שתף קטע נבחר

 

כפר-יונה: המועצה הרסה אוהל בו גרו אם ושני ילדיה

האשה, שפונתה מקראוון בו התגוררה, הקימה אוהל בדשא מול בניין המועצה המקומית יחד עם ילדיה. אלא שהמועצה הרסה את האוהל כבר שלוש פעמים. האשה: "הם אמרו לי שאני פוגעת בתדמית היישוב". המועצה: "אנחנו מסייעים לאשה, אך אסור להקים אוהל במקום ציבורי"

המצב הכלכלי הקשה גרם לח' מכפר-יונה ולשני ילדיה, לפנות את הקראוון בו חיו ולהקים אוהל מול בית המועצה המקומית. אלא שבמועצה לא אהבו את השכנים החדשים ופירקו את המאהל. "הם מפחדים שהתדמית של כפר יונה תפגע. בגלל זה הם הורסים לי את האוהל וזורקים אותי ואת שני ילדיי לרחוב", היא אמרה היום (ג') ל-ynet. 

 

ח', אם חד הורית לילדים בני שמונה ושש, מתפרנסת מקיצבה של ביטוח לאומי בגובה 2,400 שקלים. עד סוף החודש שעבר התגוררו היא וילדיה בקראוון בישוב. "מדובר בקראווון מט ליפול, שחולדות חיות בו. מקום שלא ראוי למגורי חיות. בנוסף, מכיוון שמדובר בקראוון לא חוקי, שבעליו הציבו אותו בחצר הבית, הוציאו נגדי צו פינוי", סיפרה ח'.


האוהל נעקר ממקומו. ח' ליד האוהל ההרוס (צילום: עידו ארז)

 

לפי שבועיים החליטה ח' לעשות מעשה והקימה אוהל על הדשא מול בניין המועצה המקומית, ועברה להתגורר במקום עם ילדיה. "הלכתי למועצה שיעזרו לי בפתרון דיור ציבורי, אבל שום דבר לא זז. אין לי ברירה אלה להתגורר באוהל".

 

לדבריה, עובדי המועצה המקומית פירקו לה את האוהל כבר שלוש פעמים בשבועיים האחרונים. הפעם האחרונה הייתה אתמול (יום ג') בבוקר. "הם באו ופירקו הכל, לקחו את המזרון, השטיח ואפילו את הצעצועים של הילדים. הם העלימו הכל". היא סיפרה בבכי והצביעה על הבד הירוק שנעקר במקומו והושלך בצד המדשאה ועל הסימנים שהותירו המזרון והשטיח על הדשא.

 

ח' סיפרה כי היא פנתה לראש המועצה, אפי דרעי, ושאלה אותו מדוע הוא הורה לפנות אותה מהמקום. לדבריה, ראש המועצה ענה כי מדובר בשטח ציבורי ו"שאני פוגעת בתדמית היישוב. מה שמעניין אותו אלה רק העשירים שגרים בכפר יונה? אותנו, האנשים קשיי היום אפשר לזרוק לכלבים? איפה אנחנו חיים?"

 

היא הוסיפה כי המועצה המקומית הגישה נגדה גם תלונה במשטרה. "הוזמנתי לחקירה בגלל בניה בשטח ציבורי. השוטר הקהילתי חקר אותי ובסוף החקירה הורה לי שלא להתקרב לבניין המועצה במשך שבוע. במועצה מעדיפים שאני יסתובב ברחובות עם שני ילדיי במקום למצוא לי פתרון דיור ציבורי".

 

על מצבה הכלכלי הקשה, שגרם לה ולילדיה לעבור לרחוב - היא סיפרה: "עם 2,400 שקלים אי אפשר להתקיים, בטוח שלא לשלם שכר דירה. אנחנו חיים בעוני. אין אוכל לילדים. הילד שלי אוסף פחיות ובקבוקים ריקים, כדי שיהיו לנו עוד כמה שקלים. הפנטזיה שלי היא לרשום את הילדים לחוגים, אבל זה בלתי אפשרי. עוד מעט מתחילה שנת הלימודים וצריך לקנות ציוד לבתי הספר, מאיפה אביא כסף?"

 

המועצה: עושים הכל לסייע

ממועצת כפר יונה נמסר בתגובה: "המועצה פנתה מספר פעמים למשרד השיכון, בנוגע להענקת זכאות לדיור ציבורי לח'. ביום חמישי נפגשו ראש המועצה, אפי דרעי, ומנהל האגף לשירותים חברתיים, אלברט מור, עם נציגי המשרד האמונים על כך. במשרד השיכון הבטיחו לטפל בבקשה בעדיפות עליונה.

 מועצת כפר יונה תעקוב אחר הטיפול בבקשה עד אשר ימצא פתרון הולם. מעבר לכך, המועצה עושה ככל שביכולה לסייע לגברת. לגבי האוהל, מדובר בשטח ציבורי, שעל פי החוק לא ניתן להקים בו אוהלים, וכמועצה שומרת חוק, אנו מחויבים לפרקו".

 

ממשרד השיכון נמסר בתגובה: "בדיקתנו העלתה כי לאשה תעודת זכאות לסיוע בשכר דירה ממשרדנו בסך 943 שקלים לחודש לשכירת דירה בשוק החופשי. התעודה בתוקף עד אפריל 2009 וקבלת הסיוע מותנה בהצגת חוזה שכירות בתוקף ואישור עדכני על קבלת קצבת הבטחת הכנסה בשיעור מוגדל או בשיעור מיוחד או קצבת מזונות של המוסד לביטוח לאומי בחודש הקודם לבקשת הסיוע. בעניין הדירה - עלייה לפנות לוועדת החריגים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
ח' ליד בניין המועצה
צילום: עידו ארז
מומלצים