שתף קטע נבחר
 

הטיפ היומי: מהו כולין ומדוע חשוב לצרוך אותו?

התרכובת הלא מוכרת חיונית לגופנו לשם בניית תאים, תפקוד המוח ומרכז הזיכרון, ותפקוד תקין של השרירים

כולין הוא מרכיב מזון הכרחי לגופנו. הוא משמש כאבן בניין לפוספוליפידים (Phospholipidis), חומרים הבונים את התאים שלנו ומאפשרים את שלמותם ואת תפקודם התקין. יש לו חשיבות רבה לתפקוד תקין של מערכת העצבים משום שהוא חומר המוצא לאצטילכולין (Acetylcholine), חומר מפתח לתפקוד תקין של מערכת העצבים.

 

נוסף על כך, הוא דרוש לתפקוד תקין של השרירים, הכרחי להעברה תקינה של כולסטרול מהכבד וקריטי לתפקוד תקין של המוח, בעיקר למרכז הזיכרון. מחסור בכולין מאופיין בחוסר חיוניות, בכאבים ובהרס של שרירים, בבעיות זיכרון, בבעיות גדילה בקרב ילדים ובכבד שומני.

 

כולין מופק בכמויות קטנות על ידי הכבד, ואת רובו אנו מקבלים מהמזון. הכמות היומית המומלצת היא 550 מ"ג לגברים ו-425 מ"ג לנשים. הכמות היומית המקסימלית של כולין היא 3.5 גרם, ועודף שלו מתבטא בלחץ דם נמוך, בהזעת יתר, בשלשול ובריח בלתי נעים בגוף.

 

איזה מזונות עשירים בכולין? (במ"ג ל-100 גרם מזון)


כולין בסוגי מזונות

כולין בסוגי מזונות
המזון מ"ג כולין המזון מ"ג כולין
כבד עוף 308 פקאן 40
ביצה קשה 225 פטריות טריות 17
פיסטוק 71 קלמנטינה 14
אגוז קשיו 61 אוכמניות 6
שקד 52 מלפפון 6
כרוב ניצנים 41 צנון, צנונית 6

 

  • הכותבת היא דיאטנית קלינית R.D. MSc



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקור טוב לכולין. כבד עוף
צילום: סלימאן אבוגוש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים