בכיר אמריקני: להיערך ליום שאחרי תקיפת איראן
שגריר ארה"ב באו"ם לשעבר, ג'ון בולטון, מעריך שישראל תתקוף את מתקני הגרעין באיראן - וסבור שוושינגטון צריכה להתמקד עכשיו בסיוע שעליה להעביר לישראל ביום שאחרי התקיפה - במקום להתעסק ב"דיפלומטיה כושלת". "לכל הפחות, אסור לנו להפריע לישראל - ועלינו לסייע לה ככל שאנחנו יכולים", כתב בולטון ב"וול סטריט ג'ורנל"
ג'ון בולטון, לשעבר שגריר ארצות הברית באו"ם, קורא לממשל האמריקני להפסיק ולהסתמך רק על סנקציות על איראן - שאותן הוא מגדיר "מעט מדי ומאוחר מדי" - ולסייע לישראל להתכונן לתקיפת מתקני הגרעין האיראניים, ולאירועים שצפויים לאחר התקיפה.
במאמר פרי עטו שהתפרסם הבוקר (ג') בעיתון "וול סטריט ג'ורנל", טען בולטון כי ישראל תתקוף באיראן - וכי ארה"ב תואשם בסיוע לתקיפה. לדבריו, ניסוי הטילים הבליסטיים שביצעה איראן בשבוע שעבר והאיומים של איראן על ארה"ב וישראל, הביאו את המצב "הבלתי הפיך, לנקודת מפנה".
בולטון מזהיר כי איראן רוצה לקבל שנה נוספת כדי שתוכל לקדם את הנשק הגרעיני - חצי שנה שעוד נותרה לממשל בוש שאינו צפוי לנקוט כל פעולה, וחצי שנה נוספת בתחילת כהונתו של הנשיא הבא, שבה ייגבש את צוותו לביטחון לאומי ואת מדיניותו.
במאמרו כתב בולטון: "ישראל נמצאת עכשיו בנקודת החלטה מיידית: האם להשתמש בכוח צבאי". הוא מודה אמנם כי בעיית הגרעין האיראני לא תיפתר גם לאחר תקיפה אווירית ישראלית או כל מעשה חבלה מוצלח אחר, אבל לדבריו "יש לפעולות אלה פוטנציאל להרוויח זמן רב".
מסיבה זו, קרא בולטון לוושינגטון לקבל החלטה על דרך פעולה אפשרית, במקרה שישראל תחליט לתקוף באיראן. "במקום להתווכח כמה זמן להמשיך בדיפלומטיה כושלת, אנחנו צריכים לשקול איזה סיוע נוסף ארה"ב צריכה להגיש לישראל לפני, במהלך, ואחרי התקיפה באיראן. אנחנו נואשם בתקיפה ממילא, וקרוב לוודאי שאף נרגיש את תוצאותיה השליליות". בולטון מוסיף ש"לכל הפחות אסור לנו להפריע לישראל ולסייע במה שאנחנו יכולים".
בממשל האמריקני מאמינים בסנקציות ומשרד האוצר מכינים בימים אלה את השלב הבא של החרפת הסנקציות הפיננסיות והסחר הבינלאומי עם איראן במועצת הביטחון של האו"ם, אבל בעיקר מחוץ למסגרת האו"ם.
הנושא החם ביותר, הזוכה לשיתוף פעולה צרפתי ובריטי, הוא הפעלת אמצעי שכנוע ולחץ על חברות הביטוח הבינלאומיות - להפסיק לבטח את המטענים הימים מאיראן ואליה. מדובר בעשר חברות ביטוח בינלאומיות, ששיתוף פעולה שלהן להפסקת
הביטוח של התעבורה הימית האיראנית יביא לעלייה תלולה בעלויות הסחר הימי האיראני.
במקביל, יש מאמץ להפעיל לחץ על נמלים באסיה ובמפרץ הפרסי שבהן עוגנות אוניות מסחר איראניות, כדי שיפסיקו לסחור עם איראן. בעקבות ניסוי הטילים באיראן, שוקלים בכירי ועדת הבנקאות בסנאט האמריקני להחריף את הסנקציות בתחומי הכלכלה והמסחר עם איראן.