שתף קטע נבחר
 

סקירה: גירסה עברית ל-iPhone דור שלישי

כשלושה שבועות לאחר השקת המכשיר, עברית מלאה (וגם ערבית) זמינה לקהל הישראלי. בשונה מהפעם הקודמת, הפעם זה גם עולה כסף

גירסת 2.0 של תוכנת מכשיר ה- iPhone שוחררה ב-11 ליולי, עם השקת המכשיר השני בסדרה, הכולל תמיכה בדור שלישי. גירסת תוכנה 2.0 זמינה עבור מכשירי ה-iPhone לדורותיהם ומכשירי iPod Touch. למרות שה-iPhone לא זכה לייבוא רשמי לישראל נתונים לא רשמיים מדברים על כ-20 אלף מכשירים שמסתובבים בארץ הקודש. בודדים מהם משתייכים לדור

החדש של המכשיר.

 

המעטים שכן הצליחו להשיג את גירסת הדור השלישי של ה-iPhone, או שדרגו את מערכת ההפעלה לגירסה 2.0, גילו שהמערכת החדשה אינה תומכת בעברית, והפתרונות שסופקו לגירסת התוכנה הראשונה לא תואמים לחדשה.

 

iPhoneHE 2.0 מגיע כדי לפתור את בעיית העברית של המכשירים החדשים. מדובר בפתרון כולל, גם לכתיבה וגם להצגה של טקסטים בעברית, ואפילו מספק תרגום מלא של ממשק המשתמש.

 

גאדג'טים לשלום

עברית ב-iPhone היא לא עניין חדש. כבר בסוף חודש פברואר 2008 שוחררה גירסה מלאה של עברית בחינם לקהל המשתמשים הישראלי. כחודשיים לאחר שחרור החבילה העברית פנתה למפתחי החבילה, קבוצה של משתמשי iPhone ערבים, שביקשה להשתמש בחלקים מהקוד העברי (כדוגמת יישור לימין והפיכת הכתב), בכדי לפתח תמיכה עצמאית בערבית. הקבוצה נענתה בחיוב ונעזרה בקבוצה הישראלית וכבר בחודש אפריל שחררה תמיכה ערבית מלאה במכשיר

 

את העברית לגרסאות הקודמות של ה-iPhone הורידו כ-25 אלף משתמשים, מספר חסר תקדים למכשיר שלא משווק רשמית בישראל. במהלך חודש מאי האחרון התאחדה קבוצת המפתחים, אבירם רחאנה, אמיר לשם, ינון ימין ולירון ברזילי במטרה ליצור את iPhoneHE 2.0. זמן הפיתוח ארך יותר מחודשיים (עוד משלבי קבלת ה-SDK) והעיכוב העיקרי בפיתוח היה בגלל השינויים הרבים שחברת אפל ביצעה בגירסה החדשה.

 

בשונה מהעברית שהייתה זמינה לגירסה הקודמת של המכשיר, עכשיו יאלץ הצרכן לשלם כסף. תג המחיר של העברית נקבע על 235 שקלים, שיקנו לו רישיון לעברית מלאה למכשיר ועדכונים חינם למשך שנתיים. האם מדובר במחיר גבוה? בהתחשב בעובדה שמדובר בקוד פתוח אז התשובה היא כן. אך אם נשווה את זה לעלות העברית למכשירי ה-Windows Mobile נגלה שהמחיר סביר בהחלט. החבילה הושקה במהלך סוף השבוע ונכון לרגע כתיבת שורות אלה נמכרו למעלה מ-600 רישיונות של עברית, לטענת המפתחים.

 

התקנת העברית

את העברית למכשיר ניתן לרכוש ממשווקים מורשים. התקנת העברית על המכשיר הוא תהליך פשוט שאורך כ-

חמש דקות, אבל בכדי להתחיל תהליך זה צריך מכשיר פרוץ.

 

למרות שניתן לרכוש מכשירים חוקיים ופתוחים באיטליה לדוגמה, לא ניתן להתקין עליהם יישומים של צד שלישי שלא מגיעים ישירות מהחנות של אפל. ולכן יש צורך להתחיל בתהליך השחרור של המכשיר, דבר שלא מומלץ לבעלי לב חלש וחוסר מיומנות בתוכנת הפריצה. כמובן, אנחנו צריכים להזכיר שפריצה מעין זו, מבטלת את האחריות על המכשיר ומנוגדת לרישיון השימוש של אפל.

 

לאחר שכבר שחררתם את המכשיר שלכם ניתן להתחיל במלאכת התקנת העברית, דרך תוכנת ה-Cydia שהיא למעשה סוג של תוכנת התקנה לגרסה החדשה של ה-iPhone. דרך התוכנה יש צורך להוריד את יישום התקנת העברית, להכניס את קוד הרישיון שקיבלתם מהחנות שממנה רכשתם ולהפעיל את התוכנה.

 

התהליך פשוט מאוד, נוח, ואף עשוי להפוך להיות נוח יותר בימים הקרובים, כאשר תצא גירסה שתבצע את שחרור המכשיר והתקנת העברית דרך המחשב האישי, כאשר ה-IPHONE עצמו יחובר בכבל ה-USB שמגיע בערכתו.

 

שימוש יומיומי

לאחר שהעברית הותקנה במכשיר ניתן לבחור איזה כיסוי של עברית מבוקש, החל ממקלדת בלבד, ועד ממשק מלא בעברית, יישור טקסט בפתקים, שינוי לוגו מפעיל, כרטסות, סרגלים והפעלת מקש חיוג קולי מותאם לחברות הישראליות.

 

כיון שלא יכולנו להתאפק, התחלנו את הניסוי עם התוכנה בהפעלת כל אפשרויות העברית. לאחר שימוש של 48 שעות עם העברית על המכשיר הגענו למסקנה כי העברית העצמאית למכשיר ה-iPhone לא נופלת מהעברית המוכרת והרשמית ל-Windows Mobile ובלא מעט מקרים אף עולה עליה (במיוחד בשל השילוב עם תכונות המכשיר).

 

מקלדת המכשיר נוחה מאוד גם בשפה העברית, ניתן להקליד בקלות הודעות SMS ופתקים שרוצים לשמור, למרות שעשוי להיות קושי מסוים לאנשים בעלי אצבעות גדולות. אומנם המכשיר שלנו (IPHONE 3G) הגיע עם עברית הפוכה שכבר התרגלנו אליה, אך התקנת החבילה הפכה את השימוש מכשיר לנוח יותר, ולפרקטי יותר. מלבד המקלדת הוספו סרגלי אותיות גם באנשי הקשר וגם בחיפוש אלבומים בעברית, דבר שמקל על החיפוש של אנשי הקשר.

 

צילום מסך

 

 

פרט לשינוי השפה תוקנו הגדרות אזוריות נוספות, כדוגמת הוספת המבנה המקובל בישראל למספרי הטלפון (שונה מהמבנה האמריקאי), והכי חמוד בעינינו: ביטול ההודעה המעצבנת של הפניית שיחה והפעלת התא הקולי של החברה הסלולרית. כמו כן בעדכון העברית הבא יהיה ניתן לבטל את התיקון האוטומטי (Auto Correction) שמצורף למקלדת האנגלית של המכשיר שכרגע לא ניתן לשליטה בגירסה 2.

 

סיכום

אין ספק שהעברית החדשה מוסיפה למכשיר בגרסת ה-2.0 ממד אחר. כמי שהתנסו עם המכשיר מרגע השקתו, אנחנו מכירים בכך שמכשיר ללא עברית זה בעיה. גירסת העברית החדשה, מספקת מענה על החוסרים והבעיות של המכשיר ברגע השקתו.

 

מצד שני, במקביל לעברית בתשלום התארגנה קבוצת קוד פתוח שעובדת על גירסת עברית, שעשויה להיות משוחררת באופן חינמי אם וכאשר היא תצא. כרגע הקבוצה שיחררה מקלדת עברית למכשיר אך חסרה להם התמיכה בליבה, ה-WebCore, שמאפשרת שילוב מלא של העברית בממשק כמו בגירסא בתשלום.

 

מכיוון שהמדינות הבאות שעתידות לקבל את ה-iPhone הן שכנותינו ירדן ומצריים, ייתכן כי כבר בשדרוג הגרסה הבא 2.1 של המכשיר (שעשוי לצאת בספטמבר) נקבל את התיקונים והשיפורים כחלק מהחבילה, דבר שעשוי לפתור לנו חלק מהבעיות הקיימות - אך לא להוות פיתרון מלא. עוד מידע ניתן לקרוא בפורום של קהילת ה-iPhone הישראלית.

 

בשורה התחתונה, אם אין לכם סבלנות לחכות ואתם נמנים על קבוצת הנחשונים, המאמצים המוקדמים, מדובר ברכישה מצוינת. אך אם יש לכם קצת סבלנות - יכול להיות שהיא תשתלם.

 

iPhoneHE 

גירסה: 2.0

רישיון: בתשלום

מחיר: 235 שקלים

 

להורדה

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים