון יתמתן החודש, אך עדיין צפויה במחירים עלייה בשיעור של כ-1.8%, לאור האמרת מחירי הסחורות החקלאיות, שתתורגם לעלייה של כ-0.25% במדד יוני.
בזירת האנרגיה, המשך עליית מחירי הנפט ישפיע אף הוא על מדד יוני. בחודש זה חלה עלייה של כ-2.3% במחיר הדלק, שנגזר ממחיר הנפט. נוסף על כך חלה בסוף החודש עלייה חדה בתעריפי המוניות, נתון שעלול להשתקף במקצת במדד יוני ולבוא לידי ביטוי באופן משמעותי יותר במדד יולי. מאידך, במחירי הפירות והירקות חלה ירידה בשיעור של כ־5%, שתקזז כ־0.17% ממדד יוני.
פורסם לראשונה 14/07/2008 20:29
סעיף האנרגיה צפוי לתת את הטון
צילום: AP
מומלצים