הפרלמנט ברומא אישר: ברלוסקוני חסין מתביעה
המנהיג האיטלקי, שמאס בחקירות, בשימועים ובהוצאות המשפטיות הנלוות, הצליח לאשר חוק המגן עליו מפני תביעות. מבקריו טוענים: החוק נתפר במיוחד למידותיו, לאזרחים זכות לדעת אם ראש ממשלתם הוא פושע
הפרלמנט האיטלקי אישר הערב (יום ג') חוק המעניק לראש הממשלה סילביו ברלוסקוני חסינות מפני תביעה משפטית. מדובר בהישג יוצא דופן עבור המיליארדר השמרן, שנוהג להאשים דרך קבע את מערכת המשפט בדריפתו ממניעים פוליטיים.
חרף מחאות מצד אופוזיציית המרכז-שמאל, אישר הסנאט את החקיקה שעשויה להביא להשעיית כל המשפטים הפליליים המתנהלים נגד ברלוסקוני. עוד שלושה נבחרי ציבור יזכו בכהונתם לחסינות משפטית לפי החוק: הנשיא וראשי שני בתי הפרלמנט, הסנאט ובית הנבחרים.
מבקרי החוק טענו כי החוק נתפר במיוחד למידותיו של איל התקשורת בן ה-71, כדי שיוכל להיפטר ממשפטי השחיתות הטורדניים. "לאזרחים יש את הזכות לדעת אם ראש ממשלת הנו פושע או לא", התרעם חבר הפרלמנט אנטוניו די-פייטרו, אשר באופוזיציה.
אנה פינוקיארו, ראש המפלגה הדמוקרטית אשר באופוזיציה בסנאט, אמרה כי החקיקה מקרבת את ברלוסקוני למעמד של מלך איטליה. ואולם בעלי בריתו של מנהיג המרכז-ימין אמרו כי הצעד נועד בסך הכל לאפשר להנהגת המדינה למשול מבלי שדעתה תוסח מסיבות משפטיות.
ברלוסקוני, שנבחר בפעם השלישית לראשות הממשלה באפריל האחרון ונהנה מרוב גדול בפרלמנט, טוען כי תובעים רודפים אותו ממניעים פוליטיים מאז החל בחיים הציבוריים לפני 14 שנים. לדבריו, נכח כבר ב-2,500 שימועים, זכה ל-587 ביקורים מצד המשטרה ושילם הוצאות משפטיות בסך 174 מיליון אירו. עד עתה לא הורשע ברלוסקוני אף לא בעבירה אחת.
"אני מחזיק בשיא האוניברסלי של מספר המשפטים לאדם בתולדות האנושות - וזאת גם כשלוקחים בחשבון יצורים החיים בעולמות אחרים", אמר ברלוסקוני לעיתונאים מוקדם יותר החודש. המנהיג האיטלקי נאשם, בין היתר, כי שילם שוחד לעורך דין בריטי ב-1997 דרך חשבונות חשאיים של חברת תקשורת בבעלותו - על מנת שיסתיר פרטים מפלילים על עיסוקיו. שניהם כפרו באישומים נגדם. חוק החסינות ייכנס לתוקפו לאחר שהנשיא יחתום על עליו, אז יוכלו עורכי דינו של ברלוסקוני לבקש להשעות את המשפט.