צדת חיית בר אסורה? שלם קנס של 134 אלף שקל
הכנסת צפויה לאשר החמרה בקנס על ציד בלתי חוקי של חיית בר. במקום קנס של עד 67 אלף שקל - שמעולם לא הוטל - יוכלו בתי המשפט להטיל קנס של עד 134 אלף שקלים. ברשות הטבע והגנים, שמאשימים את בתי המשפט ביד רכה כלפי עברייני הציד, משבחים את המהלך ומקווים שבתי המשפט יתרשמו מהרצינות שברוח החוק, ויענישו בחומרה את העבריינים
חוק הגנת חיות הבר נועד למנוע ציד וסחר בחיות בר ומוצריהן. לדברי מלכא, מדובר בתופעה כלל עולמית הזוכה ליחס מחמיר של המחוקקים במדינות העולם המערבי. "הידלדלות משאבי הטבע הביאה לכך שסחר בלתי חוקי בחיות בר, כולל גם עונשים מאסר בפועל על עבירות ציד וסחר", הוא הסביר. "בארה"ב הוטלו קנסות בסך של מאות אלפי דולרים וגם באירופה הקנס הגדול ביותר שהוטל, לפי מיטב ידיעתי, הגיע ל-150 אלף אירו".
בישראל פועלים כיום 2,600 ציידים מורשים, אך בנוסף עליהם פועלים גם עשרות ציידים באופן בלתי חוקי. במרבית התיקים בהם הורשעו ציידים בלתי חוקיים בישראל העונשים שנגזרו הסתכמו באלפי שקלים בודדים.
כעת נשאלת השאלה האם התיקון בחוק יגרום לבתי המשפט להחמיר בענישה? מלכא מאמין שכן: "אנו מקווים כי בתי המשפט יראו את הרצינות בה אנו מתייחסים לעבירות של חוק הגנת חיות הבר. עד כה לא הטיל בתי המשפט את הקנס המירבי בסך של עד 49 אלף שקל. התיקון בחוק אמור להוות צעד הרתעתי ממשי כלפי העבריינים, אך גם להבהיר לבתי המשפט את החשיבות בהגנה על חיות הבר בישראל". דברי מלכא.