בכיר גאורגי בישראל: אנחנו לא רוצים מלחמה
ממלא מקום שגריר גאורגיה מאשים כי רוסיה מנסה לפלוש לשטחה ולגייס מתנגדים מאזור צפון הקווקז. לדבריו, פעולות צבא גאורגיה נגד המורדים בדרום אוסטיה נועדו "להשיב את הסדר והשקט על כנם"
"רוסיה טוענת שגאורגיה פועלת בתוקפנות - אבל מי שביצע את הפעילות התוקפנית לא היתה גאורגיה" - כך האשים היום (ו') ולדימיר קונסטינידי, ממלא מקום שגריר גאורגיה בישראל. קונסטינידי סיפר בשיחה עם ynet כי על-פי המידע שנמצא בידי הממשלה בטביליסי, חדרו ארבעה מטוסי קרב רוסיים לתוך שטחה האווירי של גאורגיה ותקפו עיירות וכפרים בעומק המדינה.
"גאורגיה מנסה לייצב ולהשליט סדר בתוך שטחה", הסביר קונסטינידי את
הפעולות של הצבא הגאורגי במחוז המורד דרום-אוסטיה הבוקר. "אבל רוסיה היא מדינה אחרת, שמנסה בפועל לפלוש לתוך שטחה של גאורגיה". לדבריו, מוסקבה החלה לגייס אנשים מקרב אזור צפון הקווקז ולפזרם באזור העימות מתוך מטרה שיפלשו לתוך שטח גאורגיה.
"הם טוענים שמדובר במשימה הומניטרית, אבל בפועל זה נועד להילחם בגאורגיה". הוא גם ציין כי לאחרונה החלה רוסיה להעניק לתושבי המחוזות המורדים דרכונים רוסיים - בניגוד לחוק הבינלאומי - כדי שאחר כך תוכל להצדיק פעולות צבאיות נגד גאורגיה בשם "הגנה על אזרחיה".
"גאורגיה לא רוצה במלחמה"
קונסטינידי מבהיר כי הפעולות שביצע צבא גאורגיה בדרום אוסטיה לפנות בוקר נעשו במסגרת ניסיונותיה של טביליסי להשליט סדר בשטחה ולהגן על תושביה במובלעות הגאורגיות בדרום אוסטיה. "זהו שטח גאורגי, כך היה מאז ומעולם", התייחס ממלא מקום השגריר לדרום אוסטיה.
"לצערי, המורדים הצליחו להשתלט על האזור לפני עשור. מאז ניסתה גאורגיה לפתור את זה באמצעות משא ומתן אבל הממשלה המורדת מסרבת לנהל משא ומתן ישיר עם גאורגיה. מזה כמה ימים, נמצאות המובלעות הגאורגיות בדרום
אוסטיה תחת ירי ארטילרי בלתי פוסק של המורדים", אמר.
לדברי קונסטינידי, "הנשיא מיכאיל סאאקשווילי ביקש מהמורדים פעם נוספת לנהל עם טביליסי משא ומתן ואף הציע להם הפסקת אש חד צדדית, אך הם רק הסלימו את התקפותיהם. לא היתה לנו ברירה אלא לצאת במתקפה כדי להשיב את הסדר והשקט על כנם.
"בשנים האחרונות הפכה רוסיה לצד בעימות באופן רשמי. הצד הגאורגי הודיע למוסקבה כמה פעמים שאנחנו מעוניינים בשלום, אבל הרוסים לא רוצים להקשיב ולא רוצים לשאת ולתת איתנו. אני לא מופתע שהם מכחישים שתקפו. זה הסגנון שלהם - לנהוג בתוקפנות ואחר כך להכחיש ולהאשים אותנו בתוקפנות". "גאורגיה לא רוצה במלחמה", מסכם קונסטינידי. "אנחנו מקווים שתושג הפסקת האש ושהמורדים יקבלו את הצעתנו".