שתף קטע נבחר
 

פז ביקשה כינוס נכסים לבורגר-ראנץ'

רשת המזון המהיר חייבת לחברת פז שבשליטת בינו כ-20 מיליון שקל. גורמים בענף: השקעת הרשת ברכישת סניפים מזכייניה ופטירת בעליה לאחרונה מקשות על החזר החוב. בית המשפט סירב לקבל את הבקשה במעמד צד אחד, אך ימשיך לדון בה

בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה את בקשת פז לכינוס נכסים במעמד צד אחד נגד חברת המזון המהיר בורגראנץ'. עם זאת, הבקשה לכינוס נכסים לא ירדה מסדר היום, כיוון שייתכן בשלב מאוחר יותר תתקבל בקשתה של פז לכינוס נכסים במעמד שני הצדדים.

 

השופטת מרים קובו קבעה כי: "פז לא הניחה תשתית ראייתית המצביעה, לכאורה, על חשש ממשי לקיומה של סכנה לפיה נושים אחרים יעשו דין עצמי".

 

בורגראנץ' התבקשה להגיב לבקשה תוך 20 יום, ואחר כך יימשכו הדיונים בנושא.

 

 הסיבה: רשת המזון המהיר חייבת לפז כ-20 מיליון שקל. בינואר 2006 העניקה פז הלוואה של 23 מיליון שקל לבעלים של בורגר ראנץ', איש העסקים יוסי חושינסקי ז"ל, לצורך רכישת רשת ההמבורגרים מידי פז. את ההלוואה שקיבל חושינסקי הוא הזרים לבורגר ראנץ' שהשתמשה בכסף להחזר חלק מהחוב לפז.

 

חושינסקי התחייב להחזיר את ההלוואה באמצעות בורגראנץ' ב-32 תשלומים רבעוניים לפי מפתח שנקבע בין הצדדים. המו"מ לתשלום החוב הנותר לפז (כ20- מיליון שקל), שהתנהל בחודשים האחרונים בין פז למנכ"ל בורגראנץ', רמי אלעד, (אחיו של חושינסקי שנפטר לאחרונה) לא הניב תוצאות ובינו נוטה כעת לבחור בהליך משפטי.

 

הפיגור בתשלומים לחברת פז החל לאחר מותו של חושינסקי. מקורבים לנושא אמרו כי ההלוואה מחברת פז יצרה לבורגר ראנץ' עלויות מימון גבוהות מאוד שמכבידות על פעילותה השוטפת, ומקשות עליה את תשלומי החזר החוב. זאת, לאחר שהרשת השקיעה כסף רב ברכישת סניפים מחלק מזכייניה.

 

הפסדים והלנת שכר

בורגראנץ' טרם שילמה את משכורת חודש יולי לעובדיה, ש-80% מהם מתחת לגיל 18. ספקיה המרכזיים של בורגר ראנץ', לעומת זאת, דיווחו כי עד כה לא פיגרה הרשת בתשלומים המגיעים להם.

 

רשת בורגראנץ' נמצאת כיום בתחרות קשה מול המותגים הבינלאומיים ברגר קינג, שבבעלות האחים אורגד, ומקדונלד'ס שבשליטת עמרי פדן. עם זאת, גורמים בענף ציינו כי בורגר ראנץ' היא היחידה מבין שלושת הרשתות שאינה נדרשת לשלם דמי תמלוגים גבוהים לחברה האם שלה, עקב היותה מותג ישראלי עצמאי.

 

הרשת מונה כיום 67 סניפים, רובם בבעלותה. בשנתיים האחרונות לא פתחה סניפים חדשים, ושלושה מסניפיה (בקניון ערים, ברמת אביב ובצומת ביל"ו) נסגרו בשנה האחרונה.

 

הנכונות של צדיק בינו לתת הלוואה לחושינסקי לצורך הרכישה נובעת מכישלונו למכור או למזג את הרשת עם ברגר קינג, עסקה שנתקלה בסירובו של הממונה על ההגבלים לשעבר, דרור שטרום. תשקיף שפירסמה חברת פז לקראת הנפקת מניותיה בבורסה של תל-אביב ב2006- מסביר את רצונו העז של בינו למכור את הרשת:

 

בורגראנץ' צברה הפסדים של 59 מיליון שקל מאז הקמתה. בשנת 2005 הפסידה הרשת 4 מיליון שקלים (אחרי מס), ובשנת 2004 הפסידה 6 מיליון שקל. מכירת הרשת הושלמה בינואר 2006, ובעקבותיה נגרעו 1,200 עובדי בורגראנץ' ממצבת עובדי פז. חושינסקי ירש, למעשה, את החובות של הרשת.

 

מהתשקיף עולה גם כי פז מחקה לבורגראנץ' בעת מכירתה הלוואה של 20 מיליון שקלים, מתוך סכום כולל של 43 מיליון שקל שהעמידה לרשת בעבר נוכח הפסדיה. את יתרת החוב, הכוללת חוב של 4 מיליון שקל לבנקים, התחייב חושינסקי להחזיר לפי נוסחה של 30% מהרווח הנקי השנתי שתציג הרשת, בתנאי שיהיה כזה ובתנאי שיהיה מעל סכום מסוים שנקבע בין הצדדים. בפז סירבו להגיב לידיעה.


פורסם לראשונה 13/08/2008 08:46

 

בהכנת הידיעה השתתפו אורנה יפת וגלי ברגר, "כלכליסט"
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורגר ראנץ': בדרך לכינוס נכסים?
מומלצים