סקר: הישראלים רוצים למחזר - בתנאי שהפח קרוב
סקר שנערך עבור חברת מיחזור הנייר "אמניר" גילה: 64 אחוז מהישראלים מפרידים לפחות סוג פסולת אחד למיחזור. והשאר? הם היו רוצים אבל אומרים שמכלי האיסוף רחוקים מדי
סקר שערכה חברת "אמניר" מקבוצת נייר חדרה מגלה כי הישראלים דווקא בעד מיחזור - בתנאי שיהיה נוח.
על פי נתוני הסקר, 64 אחוז מכלל הציבור בישראל נוהגים להשליך מידי פעם למיכלי האיסוף למיחזור סוג פסולת אחד לפחות - נייר, קרטון, פלסטיק או בקבוקי זכוכית. האזרחים שאינם ממחזרים אמרו שאילו המיכלים היו קרובים יותר - הם היו משליכים יותר.
70 אחוז מהממחזרים מגיעים למיכלי האסוף בתדירות של אחת לשבוע ורובם עושים זאת ברגל. 71 אחוז מהממחזרים אמרו שהם עושים זאת משיקולי איכות סביבה. עוד עלה בסקר כי יש קשר בין פעילות מיחזור במקום העבודה למיחזור בבית; כשליש ציינו כי במקום עבודתם נוהגים להשליך נייר למיחזור.
הסקר גילה כי הנכונות למיחזור עולה ככול שרמת ההשכלה גבוהה יותר. 46 אחוז מהממחזרים נייר או קרטון הם אקדמאים לעומת 37 אחוז עם השכלה על-תיכונית ו-29 אחוז בלבד עם השכלה תיכונית מלאה או חלקית.
גם למעמד הסוציו-אקונומי יש קשר לנכונות למחזר: 41 אחוז מכלל האוכלוסייה עם רמת הכנסה מעל לממוצע ממחזרת נייר או קרטון, לעומת 35 אחוז מהאוכלוסיה עם רמת הכנסה ממוצעת, ו-26 אחוז בלבד של האוכלוסיה שרמת ההכנסה שלה מתחת לממוצע.
בהקשר של מיחזור נייר וקרטון, גילה הסקר כי שני הגורמים המובילים להגברת היקף האיסוף הם הסברה (48 אחוז) ונגישות המכלים (45 אחוז). המשמעות היא שכדי להגביר את היקפי איסוף הנייר והקרטון צריך לפרוס יותר מכלים ולצאת בפעילות הסברה רחבה.
על פי נתוני "אמניר", פסולת הנייר מהווה כ-33 אחוז מנפח האשפה המועברת להטמנה בארץ. אחוז המיחזור של פסולת נייר לסוגיה עומד היום על כ-26 אחוז, לעומת שיעור ממוצע של 55 אחוז במדינות המערב.
בתוך כך החל תאגיד המיחזור אל"ה להפעיל תחנת איסוף למיכלי משקה עבור המגזר החרדי בירושלים. בתאגיד אמרו כי ישנה חשיבות רבה לעורר את המודעות למיחזור בקבוקי משקה בקרב משפחות חרדיות, שצורכות מספר גדול של בקבוקים.
מתחילת השנה נאספו במגזר החרדי 4 מיליון מיכלי משקה. רוב הפעילות במגזר נעשית במסגרת פרויקט חינוכי שנוסד יחד עם הרב יהודה משי זהב, ובשיתוף עם מוסדות חינוך וישיבות הרשומים כלקוחות התאגיד ותורמים את דמי הפיקדון למעשי צדקה.