"הלוחמים האמריקנים ייצאו מעיראק תוך 3 שנים"
שר החוץ העיראקי אמר ל"טיימס" הלונדוני כי לפי ההסכם המתגבש, החל מהשנה הבאה יחלו החיילים האמריקנים לסגת מערים ברחבי המדינה וסמכויותיהם יוגבלו. אם רמת האלימות תישאר נמוכה יחסית, הכוחות הלוחמים של צבא ארה"ב ייסוגו בתוך שלוש שנים
החיילים האמריקנים ייסוגו מערים ברחבי עיראק בקיץ הבא וכל הכוחות הלוחמים של צבא ארה"ב יעזבו את המדינה בתוך שלוש שנים, אם רמת האלימות תישאר נמוכה - כך דיווח הבוקר (יום ה') עיתון ה"טיימס" הלונדוני, בהסתמך על טיוטת ההסכם המתגבש בין ממשלת עיראק לממשל האמריקני.
שר החוץ העיראקי, חושיאר זבארי, אמר ל"טיימס" כי החל מהשנה הבאה ייאסר על הצבא האמריקני להחליט באופן חד צדדי על ביצוע תקופות בשטח במדינה. בנוסף תוגבל סמכותם ש להחיילים האמריקנים לבצע מעצרים וכל עצור יובא בפני ועדה משותפת עיראקית-אמריקנית. עוד אמר כי הכוחות יצטרכו לקבל אור ירוק מהפיקוד המשולב לפני כל מבצע.
העיתון הבריטי דיווח כי משרד ההגנה האמריקני סירב להגיב בנושא המשא ומתן בין בגדד לוושינגטון על מעמד הכוחות האמריקנים אחרי 2008. בריטניה צפויה לחתום על הסכם משלה מול עיראק, אך בניגוד לארה"ב, ראש הממשלה גורדון בראון מקווה להסיג את רוב כוחותיו משם עד הקיץ הבא, ולהוריד את מספרם מכ-4,000 כיום לכמה מאות.
זבארי אמר בראיון כי ארה"ב ועיראק קרובות מאוד להסכמה. "ההסכם עוד לא סגור, אך הוא קרוב מאוד לכך", אמר זבארי. אחרי סיכום נוסח ההסכם, ראש ממשלת עיראק נורי אל-מליכי והנשיא ג'לאל טלבאני יצטרכו לאשרו, מהלך הצפוי בהמשך החודש הנוכחי, שטלבאני שוהה כעת בארה"ב, שם הוא
משתקם מניתוח בברך. לאחר מכן יובא ההסכם לאישור הפרלמנט בבגדד, שישוב מפגרת הקיץ בתחילת ספטמבר.
השר העיראקי אמר כי ההסכם אינו כולל התייחסות לנוכחות אמריקנית קבועה במדינה. הסכם המסגרת המתגבש נועד לספק בסיס משפטי לנוכחות הכוחות האמריקנים בעיראק עם תפוגת המנדט של האו"ם בסוף השנה. עד אז תצטרך ממשלת עיראק לחתום על הסכמים שיסדירו את נוכחות הכוחות של כל המדינות השונות ששלחו חיילים למדינה.