רשמית: טבע קונה את באר ב-7.46 מיליארד דולר
טבע מגדילה את הפער מול מתחרותיה ושומרת על מעמדה כחברת התרופות הגנריות הגדולה בעולם. אתמול הודיעה טבע כי חתמה על הסכם לרכישת חברת באר האמריקנית, הנחשבת לחברת התרופות הגנריות הרביעית בגודלה בעולם תמורת 7.46 מיליארד דולר
עכשיו זה רשמי. חברת התרופות טבע רוכשת את חברת התרופות הגנריות האמריקנית באר (Barr) תמורת 7.46 מיליארד דולר במזומן ובמניות. בנוסף לוקחת על עצמה טבע חוב של באר בהיקף של 1.5 מיליארד דולר, כך הודיעה החברה אתמול (ו'). טבע מצפה שהרכישה תושלם לקראת סוף שנת 2008 ותתרום לרווח למניה ברבעון הרביעי לאחר השלמת העסקה.
מדובר בעסקה הגדולה ביותר שביצעה אי פעם חברה ישראלית. גם עסקת הרכישה הגדולה ביותר הקודמת היתה של טבע, שרכשה בתחילת 2006 את אייווקס תמורת 7.4 מיליארד דולר.
בעקבות העסקה, זינקה אמש מניית טבע במסחר בוול-סטריט ב-4.4%.
במסגרת העסקה תשלם טבע לבעלי המניות של באר 39.9 דולר לכל מניה, ו-0.6272 מניות של טבע על כל מניה שמחזיקים המשקיעים בבאר, על פי מחיר הסגירה של מניית טבע ביום חמישי, לפני פרסום השמועות בדבר עסקת הרכישה. המחיר משקף לבאר מחיר של 66.5 דולר למניה, הגבוה ב-16% ממחיר הסגירה של באר אתמול בנאסד"ק. אמש זינקה מניית באר בבורסה של ניו יורק ב-22%.
נשיא ומנכ"ל טבע, שלמה ינאי, אמר: "הרכישה של באר תחזק את מובילות השוק של טבע ותביאה לשיאים חדשים. השילוב בין שתי החברות יוצר הזדמנות אסטרטגית וכלכלית משמעותית. הרכישה תגדיל את נתח השוק שלנו בארה"ב ובשווקים הצומחים באירופה, ותאפשר לצמוח מעל ומעבר ליעדים המקוריים של התוכנית האסטרטגית לשנת 2012".
באר היא חברה ציבורית הנסחרת בבורסה של ניו-יורק. באר, בדומה לטבע, מתמחה בעיקר בתחום הגנרי והיא פועלת ב-30 מדינות ברחבי העולם. השוק העיקרי שבו באר פועלת הוא השוק האמריקאי שבו משווקת החברה 26 תרופות מקוריות שהיא פיתחה ו-120 תרופות גנריות. בארה"ב יש לחברה 70 תכשירים הממתינים לאישור מינהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA) ובעלי פוטנציאל מכירות שנתיות של 30 מיליארד דולר.
פרט לארה"ב, המהווה השוק העיקרי של באר, היא פעילה גם באירופה ובעיקר בגרמניה, קרואטיה, רוסיה ופולין. מחוץ לארה"ב משווקת באר 1,025 תרופות גנריות ממותגות.
את הרבעון הראשון של 2008 סיימה באר עם הכנסות של 603 מיליון דולר, עלייה קלה של פחות מ-2% בהשוואה לרבעון המקביל. הרווח הנקי ברבעון הראשון הסתכם ב-62 מיליון דולר, צניחה של 22% בהשוואה לרבעון המקביל.
כשפרסמה החברה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון בחודש פברואר, הורידה באר את תחזית הרווח לשנת 2008 כלפי מטה מרמה של 3.35-3.05 דולר למניה ל-3.05-2.75 דולר למניה.