ביתם של בועז ותמר יונה ימכר ב-5.2 מ' שקל
כונס הנכסים הפרטיים של תמר יונה ביקש מבית המשפט למכור לאיש העסקים זאב רום את הוילה שבה התגוררו תמר ובועז בירושלים
פרשת חפציבה ממשיכה להעסיק את בית המשפט: עורך הדין רונן מטרי, כונס הנכסים הפרטיים של תמר יונה - אשתו של בועז יונה, שהיה מנכ"ל החברה ובעליה - הגיש אתמול (א') להוצאה לפועל בתל אביב הוגשה בקשה למכור את הבית הפרטי של בני הזוג תמר ובועז יונה תמורת 5.2 מיליון שקלים לאיש העסקים זאב רום.
עו"ד מטרי כתב בבקשה כי דו"ח של שמאי קבע שהבית המפואר בשכונת עין כרם שבו התגוררו בני הזוג בעבר, הנמצא בבעלות תמר יונה, שווה כ-5 מיליון שקלים במכירה רגילה ובסך של 4.2 מיליון שקלים במכירה מהירה. הכונס טוען, אפוא, כי ההצעה שהוגשה על ידי רום גבוהה בכל מקרה מהערכת השמאי. בהליך ההתמחרות על הבית ייצג את רום עורך הדין זוהר לנדה ממשרד ברנע ושות'.
רום נחשב בעבר למקורב של איש העסקים מיכאל צ'רנוי. הפרקליטות הגישה נגד רום לפני מספר שנים כתב אישום בין בפרשת רכישת 20% ממניות בזק על ידי איש העסקים גד זאבי.
בועז יונה: בסוף גם הוא הפסיד את ביתו
יונה נמלט ורוקן את הבית
קבוצת חפציבה קרסה באוגוסט שעבר והותירה אחריה בסך של למעלה מ-1.6 מיליארד שקלים. לפני כשבועיים הוגש נגד יונה לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב אישום בגין אחריותו לקריסת החברה. יונה מואשם בפשע, קשר להונאה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, זיוף מסמכים בכוונה לקבל באמצעותם דבר בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזוייף, גניבה בידי מנהל ועשיית פעולה ברכוש אסור.
יונה נתפס ונעצר בסמוך למילאנו בסוף אוגוסט אשתקד על-ידי משטרת איטליה, בעקבות מידע שקיבלה ממשטרת ישראל ולאחר שהוצא נגדו צו מעצר ישראלי ובינלאומי. יונה עזב את ביתו זמן קצר אחרי שהפרשה התפוצצה, ופינה מתוכו את כל חפציו.
למרות שהתחבא בחו"ל ונמלט מכל קשר עם נושיו, דאג לשלוח לבית שתי משאיות של חברת גאמא שיפינג, שמתמחה בשילוח בינלאומי ובאחסנת ציוד. הפועלים ארזו את חפציו יקרי הערך של מנכ"ל חפציבה והוציאו אותם מתוך הבית, שנמצא כל העת תחת שמירה כבדה של חברת אבטחה פרטית. "אנחנו פה מחשש שהנושים יגיעו לבית וייקחו דברים", הסבירו אז שומרים.
פינוי הדירה מהחפצים היקרים נמשך שלושה ימים. עשרה פועלים של חברת גאמא שיפינג עבדו ברציפות והעמיסו על המשאיות ציוד יקר ערך הנאמד במאות אלפי דולרים; שני פסנתרי כנף, ציוד הקלטה ביתי, גיטרות חשמליות, מסך טלוויזיה ענקי ויצירות אמנות. כל תכולת הבית הועברה למחסני החברה באשדוד ואוחסנה בתוך ארבע מכולות שמיועדות לתובלה ימית ולהעברה לחו"ל. הציוד אוחסן בנמל אשדוד תחת אבטחה כבדה.
רוכשי הבתים עדיין מחכים להסדר
לפני כחודש אישר בית המשפט המחוזי בירושלים הסדר לפתרון בעייתם של כ-160 מרוכשי הדירות של חפציבה. לפי ההסדר, ישלים בנק הפועלים 70% מכספי הרוכשים שלא הועברו לחשבונות הליווי של המיזמים, כשאת השאר ישלימו הרוכשים עצמם. ההסדר מתייחס לשני מיזמים שיש להשלים בהם את עבודות הבנייה - האחד בהר חומה והשני במעלה אדומים. בהסדר ישנה התייחסות גם לשני מיזמים שהבנייה שלהם הושלמה כמעט באופן מלא לפני תחילת הקפאת ההליכים של חפציבה - בכפר יונה ופרויקט נוסף במעלה אדומים.