פקיסטן מכחישה מעורבות בפיגוע באפגניסטן
ה"ניו יורק טיימס" האמריקני דיווח הבוקר כי שירותי הביון הפקיסטניים סייעו למבצעי הפיגוע בשגרירות ההודית בקאבול, שגבה את חייהם של 41 בני אדם. פקיסטן הכחישה והבהירה שמדובר ב"שטויות מוחלטות", אך מאוחר יותר חזרה בה והודתה כי ייתכן ש"יחידים" בסוכנות פעלו על דעת עצמם
פקיסטן הכחישה הבוקר (יום ו') מכל וכל את הדיווח ב"ניו יורק טיימס", לפיו שירותי הביון שלה סייעו בהטמנת מטען חבלה בשגרירות הודו בקאבול -
פיגוע שתוצאותיו 41 הרוגים ופצועים רבים. זאת, על רקע האשמות נוספות, חוזרות ונשנות, לפיהן שירותי הביון של המדינה מעורבים בסיוע לחמושים אסלאמיים.
העיתון האמריקני דיווח כי סוכנויות המודיעין האמריקניות סבורות שחברים בשירות הביון הפקיסטני היו מעורבים בפיגוע בבירת אפגניסטן, ב-7 ביולי האחרון. בדיווח מצוטט מקור בכיר בממשל האמריקני, שטען כי טענת המודיעין מסתמכת על שיחות בין קצינים במודיעין הפקיסטני לבין החמושים שביצעו את הפיגוע.
ה"ניו יורק טיימס" לא פרסם איזה סיוע העניקו שירותי הביון הפקיסטנים לחמושים, אך ציינה כי לא מדובר בעריקים משירותי המודיעין. משמעות הדבר היא כי האמריקנים סבורים שפעולת שירותי הביון אושרה ככל הנראה על-ידי גורמים בכירים בפקיסטן.
ואולי בכל זאת
דובר מטעם משרד החוץ הפקיסטני, מוחמד סדיק, הגדיר את הדיווח כ"שטויות מוחלטות", ואמר כי אין שום הוכחות למעורבות שירותי הביון של מדינתו בפרשה. "העיתון הזר ממשיך לכתוב דברים נגד שירותי הביון, ואנו דוחים את הטענות האלה", אמר סדיק, השוהה כעת בועידת מנהיגי מדינות דרום אסיה בסרי לנקה.
עם זאת, שעות ספורות לאחר ההכחשה של סדיק, פרסמה ממשלת פקיסטן הודעה נדירה, שבה טענה כי יש צורך "לטהר" את סוכנות הביון ממה שכינתה "תומכי הטליבאן". דוברת ממשלת פקיסטן, שרי רחמן, טענה כי קרוב לוודאי ש"יחידים" בסוכנות פעלו על דעת עצמם - בניגוד מוחלט למדיניות הרשמית. "עלינו לזהות מיהם האישים האלה, ולנפות אותם החוצה", צוטטה רחמן בתאגיד השידור הבריטי BBC. פרשנים ציינו כי זו הפעם הראשונה שממשלת פקיסטן מוסרת הודאה שכזו.
אפגניסטן מאשימה מזה זמן את שירותי הביון הפקיסטנים בתמיכה בחמושים הזורעים טרור בכל רחבי המדינה. זאת, על-אף תמיכתה הפומבית של פקיסטן במלחמתה של ארצות הברית בטרור הבינלאומי. הפיצוץ בשגרירות ההודית היה הפיגוע החמור ביותר בקאבול מאז שנת 2001, אז פלשו צבאות ארצות הברית למדינה.
בשבוע שעבר, הודו האשימה "גורמים פקיסטניים" במעורבות בפיגוע וטענה כי הוא מכניס לחצים נוספים לתוך תהליך השלום בן ארבע השנים בין הודו לפקיסטן. שתי המדינות לחמו כבר שלוש מלחמות, מאז שזכו לעצמאותן מבריטניה לפני 60 שנה.
הפיגוע בקאבול
צילום: רויטרס
מומלצים