לבני: אם לא בחירותו, עבריין צריך לשלם בכסאו
בית המשפט דן במעטפות הכסף שהועברו לכאורה לאהוד אולמרט, ושרת החוץ מנצלת את ההזדמנות לתקוף. "על מנהיג להיות חסין בפני פיתויים", אמרה בכנס הנשיא לדמוקרטיה. נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, סבורה כי השימוש ביח"צנים הופך את הדיון המשפטי לדיון ציבורי ובלתי מקצועי"
בשעה שבבית המשפט דנים במעטפות הכסף שהועברו לכאורה לאהוד אולמרט, תקפה הבוקר (יום ב') שרת החוץ, ציפי לבני, את העומד בראש הממשלה. לדבריה, ''שחיתות זאת חולשה. מנהיג צריך שיהיה לו חוסן להתמודד עם הפיתויים והדרישות שקיימות במגרש הזה בחדרי חדרים".
לבני, שנאמה בכנס הנשיא לדמוקרטיה, המתקיים במשכן הנשיא בירושלים, אמרה כי מנהיג צריך לדעת "להגיד לא כשהפיתויים עולים בחדרי חדרים, ולהגיד לא כשזה מגיע לנורמות שהחברה לא יכולה להרשות לעצמה שיהיו חלק ממנה". שרת החוץ, המתמודדת על ראשות מפלגת השלטון, אמרה כי "בפן הפלילי, עובר עבירה משלם בחירותו. בפן הנורמטיבי, אדם צריך לשלם בכיסאו".
קודם לכן נאמה נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, והפנתה אצבע מאשימה לעבר יועצי התקשורת ואנשי יחסי הציבור. ביניש, המתאוננת זה זמן רב על כרסום מעמדה של הזרוע שבראשה היא עומדת, אמרה כי "הדיון המשפטי שמקומו בין כותלי בית המשפט הופך לדיון ציבורי".
לדברי ביניש, "שנתיים קשות עברו על מערכת המשפט בכלל ועל בית המשפט העליון בפרט. התמודדנו עם ניסיונות בלתי פוסקים לפגיעה במעמד בית המשפט, להורדת קרנו ולערעור אמון הציבור בשופטיו". בשעה שדוברים ויועצי התקשורת מדליפים קטעי חקירות לכלי התקשורת, מזהה ביניש את הסכנה.
נשיאת בית המשפט העליון אמרה, כי "פוטנציאל הסיכון למעמדו ולתפקידו של בית המשפט נעוץ בין היתר בשימוש האינטנסיבי שנעשה כיום בידי מעצבי דעת קהל, להפוך את הדיון המשפטי שמקומו בין כותלי בית המשפט לדיון ציבורי ובלתי מקצועי כדי להשפיע על ההליך השיפוטי".
ביניש סבורה כי השימוש במעצבי דעת קהל הביא לכך "שנפרצו כל הגבולות". לדבריה, "אנשי תקשורת, יחצ"נים, והחמור מכל - עורכי דין מטעם הצדדים ומטעם העדים - בוחרים כיום לנהל את המשפטים מעל מרקע הטלוויזיה, בעיתונות ובזירות ציבוריות. עלול להיות בכך לא רצון להשיג דעת קהל אוהדת, אלא גם להשפיע על בתי המשפט ועל טוהר ההליך השיפוטי. מתופעה זו יש להימנע".
בנוסף, היא מציינת את "החשש מפני כרסום וזלזול של הרשויות בפסיקתו של בית המשפט". עם זאת, היא סבורה כי "אין מקום לאובדן האמון באף אחד ממוסדות השלטון. המוסדות הדמוקרטיים שלנו חזקים ומתפקדים". נשיא המדינה, שמעון פרס, אמר מצדו כי "ישראל היא מדינה שנלחמת בשחיתות וכי יש לאפשר למערכת המשפט ולמשטרה לנהל חקירות בצורה חופשית".