שתף קטע נבחר
 

גמול הטילה צווי עיקול על מוכרי אמריס

חברת גמול דורשת מלוי קושניר, בלרם צ'נרי וישראל סורין, בעלי השליטה לשעבר בחברת האחזקות אמריס שמכרו אותה לארקדי גאידמק, לשלם חוב של 8.8 מיליון שקלים

חברת גמול שבשליטת ליאון רקנאטי הוציאה אתמול צווי עיקול על הנכסים של שלושת בעלי השליטה לשעבר בחברת אמריס - לוי קושניר, בלרם צ'ינרי וישראל סורין שוחט. זאת, לאחר שאמריס לא פרעה חוב של 8.8 מיליון דולר לגמול. בעל השליטה הנוכחי באמריס הוא ארקדי גאידמק, המחזיק ב־75% ממניות החברה.

 

צווי העיקול הוצאו, בין השאר, על הנכסים הבאים: חשבונות בנק של בעלי השליטה לשעבר, זכויותיו של קושניר במגדלי הים התיכון בנתניה וזכויותיו של שוחט בשמונה דירות במגדלי המרינה בהרצליה. כמה גורמים הקשורים בחברות של קושניר ושוחט, כולל גאידמק, קיבלו הודעות כי כספים שיעבירו לשניים ישמשו לפירעון החוב.

 

אמריס: אין עילה 

ל"כלכליסט" נודע כי נאמן איגרות החוב של החברה, זיו האפט נאמנויות, שוקל כינוס מיידי של בעלי האג"ח כדי להחליט אם לדרוש פירעון מיידי. מדובר בסדרת אג"ח בהיקף של 170 מיליון שקל שהונפקה בפברואר 2007, אשר עליה אמורה אמריס לשלם ריבית בסכום של 7 מיליון שקל בסוף חודש אוגוסט.

 

 תום יום המסחר אתמול הודיעה אמריס כי לפי שטר הנאמנות, אין עילה לפרעון מיידי של האג"ח. לעומת זאת, גורמים בזיו האפט נאמנויות טוענים כי קיים סעיף אשר מאפשר בפרשנות מסוימת לדרוש פירעון. מזיו האפט נמסר כי בימים הקרובים תתקבל החלטה אם לקיים כינוס נוסף של בעלי האג"ח שבו תוצג הדרישה לפירעון מיידי. בקופת אמריס ישנם כיום 11 מיליון דולר.

 

מקור החוב בשנת 2006, בעת שאמנון ברזילי ואיל יונה היו בעלי השליטה בגמול, ואילו קושניר, שוחט וצ'ינרי היו בעלי השליטה באמריס. גמול מכרה אז את אחזקותיה בחברת הדלק פטרו גרופ (51%) לאמריס בתמורה ל־27 מיליון דולר, והלוותה לה כ־8.5 מיליון דולר לרכישת המניות.

 

בטוחות אמריקאיות

כבטוחות נרשמו לגמול כמה שעבודים על זכויותיה של אמריס בארבע חברות המחזיקות בנכסים בסירקיוז שבארצות הברית. אלו הם הנכסים שלגביהם תצטרך להתקבל החלטה אם מדובר בנכס מהותי שעיקולו מאפשר לדרוש פירעון מיידי של האג"ח.

 

גמול קיבלה אז גם שטרי חוב בסכום של 15 מיליון דולר מאמריס. לפני כשבועיים הודיעה גמול כי אמריס היתה אמורה לשלם לה 8.8 מיליון דולר עד סוף החודש שעבר, לאחר שכבר שילמה את רוב החוב.

 

גאידמק מתכנן ארגון מחדש בעסקיו, שבו תהפוך אמריס לחברת אחזקות שאליה ייצוק את החברות אוסיף, גילאון ווילי פוד, עם כמה חברות רוסיות שבבעלותו.

 

באמריס זעמו על גמול, וטענו כי עיתוי ההודעה על החוב לא היה מקרי, ושהוא כוון ליום ההודעה על הארגון מחדש כדי לשמש אמצעי לחץ.

 

לטענת איציק חממי, מנכ"ל גמול, קושניר הציע לשלם מיליון דולר במזומן ולפרוש את שאר החוב, ואולם גמול סירבה. למרות זאת העביר קושניר מחצית מהסכום. באמריס טוענים כי הלחץ של גמול לא ברור, וכי ההסכם להסדרת החוב קרוב.

 

בגמול טוענים כי לאמריס רשימת בעלי חוב ארוכה, שבה נמצאים הבנקים (16.5 מיליון דולר), בעלי אג"ח (יותר מ־50 מיליון דולר) ובעלי אג"ח פרטי (10 מיליון דולר), ולכן מחובתה לנקוט את צעדי העיקול שנקטה. עם זאת, גורמים המקורבים לשני הצדדים העריכו כי בסופו של דבר תימצא פשרה והחוב יוסדר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
צווי עיקול: לא בטוח שיקחו את הטלוויזיה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים