מועצת קדימה אישרה: פריימריז באמצע ספטמבר
בתום כמעט שבועיים של הצבעה, הושגו 91 הקולות הנדרשים לשינוי תקנון המפלגה וקביעת מועד לבחירות המוקדמות. עשרות חברי מועצה התנגדו להחלטה. גורמים בכירים בליכוד גילו ל-ynet כי גורמים בסביבתו הקרובה של השר מופז מעבירים מסרים, לפיהם הוא אינו פוסל קואליציה עם הליכוד
קדימה עושה עוד צעד משמעותי בדרך לפריימריז. שינוי תקנון המפלגה אושר הערב (יום ב') סופית ורשמית, לאחר שיותר ממחצית 180 חברי מועצת קדימה הצביעו בעד השינוי. ההצבעה על שינוי התקנון החלה לפני כמעט שבועיים, כדי לאפשר לכל חברי המועצה להצביע.
בכך, עמדה למעשה קדימה בהתחייבותה בפני מפלגת העבודה בעניין זה. כעת הושלם המהלך והפריימריז יתקיימו במחצית חודש ספטמבר. ההיענות בקרב חברי המועצה להצבעה הייתה נמוכה יחסית במשך רוב ימי השבוע, ולכן הוחלט להאריך את ההצבעה בעוד ימים ספורים ולהשיג את הרוב הדרוש לשינוי התקנון.
ההצבעה לוותה גם במתחים רבים במפלגה ובהאשמות מצד אנשי ציפי לבני, לפיהן ראש הממשלה, אהוד אולמרט ואנשיו פועלים כדי לגרום לכמה שפחות חברי מועצה להשתתף בהצבעה. השרים לבני ואבי דיכטר שוחחו עם פעילים רבים והמריצו אותם לבוא ולהצביע. לבסוף אושר שינוי התקנון לאחר ש-91 חברי מועצה הצביעו בעד וכמה עשרות בודדים נגד.
על קו הזינוק עומדים, לפי שעה, ארבעה מועמדים - ציפי לבני, שאול מופז, אבי דיכטר ומאיר שיטרית. אולם ראש הממשלה, "שידר" בשבועות האחרונים מסרים לפיהם בכוונתו להתמודד גם כן. למרות זאת, כבר שבועות רבים אומרים בכירים בקדימה, כולל כאלה המקורבים לאולמרט, כי הוא לא צפוי להתמודד, לאור מעמדו הציבורי והמשפטי.
"מופז מחליף מסרים עם הליכוד"
לאחר שנחשפו שלל פרשיות אולמרט, התגברה בקדימה ההערכה לפיה ראש הממשלה יהיה מחוץ לרשימת המתמודדים בפריימריז. בתוך כך, גורמים בכירים בליכוד אמרו ל-ynet כי לאחרונה העבירו גורמים בסביבתו הקרובה של מופז מסרים, לפיהם הוא אינו פוסל את אפשרות הצטרפותו של הליכוד לקואליציה שינסה להקים, אם ייבחר.
גורמים המקורבים למופז אישרו כי אכן התקיימו "שיחות חבריות" עם אנשי ליכוד, וציינו כי "המטרה היא בסופו של דבר להקים ממשלה על-בסיס הקואליציה הקיימת. עם זאת, לא פוסלים אף אפשרות. המטרה היא לשמור על יציבות שלטונית".
בכירים בליכוד אמרו כי אנשיו של מופז שידרו כי הוא אינו פוסל גם את האפשרות
שאם הניסיונות להקים ממשלה עם ש"ס והעבודה ייכשלו, הוא ינסה להקים ממשלת מרכז-ימין, שתכלול גם את הליכוד ואולי אף את ישראל ביתנו, הגמלאים וש"ס.
עם זאת, יש לציין כי לדרישה המשמעותית ביותר של ש"ס – הגדלת קצבאות הילדים, מתנגדים הן בנימין נתניהו והן אהוד ברק. מופז אמר לאחרונה בשיחות סגורות, כי הוא ינסה למצוא נוסחה שתאפשר לתת מענה, ולו חלקי, לדרישה של ש"ס.