חברי ועדת החוץ והביטחון: לא לקצץ בביטחון
הח"כים מקדימה, הליכוד, האיחוד-הלאומי והעבודה פנו לראש הממשלה בדרישה שלא לאשר קיצוץ של שני מיליארד שקלים בתקציב הביטחון. "המלחמה המחישה לכולנו בצורה כואבת את המחיר הכבד של הזנחת הצבא וצמצום תקציבי הביטחון בשנים שקדמו למלחמה", הם כתבו
חברי כנסת, החברים בוועדת החוץ והביטחון, פנו לראש הממשלה אהוד אולמרט ולשרים, בדרישה שיימנע קיצוץ בתקציב משרד הביטחון לשנת 2009. לדבריהם, משרד האוצר מתכנן לקצץ כשני מיליארד שקלים בתקציב הביטחון. מחר (יום א') אמורה הממשלה לדון בקיצוץ בתקציב.
במכתב, עליו חתומים - יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ צחי הנגבי (קדימה), ח"כ יובל שטייניץ (ליכוד), ח"כ יצחק בן-ישראל (קדימה), ח"כ אפי איתם (האיחוד הלאומי-מפד"ל), ח"כ עתניאל שנלר (קדימה), ח"כ עמירה דותן (קדימה) וח"כ איתן כבל (העבודה) - נכתב כי "אין צורך לפרט את קשת האיומים הביטחוניים הקרובים והרחוקים, שעמם נאלצת להתמודד ישראל, ואת העובדה כי אתגר קיומי ומורכב זה מצריך משאבים עצומים".
עוד כתבו חברי הכנסת, המכהנים כיושבי ראש ועדות המשנה של ועדת החוץ והביטחון, כי יש להמשיך עם מתווה "ועדת ברודט", שקבעה תקציב רב-שנתי קשיח למערכת הביטחון. "ההתכנסות למתווה 'ועדת ברודט'", כתבו חברי הכנסת לראש הממשלה, "השיתה אילוצים שונים על מערכת הביטחון, בתמורה לאופק תכנוני-תקציבי ידוע וקבוע. להבנתו, המתאר התקציבי של 'ועדת ברודט' מהווה קו אדום שאין לרדת ממנו".
במכתבם הזכירו חברי הכנסת את מלחמת לבנון השנייה. "המלחמה המחישה לכולנו בצורה כואבת את המחיר הכבד של הזנחת הצבא וצמצום תקציבי הביטחון בשנים שקדמו למלחמה. את הירידה ברמת המלאי, צמצום האימונים של יחידות
הסדיר והמילואים, והפגיעה בכשירות היחידות הלוחמות - כל אלה היו תוצאה ישירה בתקציבי הביטחון באותן שנים". חברי הכנסת כתבו כי מאז המלחמה נמצאת מערכת הביטחון בתנופת התחדשות, כחלק מיישום לקחי המלחמה.
לפני כמה ימים אמר ל-ynet קצין בכיר בצה"ל כי "אם יבוצע קיצוץ בתקציב הביטחון, הדבר יפגע בתוכנית הרב-שנתית של צה"ל. "רוב ההתקשרויות של צה"ל לשנת 2009 כבר בוצעו, ולכן יהיה קושי להתמודד עם קיצוץ תקציבי בזמן שהאיומים על המדינה עולים והצורך הביטחוני גובר", אמר הבכיר.
במקביל, מנהל גם משרד הרווחה מאבק נגד הקיצוץ בתקציב משרדו.