איטליה: הצבא יגויס למאבק בפשיעה ובהגירה
החל מהשבוע הבא יסיירו אלפי חיילים לצד שוטרים ברחובות הערים הגדולות באיטליה ויסייעו גם במאבק בהגירה הבלתי חוקית. שר ההגנה: אנו נחושים לטפל בחששות האזרחים. האופוזיציה נגד המהלך: החיילים יפגעו בתיירות
ממשלת המרכז-ימין בראשות סילביו ברלוסקוני החליטה היום (ג') לשלוח אלפי חיילים לסייע למשטרה במאבקה בפשיעה, בהגירה הבלתי חוקית ובאבטחת יעדים אפשריים של ארגוני טרור. האופוזיציה ביקרה את המהלך והזהירה כי הוא עשוי לחזור ולפגוע במדינה כמו בומרנג, לפגוע בתדמיתה בעולם ואף להרחיק ממנה תיירים.
שר הפנים, רוברטו מרוני, ושר ההגנה, איגנציו לה רוסה, חתמו על צו לשליחת 4,000 חיילים לתגבור המשטרה החל מהשבוע הבא. 3,000 מהחיילים יסיירו לצד שוטרים בערים הגדולות, כגון רומא, מילנו, נפולי ופלרמו. הכוחות יסייעו גם בשמירה על אזורים כגון הוותיקן, הקתדרלה במילנו, תחנות רכבת, שגרירויות ו"יעדים רגישים" אחרים. חיילים אחרים יישלחו לשמור על מרכזי כליאת המהגרים הבלתי חוקיים.
"זה מוכיח שאנו נחושים לטפל בחששות של האזרחים", אמר לה רוסה על תוכנית הפעולה שאושרה ותופעל במשך לפחות חצי שנה. מפלגתו של ברלסוקוני "עם החירות" ניצחה במרבית הקולות בבחירות שנערכו באפריל לאחר שהבטיחה, בין היתר, לנקוט עמדה תקיפה בנושא ההגירה הבלתי חוקית והפשיעה. המפלגה דחתה את הביקורת משמאל בטענה כי האופוזיציה מגזימה.
"שליחת הצבא לרחובות היא למעשה תרגיל בבניית-תדמית שטומן בחובו גם סכנות", אמר מרקו מיניטי, שר הפנים בממשלת הצללים של אופוזיציית המרכז-שמאל. "חיילים מסיירים במרכזי הערים המהווים את האטרקציות התיירותיות הגדולות ביותר שלנו, זה לא כרטיס ביקור נחמד עבור איטליה בשיא עונת התיירות".
מיניטי וחבריו באופוזיציה האשימו את הממשלה בניסיון להציל את כבודה לאחר שהחליטה על קיצוצים בתקציב המשטרה. אנטוניו די-פייטרו, אף הוא חבר פרלמנט מהאופוזיציה, אמר כי הצעדים יהיו יעילים כמו "שטיפת פנים במי בוץ" וכי הפיתרון האמיתי אינו קריאה לעזרת הצבא, אלא תגבור משאבי המשטרה.
נושא בעיית ההגירה עלה לראש סדר היום הפוליטי באיטליה בעקבות שורה של מעשי פשיעה שנקשרו למהגרים בלתי חוקיים. בשבוע שעבר הכריזה ממשלתו של ברלוסקוני על מצב חירום לאומי, המעניק למשטרה ולרשויות סמכויות נרחבות בטיפול בבעייה. הממשלה הודיעה כי הצעד נועד למאבק ב"הגעתם העיקשת והבלתי-מקובלת" של מהגרים לא-חוקיים למדינה.
קו החוף הארוך של איטליה, וקרבתה לאפריקה, הופכים אותה לאטרקטיבית במיוחד עבור אלפי אפריקנים, המעוניינים להיכנס לאירופה. במהלך כל שנה מדווחים כלי התקשורת על מקרים רבים בהם המהגרים שמו נפשם בכפם והפליגו אל חופי איטליה בספינות רעועות ועמוסות אדם לעייפה. ואולם הטיפול של הממשלה האיטלקית בסוגיה גרר ביקורת לא רק מהשמאל, אלא גם מהוותיקן וארגוני זכויות אדם, שקראו לכבד את זכויותיהם של המהגרים.